Er’e så nøye’a?

Norsk Telegrambyrå (NTB) har irritert meg i årevis. Nyhetsmeldingene derfra inneholder stadig feil og unøyaktigheter. Disse spres så til hundrevis av aviser som gjengir dem ukritisk. Stort sett er det umulig å kommentere dem, enn si vite hvilken journalist i NTB man skal kontakte for å påpeke feil.

Storbrannen i Oslo i går skjedde som kjent i den nedlagte tauverksfabrikken Timms Reperbane på Teisen, like ved boligblokkene i Agmiund Bolts vei på Teisen, like ved Teisenkrysset (toplanskryss mellom E6/Ring 3 og rv 190).

Tilfeldigvis er jeg lokalkjent i området, eller rettere, er oppvokst i nærheten. De brannskadde boligene i Agmund Bolts vei tilhører dessuten nå Alna bydel, som omfatter Teisen. Riktignok ligger Timms Reperbane omtrent på grensen til en annen bydel, med det er definitivt ennå Teisen. Helsfyr er nærmere sentrum langs Strømsveien, nedenfor gravlunden. Helsfyr har både buss og T-bane. Teisen har bare buss.

Likevel kaller alle aviser som bruker NTB til rapportere om brannen, den for “Helsfyr-brannen” og “Brannen på Helsfyr”. Lokalavisa Groruddalen og Nettavisen bruker konsekvent og korrekt strøksnavnet Teisen.

Nøye? Neida, kanskje ikke for de som ikke er lokalkjent. Men for de som er så er det og blir det feil å kalle det Helsfyr. Rett og slett irriterende.

Mediekritiker og skribent Jan Arild Snoen er stadig ute og korrigerer NTB. Som her, for en mye alvorligere feil. Herved anbefalt.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

3 kommentarer til “Er’e så nøye’a?”

 1. Miriam avatar

  Jeg la også merke til dette. Fikk med meg på nyhetene at brannen hadde skjedd på Helsfyr. Men da jeg leste Aftenposten i dag, så jeg jo at det var Teisen det var snakk om.

  Har bodd på Teisen noen år tidligere.

 2. Hege avatar

  Men hvor er du, Knut? Det er så stille på bloggen din. Har du forsovet deg?

 3. Gunnar Andreassen avatar

  Enig. Er mye unøyaktigheter og småfeil i pressen. Idag irriterte jeg meg over manglende signalement på etterlyste gjerningsmenn.

%d bloggere liker dette: