Næss, Lerche, Berntzen og Zetlitz med ekte føling

I går var vi der igjen, denne gang både Solveig (13), Oda (16), Kirsti og jeg. Vi åpnet med Dick-Jan Zwarts komposisjoner, tydelig inspirert av Mozart, fremført av Christiania Strykekvartett i musikkpaviljogen i hotellhagen. Dette var en riktig nydelig kammerkonsert med et meget lydhørt publikum. Når man får slike stykker fremført på denne måten låter det adskillig vakrere enn på radioen, og likevel utrolig finstemt og høytidelig. Jentene gjespet og så i andre retninger, riktignok.

Like etterpå var det marsj ned til Eventyrlunden der Asgeir hadde såkalt “pysjamasstund”, sammen med en annen “gærning”, lokale Thor-Erling. Mest for barn, og rent fjoll, populært nok blant de yngste likevel. Dessverre heller ikke noe for jentene, spesielt ikke for blaserte fjortisser som ble helt pinlig berørt over at pappa var med og gjorde “danseøvelser” på oppfordring fra Asgeir. “Nei, pappaaaaa! Værsåsnill-a!”

Konsertene på stranden startet med Leona Næss, sammen med Christiania Strykekvartett. Det hele ble rikig følelsesladet for Leona. Hun har vært mye på foreldrenes landsted på Hankø som barn, og, som hun sa, løpt naken rundt på svabergene ved Trouville, men ikke vært på Hankø siden hennes far, Arne Næss jr, døde for et par år siden. Så hun sang en spesiell sang til minne om ham. Leona er ellers sped og sjenert, men lyder vakkert og inderlig. Hennes grandonkel, filosofiprofessoren Arne Næss (90) var tilstede på konserten.

Dernest var det Sondre Lerche og Julian Berntzen sin tur. Disse to lød fantastisk flott sammen, og man synes liksom og føle og høre Simon & Garfunkel. Det sier vel det meste. Disse på bare høres og oppleves.

Kvelden og natten ble avsluttet med Bertine Zetlitz. Dette ble festivalens absolutte høydepunk hittil. Bertine har et ubeskrivelig godt driv og låtene sitter som et skudd.

Solveig benyttet selvfølgelig anledningen til å skaffe seg flest mulig autografer til samlingen. Såvidt jeg fikk med meg kapret hun i hvert fall Leona Næss’, Sondre Lerches, Kåre Conradis og Ari Behns signaturer på blokka. Åsne Seierstads var hun bestemt ikke interessert i. Ari Behn kom forresten bortom og slo av en prat med Kirsti, ikke rent sosialt med det hadde med visse filmede minner fra i fjor å gjøre.

Alle var der. Nei, ikke kjendisene! Men de vi traff i fjor, og som i år er like begeistret, og som kommer igjen neste år. Det være seg naboer, bekjente, venners venner og andre som vi slett ikke kjenner, men nå føler vi kjenner litt.


Publisert

i

,

av

Stikkord: