Søker betatester til WordPress-plugin

Jeg har laget en plugin til WordPress slik at Bloggarkivet og/eller Bloggrevyen pinges når man publiserer nye innlegg i bestemte kategorier. Foreløpig er det bare testet på to installasjoner, begge med Windows-IIS. Jeg trenger derfor noen med en Linux-Apahe-basert installasjon der man kan laste opp nye plugins.

Mer informasjon og nedlasting.

På Bloggrevyen står

Mange bloggverktøy inneholder en funksjon for å sende trackback-ping automatisk. Denne funksjonen i noen vanlige verktøy finner du her:
WordPress: Options » Writing » Update Services

Mange kan ha oppdaget at dette ikke virker. Det virker heller ikke for Bloggarkivet. Det er forskjell på XML-RPC-basert ping, som WordPress da sender, og en trackback. WordPress kan sende trackback, men da til oppgitt URL for hvert innlegg. Denne plugin gjør disse URL-er globale og automatiske, i tillegg til at de konfigureres (av/på, språk, kategori i Bloggrevyen) pr innleggskategori du har i WordPress-bloggen din.

——————————————————————–
Det siste jeg har lagt inn er en aldersbegrensning på ett døgn. Eldre, publiserte innlegg som redigeres og logisk sett da republiseres, blir ikke sendt Bloggarkivet og Bloggrevyen, om ikke publiseringsdatoen eksplisitt oppdaters også.

Det er to hooks i WordPress, ett da et innlegg lagres og status blir publisert. Det er den jeg bruker. For å hindre at brukere som redigerer på gamle innlegg får disse gjeninnsendt til arkivet/revyen så har jeg altså lagt inn denne sperren. Jeg har vurdert å sjekke listen over allerede sendte trackbacks, men forkastet det foreløpig, mest fordi listen ikke er redigerbar. Med denne løsningen har man fleksibilitet, fordi man kan oppdater datoen på innlegget, om man ønsker det.

Den alternative hook er når et innlegg redigeres og endrer status fra ikke-publisert (kladd, privat) til publisert. Problemet her er at det let kan skje at man får forkastet sin trackback, f.eks på grunn av manglende tittel. Det har skjedd meg. Det er heller ingen kontroll av resultatet ved trackback. Alle sendet trackbacks, uansett resultat, går inn i lesten over allerede sendte tilbakesporinger.

Listen over mulige språk og mulige kategorier for konfigurasjon kan hentes enten som html elelr xml, enten online eller offline. Offline er default, og det kan bare endres i config.xml. Bloggarkivet bruker XML, Bloggrevyen HTML inntil denne får en nedlastbar XML-fil med kategoriene sine.

I en senere versjon skal jeg legge inn oppdatering av konfigurasjonen online, slik at den ligger klar offline. Direkte online fungerer nå, men jeg ønsker ikke legge det inn, siden det skaper avhengighet av andres server.

Senere skal jeg også gjøre den flerspråklig og selv legge inn svensk.

Filene har crlf som newline-tegn. På Linux brukes bare lf. Det er mulig de må konverteres til lf for å brukes, men jeg antar det er greie verktøy for det. Gjør du det og sender meg så skal jeg legge ut den også.

Tilbakemeldinger angående denne plugin kan skje som kommentar til dette innlegget.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

11 kommentarer til “Søker betatester til WordPress-plugin”

 1. XmasB avatar

  Fikk første feil når jeg prøvde å aktivere plugin:
  Parse error: syntax error, unexpected T_OBJECT_OPERATOR in /…/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 122.

  På linje 122 finner jeg denne:
  $ba_source = $xpath->query(“bloggarkivet/@source”)->item(0)->nodeValue;

  Jeg har ikke vært så mye borti lesing av xml i PHP, så jeg klarte ikke å finne ut av dette på de 2 minuttene jeg prøvde. Kanskje du har løsningen?

  Ellers er dette absolutt en plugin jeg har ventet lenge på. Keep up the good work.

 2. Knut Sparhell avatar

  Tabbe herfra, da en tidligere versjon var havnet i arkivet til nedlasting. Versjon skal være 0.9. Trolig lå feilen på linjen ovenfor.

  Er du grei og prøver igjen?

 3. Kyrre Baker avatar

  Listen over trackbackadresser er forøvrig endret en smule hos Bloggarkivet nå. Det er lagt til en adresse for fotobloggere og listen finnes som vanlig på http://bloggarkivet.net/langlist/ dersom du vil oppdatere tillegget.

 4. Knut Sparhell avatar

  Kyrre: Det er hermed gjort. Versjon 0.91

 5. XmasB avatar

  Får samme feil. Må faktisk slette hele plugin fysisk fra disk for å få bloggen til å fungere igjen. Den stopper alt. Til og med feed’en min. 🙂

  Denne gang er det linje 134 som har feilen, altså samme kodesnutt. Jeg kan godt se litt på denne feilen i kveld, hvis du ikke har svaret alt da? Sitter på kontoret nå, så jeg har ikke tid akkurat nå.

 6. Knut Sparhell avatar

  Ok. Da har vi et helt annet slags problem, siden det nå er 100% sikkert at du har samme fil som meg (ver 0.91).

  Det er egentlig samme linje som sist. Ingen feil på forrige linje, og alt ok her. Da må det være noe med filformatet som din runtime PHP ikke aksepterer. Det som skiller akkurat den linjen fra andre er at den linjen er første programlinjen som kommer like etter en helt blank linje, altså CrLfCrLf. Det betyr at jeg trolig må få konvertert til unix-format. Enn så lenge har jeg lagt ut en versjon hvor blanke linjer foran en programlinje er kommentert ut med //. Muligens kan det virke.

  Jeg ser i mellomtiden etter verktøy som kan konverterer Windows til Unix tekstfiler. Takk for testingen så langt. Akkurat det jeg trengte.

 7. Kyrre Baker avatar

  EditPlus (http://www.editplus.com/) med flere har innebygd funksjon for å “konvertere” fra et filsystem til et annet.

  I EditPlus gjør man det via … Document > File Format > “velg fil” > Konverter.

  Ellers så er det vel bare å “åpne – lagre – og lukke” den i Emacs, ,VI eller “hvasomhelst” i et *Nix-shell.

 8. Knut Sparhell avatar

  Takk!

  Document / File Format (CR/LF) …

  gjorde susen.

  Versjon 0.93 uten CrLf

 9. XmasB avatar

  Etter å ha lest litt rundt er det nok liten tvil om hva problemet er. Din plugin krever muligens PHP 5? Jeg ser du kjører PHP 5.2.0. Mitt webhotell kjører PHP 4.4.4.

  Ser at støtten for XML er kraftig forbedret i versjon 5 av PHP. Skal sende en mail til webhotellet mitt jeg. De er nok ikke veldig klare for å oppgradere over natten… 🙂

  De fleste webhotell har vel tatt i bruk PHP 5 tipper jeg, men Surftown som jeg bruker er trege på slikt dessverre.

 10. Knut Sparhell avatar

  Okay. Jeg har liten erfaring med webhotellene og har nok antatt de kjører PHP 5 i hvert fall. Det er jo god, gammel og stabil, samt en forutsetning for å bruke siste skrik av funksjonalitet. Men sånn er det altså.

  Da er jeg fortsatt på jakt etter en tester. Straks testet så utgir jeg 1.0 og tar opp tråden om det blir noen brukere på dette.

 11. Knut Sparhell avatar

  Versjon 1.0 lagt ut. Se lenken “Last ned” i blogghodet ovenfor.

%d bloggere liker dette: