Fredsprisen

Aldri har fredsprisen vært mer velfortjent.

Muhammad Yunus og Grameen Bank gjør mer for fred og mot fattigdom enn noen annen eller noe annet, pluss at Yunus setter fred av fravær av terror i sammenheng med fravær av fattigdom. Ikke alle kriger og all terror har direkte utspring i fattigdom, men det er gjerne frustrasjonene, som kommer fordi fattigdom og urettferdighet finnes, som nærer slikt.

Det er IKKE reilgion og skumle ideologier som er de primære årsakene til krig og terror!

Mikrokreditt er kapitalisme i liten skala. Mange venstreorienterte har tungt for å svelge at det er det det er. Vi andre skal heller ikke forsøke bruke suksessen med mikrokreditt til forsvare alt som skjer i kapitalismens navn. Likevel: Mikrokreditt er et lysende eksempel på det private initiativs overlegenhet som prinsipp. Hadde man brukt norske prinsipper for fattigdomsbekjempelse ville man gitt de fattige pengene som “stønad” uten krav om tilbakebetaling, i den tro at det var mest snilt.

Jeg sender mine varmeste gratulasjoner til Yunus, Grameen Bank og alle de ande som driver med mikrokreditt. Dere har alle skjønt noe vesentlig. Fredsprisen er så til de grader vefortjent i år.

Og Telenor-konflikten? Pinlig, svært pinlig. Selg ned! Telenor har fått maksimal “anti-goodwill” av dette med eierandelen og avtalene angående Grameen Phone. Baksaas har driti seg loddrett ut og bør gå av straks.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Fredsprisen”

  1. Kirsti avatar

    En velfortjent pris, ja. I tredve år har denne karen stått på med sin geniale og velreflekterte idé. Gratulerer i massevis til Muhammad Yunus og Grameen Bank.

%d bloggere liker dette: