NRK, OL og Hurtigruta

Neste år skal NRK vise Olympiske sommerleker 2012. Bra. De olympiske leker i 2014 (vinter) og 2016 (sommer) skal derimot vises i TV2.

Jeg sier: Hva så?

Er det ikke greit? NRK har vist OL siden 1960, og det har blitt stadig flere timer. Ok, flertallet av det norske folk ønsker å se OL, og kanskje også et tilnærmet flertall ønsker at det er NRK som viser OL. Dette har jeg all mulig respekt for. Selv ser jeg gjerne på enkelte øvelser under OL, helst uten reklame.

OL er flott, og OL er spesielt flott TV.

Men det er et stort mindretall som ikke bryr seg om OL. Et mindretall, helt greit. Men når OL har vært overført to ganger hvert fjerde år siden 1960, er det da helt urimelig at dette mindretall får «fri» et par år? Og hvorfor anser enkelte OL-entusiaster at de har en slags «rett» til å få OL servert via NRK? NRK skal være for hele folket i Norge. Derfor bør NRK søke vise OL, men ikke slå til for enhver pris.
Fortsett å lese NRK, OL og Hurtigruta

Politisk TV-reklame fortsatt forbudt?

Politisk TV-reklame fortsatt forbudt.

Kulturminister Trond Giske er uenig i dommen fra den Europeiske Menneskerettighetsdomstol i Strasbourg, men vil ikke anke den. Dermed er den rettskraftig.

Men Giske vil ikke rette seg etter dommen. Hva betyr det? At Norge ikke lenger anerkjenner EMD? Så da kommer en snarlig utmeldelse fra Europarådet?

Hvis ikke må Giske gå av som kulturminister straks. Jeg antar man nå ganske trygt kan sende politisk TV-reklame uten å bli dømt for brudd på norske regler. Norge har undertegnet en traktat og da er man forpliktet på den. Det vil si følge de dommer som måtte komme. Hva er ellers vitsen? Og hvordan skal norske politikere da kunne fordømme andre land som gir blaffen i dommer fra Menneskerettdomstolen?

Er dette klarert i regjeringen, Giske? Hva sier Stortinget til dette?

Hvis man er uenig med en «overordnet», og nekter rette seg etter det, så må man slutte eller gå av. Sånn er det.

Jeg håper må like mye rabalder om dette som hijab-saken. Norge krenker menneskerettighetene, med Trond Giske i spissen. Eller vi får mene at Europarådet er et supperåd vi ikke gidder bry oss om. Det er bare andre land som skal innordne seg. Ikke Norge. Norge vet alltid best og er hevet over internasjonale ordninger.

Oversikt over fellende dommer mot Norge i EMD.

Igjen: Trekk deg, Giske. I kveld.

Det syke kjønn

Et av de mange vulvasymboler, her som hjerte

Tittelen er hentet fra samme på et kapittel i boka «Kvinner lider – menn dør», redigert av Berit Schei og Leiv S. Bakketeig, kapitlet skrevet av professor i sosialmedisin John Gunnar Mæland og førsteamanuensis Siren Haugland. Boka tar for seg kjønnsbaserte helseforskjeller når det gjelder områder som levealder, kreft, hjertelidelser, psykisk helse, rusmiddelbruk, over- og undervekt.

Fortsett å lese Det syke kjønn

Journalistisk voldtekt

For journalister og redaktører er det tydeligvis bare å ta for seg av politiske luddere. De får finne seg i det når en redaktør bare må, etter flere lange, tørre uker uten å få sine svarte safter spredd, lette på trykket, bokstavelig talt. Nei, det dreiet seg ikke om et bilde der en ordfører er avbildet og avslørt som gateprostituert på hjørnet. Men det var nesten.

Fortsett å lese Journalistisk voldtekt

Bloggere og borgerjournalister lanserer ny portal – iNorden

Personene bak aktualitetsbloggen Tid og Tanke, Borgerjournalistene, Depesjer, Ad:varsel og Eurofascism.info (Fred Rune Rahm, Jarle Petterson, Pål Hivand og Øyvind Strømmen) har i høst arbeidet med å etablere en **nordisk nyhetstjeneste for og av bloggere og borgerjournalister**. Nå er den endelig lansert. Sjampanjen er sprettet. Nå ruller det.

Dette er en kollektiv satsning, et non-profit samarbeidsprosjekt av frivillige, alle med ønske om å bidra til en medierevolusjon.

Fortsett å lese Bloggere og borgerjournalister lanserer ny portal – iNorden