NRK- og soulkveld i Oslo

Først Nytt på nytt, Marienlyst kl 17:30. Kanskje en bitteliten spoiler nedenfor for den som måtte lese dette allerede fredag 20. januar

Først var det oppvarming av publikum. Vi skulle ta litt på hverandre, trimme lattermusklene litt før sending. Ledet av en profesjonell publikumstrimmer, en slags menneskelig isbryter. Vi skulle gjerne (og helst) le hjertelig av vitsene, men ikke klappe for mye, siden man ikke hadde tid til det. Deretter var det innledning med NRK-deltakerne Hærland og Nærum, og programleder Almaas. Viktig og huske at det var liksom-fredag under sending og tilbake til torsdag etter sending. I følge Almaas hadde det hendt at enkelte publikummere helt hadde glemt det siste og reist rett på hytta etter forestillingen. Dessuten en liten gjennomgang av ukas avisoverskrifter. Joda, det hadde faktisk stått å lese både det og det, om SAS Braathens mangelde flykontroll, om nattåpne barnehager og mulig usunn norsk laks. Like for start kom så gjestene, eks-NRK-reporter Terje Svabø (nå Civita) og Ingerid Stenvold fra NRK-Sporten.

Innspillingen tok bortimot to timer, ikke en snau halv time, slik vi ser på TV. Kun det humoristisk mest vellykkede kommer med. Det var vel noen svake partier, men i det store og det hele grei underholdning for den som liker rappkjeftighet og ironi. Særlig vellykket synes jeg drøftingen av hva man kan gjøre med tidsklemma, der Nærum blant annet foreslo å spise mens man sitter do og ellers mente at det ikke var rart man fikk dårlig tid om man drev og drøyde slike aktiviteter som samleie helt opp til seks-sju minutter.

Hovedopplevelsen for min del lå i å se hvordan slike programmer lages, få se litt bak kulissene, bokstavelig talt. Om man ikke jevnlig traver på slike innspillinger så er det noe å få med seg for en gang eller to.

Dernest libanesisk grillmat på restaurant Layali i Torggata. Maten smakte utmerket og servicen var upåklagelig, men vi hadde kanskej litt for dårlig tid til å nyte den fullt ut. Libanesisk var forresten en helt ny opplevelse og frister til gjentakelse neste gang vi er på de kanter.

Kvelden ble så avsluttet med konserten Soul Explosion på Rockefeller kl 21, en soulkonsert med “Little” Earl Wilson, Inger Lise Rypdal, Torhild Sivertsen, Odd René Andersen og den unge Sofian, med gjest Noora Noor.

Dette var litt av en drømmekonsert! Hele KORK med fremragende soul-sangere. NRK-opptak også her. Heftig og nydelig. Blant numrene må jeg trekke frem duetten mellom Inger Lise Rypdal og Odd René Andersen. Den satt som et skudd. Med et så fyldig lydbilde som et helt orkester gir kommer både melodiene og artistene til sin fulle rett. Rypdal imponerte stort. 54-åringen er forresten uforskammet flott i det ytre. Sivertsen synes jeg liksom ha hørt bedre før, mer inderlig. Andersen mer avslappet dyktig i mindre krampaktig enn noen gang. Terningkast fem for det hele, med en individuell sekser til Inger Lise. Så bra!

Kraftig snøvær gjorde bilturen til Oslo og hjem igjen noe slitsom, men ellers ble dette en skikkelig helaften, vel verdt tid og penger.

Omtale av Soul Explosion på NRKs sider. Omtale av Soul Explosion i Oslopuls.


Publisert

i

av

Stikkord: