WordPress automatisk ping

Jeg får nå endelig WordPress til automatisk å pinge Bloggarkivet og Bloggrevyen. Problemet med WordPress sine generelle ping er den forutsetter XML-RPC hos mottakeren. Det vil si at en XML-strøm postes, ofte kun inneholdende bloggens navn og dens rot-URI.

Jeg har ikke kunnskaper nok til å lage en plugin, så jeg har gjort det slik:

 1. Editert wp-includes/functions.php
 2. Flyttet function Trackback opp foran function generic_ping
 3. Byttet ut blokken foreach i generic_ping med følgende nye blokk foreach:
foreach ($services as $service) {
	$parsed = parse_url($service);
	$host = $parsed['host'];
	if ( 'bloggarkivet.net' != $host && 'www.bloggrevyen.com' != $host ) {
		weblog_ping($service);
	}
	else {
		$post = &get_post($post_id);
		$title = $post->post_title;
		$excerpt = $post->post_excerpt;
        if (''== $excerpt) { $excerpt = substr(post_content,0,120); }
		trackback($service,$title,$excerpt,$post_id);
	}
}

Det betyr at jeg kan legge inn generelle pingetjenester som før, f.eks til Google, Technorati eller Ping-o-Matic, men hvis påtruffet vertsnavn for ping tilhører Bloggrevyen eller Bloggarkivet så brukes i stedet en trackback. Trackback er basert på post-data på skjemaform, altså som når man poster en <form> med http. Det er trolig derfor det ikke har virket som forventet. Ping er ikke det samme som trackback.

Hvis du har funnet linken hit på Bloggrevyen eller Bloggarkivet så virker det. Ellers virker det muligens dårlig ennå.
Oppdatering: Dette er nå allerede uaktuelt. Les heller dette innlegget

Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

7 kommentarer til “WordPress automatisk ping”

 1. Knut Sparhell avatar

  Hvor finner jeg funksjonen som henter de n første ordene av innholdet, som sammendrag (excerpt). x antall tegn er jo teit.

 2. Lasse G. Dahl avatar

  Jeg har dessverre ikke noe svar på spørsmålet ditt – men hver gang jeg leser slikt som dette, angrer jeg litt mindre på at jeg har valgt å lage mitt eget blogge-CMS.

 3. Kyrre Baker avatar

  Hver gang jeg leser slikt som dette angrer jeg litt mindre på at jeg _sluttet_ med det egenproduserte CMSet 🙂 (men jeg må likevel skrive _minst_ like mye kode for å få ting slik jeg selv vil).

  Når det er skrevet: Jeg skjønner ikke helt hva du mener, men å dele opp en tekst etter X antall ord er relativt trivielt. Noe slikt som dette.

  Denne er dog skrevet på noen sekunder og inneholder ikke noen som helst sjekking eller feil-fiksing. Men så enkelt er det. I teorien. Om WP har en tilsvarende funksjon vet jeg ikke da jeg flyttet fra WP for “lenge” siden.

 4. Kyrre Baker avatar

  Beklager. Jeg tenkte ikke på at du ikke bruker Textile. Prøver igjen, og går det ikke nå heller så slett kommentarene mine etter behov 🙂

  <?php
  function simplewordcut($string, $nrwords) {
  $wordexplode = explode(" ", $string);
  for ($wc=0; $wc

 5. Knut Sparhell avatar

  Problemet med å finne de x første ordene er løst, da jeg fant det gjemt i WordPress-koden.

  Nå driver jeg og lager en plugin for autotrackbacks til Bloggarkivet og Bloggrevyen. Når jeg blir helt ferdig skal språkene fra Bloggarkivet og kategoriene fra Bloggrevyen importeres og bli valgbare per innlegg, med en default.

 6. Knut Sparhell avatar

  Jeg har nå fått en plugin såvidt opp og stå! Dette var nesten litt for morsomt, da jeg skulle gjøre andre ting. Det er nå kun et utkast til admin-bilde. Intet virker. Tar et par dager til. Den som vil se hvordan jeg har tenkt kan likevel gjerne legge den inn og ta en titt under Options/Innstillinger. Data hentes fra bloggrevyen.html, som er en dump av ping-siden der.

  http://sparhell.no/knut/blogg/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen.zip

 7. Knut Sparhell avatar

  Innstikket er nå sluppet som versjon 1.0. Jeg stenger hermed for kommentarer til dette innlegget og henviser hjelp, brukerstøtte (jada!) og kommentarer (skryt/nedsabling/kritikk) til denne siden.

%d bloggere liker dette: