Golfstrømmen

Hvis Golfstrømen stanser så kan vi enkelt og greit si farvel til Norge. Det betyr at Norge blir en del av arkitis og vil likne Grønland. Kankje bir kysten opp til Karmøy såvidt beboelig, men resten vil bli et isøde. Ikke i løpet av hundre år, men i løpet av meget få år.

Golfstrømmens endelikt er vår endelikt. Intet mindre.

Så om dette fortsatt er en mulighet, at Golfstrømmen kan stanse, så får vi bevilge de forskningsmidler som trengs. Om så hundre mililarder. Intet spørsmål kan tenkes mer viktig for Norge enn Golfstrømmens eksistens.

Klart kan det være falsk alarm. Men dette må vi vite. Dette er liv og død. Dette er tidenes alvorligste sak. Om den har noe for seg, altså.


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

5 kommentarer til “Golfstrømmen”

 1. Helge Samuelsen avatar

  Viktig sak!

  Det er skremmende hvor lite forskerene egentlig vet om dette, men alt tyder på at vi ikke kan ta golfstrømmen for gitt lenger.

  I verste tilfelle betyr det at vi kan legge de fleste moderne diskusjonstema på is. Ok, et forsøk på å være morsom… De smarteste emigrerer…

 2. Emil avatar

  De smarte emigrerer vel før det er for sent? Kan tenke meg at hvis golfstrømmen stopper er det ikke mange som ikke emigrerer.
  Håper det blir et enda større fokus på dette så det lettere kan bli en løsning.

 3. Knut Sparhell avatar

  Forskning.no korrigerer og beroliger. Forskning.no er helt klart hundre ganger mer troverdig enn avisene på slike saker. Men bare den minste antydning om at det kan være tenkelig, uansett hvor usannsynlig, at Golfstrømmen kan stanse brått, så bør det undersøkes særdeles grundig gjennom det største forskningsprogram Norge noen gang har deltatt i. På den annen side skal vi ikke gjøre det om avismeldingen var åpenbart sludder, noe jeg fortsatt er litt usikker på. Det er da vanvittig at aviser kan bringe slike skremsler. Det går knapt an forestille seg konsekvensene av en brå stans, spesielt for Norge, Storbritannia Irland, og Island, men også for hele Nord-Europa. Forsøker noen gjøre oss immune mot også tilsynelatende seriøse og vitenskapelig funderte “dommedagsprofetier”?

  Klimatrusselen er reell og global, og krever langsiktig handling. Golfstrømmen gjør at Norge kanskje vil oppleve ekstrem nedkjøling, og det ganske brått. Det er faktisk verre enn noen graders oppvarming.

  http://www.forskning.no/Artikler/2006/oktober/1162303775.25

 4. Helge Samuelsen avatar

  Har undersøkt saken og tatt den opp på min blogg. Det er faktisk slik at det finnes et utall av velrennomerte forskningsmiljøer som er urolige for Golfstrømmen. Så hva Forskning.no sier beroliger ikke meg. Allerede er det jo påvist at Golfstrømmen er redusert med 30%

 5. Brynjulf Israel Greiner avatar
  Brynjulf Israel Greiner

  Så vidt jeg har fått med meg vil forskningen intensiveres og vi vil få bedre svar om ca 4 år = 2011.

  Forskningen som viser 30% reduksjon av Golfstrømmen er svært upålitelig. Fra forskning.no:”Fra Bahamas til Afrika er det sikkert 6 000 kilometer. Det er et stykke. Forskerne har satt ut 10-15 måleinstrumenter. Det er kun det som treffer instrumentene du kan måle, sier Tor Eldevik ved Nansensenter for miljø og fjernmåling, som selv var tilstede på konferansen i Birmingham.”

  Vi får vel bare vente litt til……

  Golfstrømmen betyr ca 10 grader varmere hos oss. Så den er SVÆRT viktig for Norge.

%d bloggere liker dette: