Avskyelig

Siden jeg har skrevet mye om Gerd-Liv Valla siste uka så er det på sin plass nå å fordømme drapstrusselen eller enhver annen trussel som måtte komme inn. Det er kriminelt og avskyelig. Den eneste effekt en tom trussel har er naturligvis å sette en stopper for kravene om at Valla må gå og snu sympatien til Vallas fordel. Men en drapstrussel er alvorlig, og den truede er Valla.

Enten er brevskriveren en fordømt idiot eller så er han snedig. Jeg vet ikke hva som er verst. Drapstrusler er uansett avskyelig.

Gerd-Liv Valla er intet monster, kun en dårlig leder som dessuten har gjort noe katastrofale feilvurderinger. Gerd-Liv Valla er likevel så definitivt et menneske som fortjener respekt, og spesielt for sin personlige integritet. Som enhver. Hun er ikke usårlig, selv om det har kunnet virke slik akkurat nå. Hån eller mobbing er nettopp det vi ikke vil skal skje. Drapstrusler er selvfølgelig bare en adskillig verre sak med utgangspunkt i samme menneskefiendtlige holdning.

Jeg håper da Valla straks får full beskyttelse og at denne idioten av en brevskriver tas og tiltales raskt.

Skulle Valla gå av fra noe verv i frykt for sitt liv, så har absolutt alle parter tapt. Hennes kritikere kanskje aller mest.

Brevskriveren bør vite at om noen er glad for trusselen, så måtte det være hennes fortvilte og hardt prøvede politiske venner. At Valla blir værende i alle sine posisjoner er nå mer sannsynlig enn på snart to uker. Slikt forstår ikke en forstyrret person som tenker i voldelige baner, dessverre.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Avskyelig”

  1. Alf Ivar Tronsmo avatar

    Helt enig. Dette er avskyelig, og tjener ingenting.

    Jeg kan selvsagt ikke vite om det er samme person, men en fyr hvis navn, e-postadresse, IP-adresse osv er kjent hos meg, prøvde å poste en indirekte trusel mot Valla på min bloggpost.

    Jeg vurderer litt frem og tilbake hva jeg skal gjøre med dette. Kommentaren ble heldigvis stoppet før den ble publisert.

  2. Knut Sparhell avatar

    Normalt er det jo bare å slette og glemme slikt. I dette tilfellet: Send hele kommentaren til politiet som tips. Jeg tror det var Sentrum Politistasjon som fikk anmeldelsen, men det nå visst Politiets Sikkerhetstjeneste som ha saken.

%d bloggere liker dette: