Autoping Norge: Andre pingetjenester!

Jeg ønsker at Autoping Norge-innstikket til WordPress skal være det primære verktøyet for å promotere egen blogg, blant bloggere som skriver på norsk eller om norske forhold på et annet språk.

Derfor har jeg nå inkludert muligheten til å legge til noen øvrige pingetjenester som ikke er basert på “trackback” og med kategorier, men på standard pingback (XML-RPC). WordPress kommer med Ping-o-matic, men den viderepinger stort sett til amerikanske eller engelskspråklige tjenester, vel og bra. Vi trenger derimot pinge de tjenestene som norskspråklige bruker, og det er antakelig (foruten Blopp og Bloggarkivet) Bloggoversikten, Google BloggSøk og Technorati, foruten Blogglisten og iNorden. De sistnevnte bruker et spesielt skjema fremfor standard ping eller registrering, så de får vente litt.

Google Nettsøk (vanlig Google) er hovedsaklig et tema for “SEO-pakker” og “sitemaps”, så det lar jeg være inntil videre. Men det går an med enkel ping til Google (web-søk) så det legger jeg vel inn i neste versjon. Deretter full pakke.

Den nye løsningen for alminnelige pingetjenester gir deg en liten meny over populære tjenester, f.eks Twingly. Du kan så krysse av og oppdatere. Legg merke til at uidentifiserte pingetjenester (som en URL) som måtte være lagt inn under Innstillinger -Skriving – Oppdateringstjenester ikke blir berørt. Om man legger til eller fjerner noen av de listede tjenestene så beholdes de øvrige man måtte ha lagt inn.

Hovedanliggende med versjon 2.2 var Blopp. Vi kan lese mer om lanseringen av Blopp her. Så langt er det kun positive tilbakemeldinger, om enn enkelte er skeptisk til dette med automatisk ping. Men jeg kan love av det er WordPress “core” som pinger, og at den ikke pinger flere ganger, selv om slike bli ignorert av tjenestene. WordPress har nemlig en mekansisme for det, og den kan man se under “Allerede pinget” på redigeringssiden for innlegg.

Jeg tror videre at Blopp i løpet av sommeren 2009 vil vinne den norske bloggsjelen. Jeg håper også at Autoping Norge, og derav min smule innsats, kan bidra til det.

For jeg tenker det, at man skal ikke måtte gå til sitt eget innlegg og trykke på en en “share this”-knapp for å promotere eget innlegg. Slike knapper er for de besøkende som måtte finne innlegget verdifullt nok til å dele. Ping til ønskede tjenester bør skje straks man publiserer. Ikke sant?

Men når det er sagt reklamerer jeg gjerne for Stemmeknapp for Blopp. Dette er for å la leserne dine stemme opp innleget ditt på Blopp! Dette er mye bedtre enn lokale stemmesystemer. Det er meget få norske bloggere som er så store et det er noe poeng å ha slikt selv. La oss ha en felles sandkasse, bane, møteplass og arena. Dette er Blopp!

I forbifarten nevner jeg at jeg har rettet et par feil og “shinet” opp litt. Installér den siste versjonen, selv om det innebærer et par tastetrykk og 9 sekunders venting, fra din WordPress Administrasjon – Innstikk. Det er nemlig penere nå, pluss “nogo attåt”!

Mitt lille innstikk laster du ned her. Lykke til med bloggingen, og god ferie. For det skal jeg snart ha 🙂

5 kommentarer

 1. Takk for fin innsats for oss andre bloggere og for en ryddig og fin presentasjon av det du har laget. Nå skal det prøves ut 🙂

 2. En liten anmodning, bare. Går det an å legge til flere kategorier i innstikket? Blopp har jo etter hvert en rekke kategorier som ikke ligger inne i dette innstikket. Noen av dem bruker jeg en del – og sikkert flere enn meg.
  Moro at det funker så bra 😀

  1. Alle kategoriene skulle ha vært der hos alle. Jeg oppdaget derimot en feil som gjorde at ikke alle fikk med seg alle kategegoriene. Dette er nå rettet, håper jeg, og ny versjon (2.5.1) lagt ut.

   Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det

 3. Hei! Super plugin!

  I WordPress MU får jeg aktivert den, men har trøbbel med noen av funksjonene, ser det ut til (Feilmelding: “Kan ikke laste autoping.php.”).

  Har du planer om å lage en MU-versjon? 🙂

  1. Takk.

   Jeg har ikke (tilgang til/installert) WordPress MU så jeg kan ikke utvikle for den utgaven.

%d bloggere liker dette: