Litt kjedelig bloggstatistikk

Denne webserveren har i høst hatt totalt ca 11 000 forespørsler (hits) pr døgn, derav er ca 2100 sidevisninger. Dette er fordelt på omkring 12 ulike web-«sites» og web-applikasjoner.

Dette nettstedet (sparhell.no og www.sparhell.no) har i høst hatt omkring 502 sidevisninger pr døgn. Mest trafikk var 2. oktober med 1196 sidevisninger, de fleste gikk da til sparhell.no/vdfblog som var ny. Alle forespørsler fra meg selv er filtrert vekk, også i tallene nedenfor.

Mine personlige sider (sparhell.no/knut og www.sparhell.no/knut) har i høst hatt omkring 200 sidevisninger pr døgn, inkludert alle «robots», «crawlers», «spiders» osv. Fra identifiserbare vanlige browsere kom ca 163 sidevisninger. Ca 30% av disse har referanse til Google (google.no og google.com). abcsok.no er på andre plass. På tredje plass er bloggrevyen.no, på fjerde plass kvasir.no og på femte plass bloggarkivet.no. Bloggarkivet/Bloggrevyen viser kun til blogginnlegg, slik at sammenlikningen ikke er rettferdig. Av browsere er (gjesp) Internet Explorer desidert mest brukt, dernest er Firefox betydelig. Opera har noen prosent. Nesten alle har Windows, overveiende XP, og noen få prosent har Linux. Ulike Mac-OS er her kun promiller og nesten kun til bloggen. Av søkeord har i det siste «anastasia» og «jerusalem» dominert stort, ellers går det normalt på «selvfølelse», «filmsitater», «kontonummer» og selvfølgelig «sparhell». «petroman» og May Grethe Lerum» er visst også interssante typer. Jeg ble fotografert sammen med en (Usenet-aktiv) som kalte seg Petroman for sju år siden. Det skal man altså leve med, både på statistikken og med mail som har kommet om det. Likeens Lerum, men hun har flere tonn bøker utgitt og er en bekjent.

Når vi så kommer til denne bloggen (sparhell.no/knut/blogg) så har den hatt omkring 53 sidevisninger pr døgn i snitt, alle roboter da ekskludert. Det er innlegget «Anastasia Jerusalem?» som har hatt desidert flest besøk med hele 753 visninger siden det ble postet 12. november. Dernest kommer forsiden, og på tredjeplass (andre plass om man bortser fra forsiden) er «Leve Bloggarkivet!». «Stemmerett for 16-åringer» har også trukket folk.

På bloggen er fordelingen mellom browsere litt annerledes, da Internet Explorer bare har 59% og Firefox er oppe i 26%. Dessuten er Mac-OS her litt større enn Linux, men begge med ettsifrede prosenttall. Det mest overraskende er at flere prosent besøkende har kommet fra Spania, når si og si alle ellers kommer fra Norge eller Sverige (pluss mulig litt USA, usikker). Det er utelukkende «Anastasia» som har fått spanjoler hit.

Nest etter (gjesp) Google er det Bloggrevyen som trekker lesere, om jeg ikke skal regne med bloggen selv (refreanser fra denne bloggen).

Av andres blogginnlegg med lenke hit er Lasse Dahls innlegg klart i tet nå med 12 klikk så langt (jeg har vært linket til på innlegg bare et par ganger før). Av andres bloggruller er det Lasse, Sissel, Arne og Helge som kan nevnes, selv om tallene er meget beskjedne. Takk til dere.

Jeg bruker Analog og AWStats på nettstedet og Firestats i tillegg på bloggen.

Hjemmeside har jeg hatt siden 1994 og aktiv blogg siden 2003. Besøket her nå i høst, om enn meget beskjedent i forhold til det meste man kan sammenlikne deg med, er historisk høyt. Det har steget gradvis gjennom årene fra omkring ett besøk pr dag. Nei, nå er vi så trøtte 😉

Skrevet av

Knut Sparhell

IT-ingeniør, Nytt Nettsted

One thought on “Litt kjedelig bloggstatistikk”

  1. Jeg er snurt fordi alt som har med meg å gjøre er omtalt i lite flatterende ordelag. Det gjelder selvsagt meg og alle de få BESKJEDNE klikkene jeg har generert inn her (huh), men så er det også den noe fordekte dissingen av nettleseren min, Opera, som bare står for NOEN FÅ klikk. Ok, vi er ikke mange, men vi er vedig veldig små Knut!

    God jul 🙂
    Det ble tog.

Det er stengt for kommentarer.