Bloggere og borgerjournalister lanserer ny portal – iNorden

Personene bak aktualitetsbloggen Tid og Tanke, Borgerjournalistene, Depesjer, Ad:varsel og Eurofascism.info (Fred Rune Rahm, Jarle Petterson, Pål Hivand og Øyvind Strømmen) har i høst arbeidet med å etablere en **nordisk nyhetstjeneste for og av bloggere og borgerjournalister**. Nå er den endelig lansert. Sjampanjen er sprettet. Nå ruller det.

Dette er en kollektiv satsning, et non-profit samarbeidsprosjekt av frivillige, alle med ønske om å bidra til en medierevolusjon.


Til forskjell fra Depesjer er iNorden basert på velkjente WordPress, men med et design og tilleggsløsninger som gjør det mer til en CMS, en avis, et magasin.

Hvert land får sin egen redaksjon, og det blir en engelskspråklig internasjonal utgave. Den norske redaksjonen består dels av de vi kjenner fra Depesjer, f.eks skribentene Charlotte Sissener og Håvard Simensen, karikaturetegner Marijke van Eeckhout, men f.eks også de (stort sett) politiske bloggerne Knut Johannesen (Vox Populi) og Sigve Indregaard, med flere.

På iNorden får du altså det beste fra både den journalistiske verden utenfor de tradisjonelle, store mediene, og fra bloggverdenen, herunder inkludert feed fra Sonitus. Dette er en uhyre spennende satsning. Nå er det en mulighet for at borgerjournalistikk kan bli en faktor i regne med i Norge, i hele Norden.

Har du noe å meddele, mene eller si fra om, og ønsker deg flere lesere enn de du kan vente gjennom bloggen din, så er dette en måte å gjøre det det på, gjerne ved å dobbeltpublisere. Samtidig får du lenke tilbake til din egen blogg under hvert innlegg.

En rekke meget sterke navn innen blogg- og borgerjournalistiske miljøet har altså alt meldt seg som bidragytere på ulike måter. Som du vil se har bloggeren Sissel Vedal, hun med trivialitetene, allerede vært først ute blant de som ikke var med i prosjektet, med sin ytring her. Det er bare å melde seg på som bidragsyter med en gang. All informasjon om dette på iNorden.no.

Selv har jeg meldt meg villig til å bidra litt, redigere (redaksjon/vakt) og kanskje noe teknisk.

Skal du selv *sitte på gjerdet* og se om dette blir noe det er fres over, noe verdt å lese, bli informert og bli klokere av, eller vil du uten risiko komme ned fra det gjerdet og være med på å øke sjansen for at så blir tilfelle? Valget er ditt.

Forsiden til iNorden på norsk

3 kommentarer til «Bloggere og borgerjournalister lanserer ny portal – iNorden»

  1. Gratulerer med lanseringen! Regner med du har stått for mye av det tekniske ja. Siden ser jo utrolig proff ut. Dette prosjektet har jeg virkelig tro på.

    Egentlig skulle jeg laste opp den logoen deres på bloggen min (inni widget), men fikk det visst ikke til. Foreløbig får jeg bare reklamere med en link.

Kommentarer er stengt.