Engelig Folkeparti stiftes

Engelig Folkeparti (EnF) stiftes i dag.

Formål: Øke forståelsen for og bruken av engler på alle nivå i det norske samfunn.

Sagt om engler

Det er din skytsengels oppgave å veilede og beskytte deg, og denne engelen viker aldri fra din side. Har du tenkt over alle de gangene du har snublet i trappa – men ikke falt? Det er skytsengelen din som passer på deg. Eller tenk på bilulykker der bilen er totalvrak – men sjåføren har ikke en skramme. Det var virkelig en engel som passet på! Din skytsengel elsker deg, og elsker å hjelpe deg. Alt du trenger å gjøre, er å spørre! Du kan si det høyt, hviske det eller tenke det. “Kjære skytsengel, kan du være så snill å hjelpe meg med…”. Du trenger ikke engang tro at han er der, spør likevel, du får hjelp uansett. Det er viktig å takke for hjelpen du får, det setter englene pris på.

Engler har ikke fri vilje, de kan bare gjøre ting som er i tråd med Guds vilje. Men du trenger ikke tro på Gud for å få hjelp av englene. De hjelper alle mennesker, uavhengig av religion og overbevisninger. Det er en tankevekker at alle mennesker har skytsengler. Gud har gitt dem til oss alle uavhengig av hva vi tror på, hvilket navn vi gir Gud og hva vi tror Han forventer av oss. Gud elsker oss alle like høyt. Noe å tenke på mens vi kriger om hvem av oss som har rett. Englene kan hjelpe deg med det meste, alt fra å finne drømmemannen, -jobben eller -leiligheten, til å rekke bussen eller finne den perfekte jakken – på tilbud! De kan også hjelpe til med å forbedre ditt forhold til andre mennesker – bare be om hjelp! Hvis det er skjebnebestemt at du skal oppleve noe, kan de ikke forhindre at dette skjer. Men de kan hjelpe deg gjennom det på best mulig måte, og hjelpe deg med å forstå hvorfor dette skulle skje.

Englene har forskjellige måter å kommunisere med menneskene på, og vi kan utvikle vår evne til å oppfatte budskapene. Englene kan veilede deg gjennom intuisjonen din. Vi har vel alle opplevd ganger da vi bare visste at noe var riktig for oss, eller vi visste at noe ikke stemte. Eller de kan bare slippe en tanke ned i hodet ditt, den er skarp og klar og rydder unna alle andre tanker, så du legger merke til den. De kan gi deg beskjeder gjennom tv-program, bøker eller blader og liknende. Har du f.eks. noen gang tilfeldigvis slått på tv’en, og programmet handlet om noe du ønsket svar på eller hadde tenkt mye på de siste dagene?

Utkast til prinsipper:

1. Engler finnes. Det er lysvesener. Enhver har sine egne engler og en spesiell skytsengel.
2. Englene er krefter som er rundt oss bestandig, og som er en ressurs og en støtte i alle aspekter av tilværelsen
3. Englene kan brukes såvel i dagliglivet, til personlig vekst utvikling, som i styringen av landet
4. Englene tilhører det guddommelige univers
5. Enhver kan få kontakt med sine engler etter å ha fått opplæring

Programforslag:

1. Stans hetsen mot prinsesse Märtha Louise
2. Englefag inn i skolen, englefakultet på universitetene
3. Engleombud
4. Ukens Engel-kåringer
5. Full dekning for englehager
6. Støtte til englekor og all englekultur
7. Kirkene og moskeene må bli åpne englehus
8. Daglig englestund på arbeidsplassen
9. Englene skal konsulteres før hvert politisk vedtak
10. Internasjonalt englearbeid
11. Hessdalen utropes som vernet englepark og søkes inn som verdensarv
12. Engelige skrifter samles og utgis som “New Book”
13. Brann-, rednings- akuttmedisinske etater omdøpes til Englevakta og Englekorpset, med spesialopplæring i å opptre som engler i alle situasjoner
14. Styrelederen i Norges største selskap, StatoilHydro må være en engel
15. Redusert lønn til Trygve Hegnar og andre sorte engler
16. Rehabilitering for falne engler
17. Englefigurer må utplasseres i alle offentlige rom
18. Engletid innføres som ny tidsregning

Medlemmer:

1. Märtha Louise, prinsesse, Bærum
2. Odd Bondevik, biskop, Møre
3. Sinéad O’Connor, artist, Irland
4. Fire av ti, innbyggere, Norge

Æresmedlem: Prinsesse Diana, avdød, Engelland

Fremmøte på Engleplassen i Vassfaret ved engletid

En myrstrekning vest for Skrukkefylla har blitt kalt Engleplassen i mange år. Det så ut som om det kom en flokk med engler dalende ned fra himmelen, sa en av de som så et engelsk flyslipp der den 29. august 1944. Alle fallskjermene var nemlig hvite.


Publisert

i

,

av

Stikkord: