Visual DataFlex i revolusjonerende ny utgave

En ny og kraftig forbedret versjon av utviklingsverktøyet Visual DataFlex er nå tilgjengelig.

Visual DataFlex har en lang historie som går tilbake til DataFlex på 1980-tallet. Dagens Visual DataFlex har lite til felles med den å gjøre, men fortsatt får man den gode gamle DataFlex Embedded-databasen med for test- og utviklingsformål. Visual DataFlex kom i sin første utgave på 1990-tallet. I de siste årene har verktøyet gjennomgått en rivende utvikling og står nå frem som særdeles moderne og effektivt.

Dagens Visual DataFlex lar deg koble deg til eller utvikle direkte mot en nær sagt hvilken som helst database, og spesielt de mest populære SQL-databasene på markedet. Det er rike integrasjonsmuligheter og uvidelsesmuligheter.

Visual DataFlex er laget for de som raskt og enkelt trenger utvikle databasebaserte applikasjoner for Windows og web, samt lage egne Web Services. Samtidig er det ubegrensede muligheter til å skreddersy løsningene og implementere de mest avanserte forretningsprosedyrer og brukergrensesnitt-kontroller som man kan tenke seg. Et eget AJAX-bibliotek er også tilgjengelig fra Data Access Europe og dette gjør utvikling for “Web 2.0” med full klientside-validering like enkelt som alat annet.

I dagens nysluppede versjon har Studio, selve sentralen for utviklingsarbeidet, gjennomgått en total forvandling. Studio kan nå modellere visuelle objekter direkte fra rå kildekode, uten de tidligere brukte markørene. Med ny “code sense” og en rekke hjelpeverktøy har Studio nå blitt en meget moderne og effektiv arbeidsplass. Sammen med de mange tilgjengelige veiviserne som automatiserer produksjonen av visninger, rapporter og websider gjør dette det innledende utviklingsarbeidet, eller “protoypingen” til en lek.

Nytt denne gang er også at en lisens for personlig bruk er gratis tilgjengelig.

Visual DataFlex er tilgjengelig for utvikling på Windows 2000/XP Professional og Vista. De utviklede applikasjonen (under client-utgaven) kan kjøre på Windows 2000 og nyere, samt at Web Application Server kjører på Windows Server 2000/2003.

Visual DataFlex utviklingsutgave (med Studio) kan lastes ned herfra.

Se også min engelskspråklige Visual DataFlex Blog.


Publisert

i

av

Stikkord: