73 busser i kolonne til Ullevål

3000 mennesker fordelte seg søndag kveld på ikke mindre enn 73 – syttitre – fulle busser som så kjørte i kolonne til fra Fredrikstad til Ullevål for å sørge for at Fredrikstad Fotballklubb banket FC Lyn Oslo. Det er visst verdensrekord, men Fredrikstad hadde også den forrige rekorden. Dette bare som en oppvarming til cupfinalen.

Det er med andre ord ikke bare en gjeng ihuga supportere som både stiller op hjemme og som reiser på bortekamp. Folk i alle aldre vil stille opp og synge motstanderen psykisk i senk.

Fredrikstad lå i mange år med brukket rygg fotballmessig. Nå er stoltheten tilbake, og viljen til innsats for å holde byens lag i toppserien er tilsynelatende uten grenser. I år har FFK hadde fullstendig borte-angst, og før kampen ikke vunnet en eneste bortekamp i hele sesongen. Laget trengte sårt sitt hjemmepublikum for å komme over det.

Takk til målscorer Simen Brenne, keeper Shaaban, hele laget, trener Eggen, Plankehaugen og alle de andre som søndag sørget for FFK-seier og fortsatt Tippeliga. Det betyr fortsatt prima fotballunderholding, på nye stadion. For byens identitet er dette uvurderlig. Leve Fredrikstad.


Publisert

i

av

Stikkord: