Skolepolitikk

Nettavisen:

Nå skal SV-lederen gjenreise tilliten til partiets skolepolitikk, melder TV 2 Nyhetene.

Hun skulle vinne valget i fjor med skolemat, men det var svært lite vellykket innrømmet Kristin Halvorsen på landsstyremøtet søndag.

– På ett område har vi mista troverdighet. Det er ingen tvil om at forrige valgkamp og håndteringen av den bidro til det. Mange velgere som var opptatt av skole- og utdanningspolitikk valgte Arbeiderpartiet i stedet for SV fordi de var utrygge på om vi var opptatt av kunnskap og innholdet i skolen eller om vi bare var opptatt av skolemat, gym, kos og moro, sa Halvorsen fra talerstolen.

Nå står skole og kunnskap står for tur som regjeringens neste reform.

– Det er å øke antallet timer i småskolen. Få plass til mer både engelsk, norsk og matte, sa SV-lederen.

Til TV 2 Nyhetene sier Halvorsen at SVs skolepolitikk ikke dreier seg om mye kos og lite krav, men om kunnskap og mestring.


Jeg sender mine varmeste gratulasjoner til Kristin Halvorsen.

Hva med en skole som gir elevene skikkelige kunnskaper, kombinert med kreativitet og valgfrihet? Hva med å styrke kjernefag som norsk, matematikk og engelsk gjennom å øke timetallene i disse fagene? Hva med å gi den enkelte skole og den enkelte lærer økt frihet, å komme bort fra en enhetsskole som behandler alle elever likt, til tross for forskjeller i interesser og ferdigheter? Hva med å tilpasse undervisningen den enkeltes behov, og ikke en gjennomsnittselev som ikke finnes?

Hørt det før, Halvorsen? For at du ikke skal glemme det, skriv 100 ganger i kladdeboka mens du sitter igjen:

Kunnskaper i norsk, matematikk og engelsk – tilpasse undervisningen de enkeltes behov
Kunnskaper i norsk, matematikk og engelsk – tilpasse undervisningen de enkeltes behov
Kunnskaper i norsk, matematikk og engelsk – tilpasse undervisningen de enkeltes behov
(osv)

I morgen kan du så starte dagen med å be din venn Djupedal invitere til å utforme en tverrpolitisk omforent og konkret skolepolitikk for Norge 2007, basert på dette. Foreslå gjerne at han kaller det Kunnskapsmålet 2007.


Publisert

i

av

Stikkord: