Foreningen lysende sol går fra seier til seier

Foreningen vi leder er anklaget og bakvasket på det groveste! I den sammenhengen er vi intervjuet:

Du er blitt beskyldt for ikke å tåle kritikk?

: For noe sludder! Den som påstår noe annet er løgner og idiot! Her i foreningen tåler vi kritikk utmerket, og dessuten finnes det ikke det ringeste kritikkverdig her. Kritikk må være sann for å være kritikk, ellers er det rene bakvaskelser.

Det er hevdet at du bare omgir deg med hengivne personer som aldri motsier deg?

: Vi er i foreningen er helt klare i vårt syn på at en slik insinuasjon er fornærmende for oss alle. Våre håndplukkede folk her i foreningen er selvstendig tenkende og kan fritt ytre seg om ting de er bekymret for, så sant det skjer med respekt og bak lukkede dører. At vi alltid blir enige og tro mot oss, mot ledelsen, er grunnen til at vår lysende forening står så sterkt som den gjør. Degraderinger og frataking av arbeidsoppgaver er noe vi bare sjelden tyr til.

Du skal ha trakassert en av dine underordnede medarbeidere?

: Det der har overhodet ikke rot i virkeligheten. Vedkommende var komplett udugelig, hadde mye fravær og var illojal mot oss. Selvsagt var vi henrykt over at vedkommende ble gravid, på tross av at det kom midt oppi fordømt viktige prosjekter her. Vi har aldri sagt noe annet! Og når vi sa det så mente jeg selvfølgelig bare at vi var glade for at at fraværet ikke skyldtes noe annet og enda mer jævlig. Husk at vedkommende unnasluntrer ikke informerte oss først, men lot det ryktes blant alle i hele foreningen før vi ante hva det var!

Du skal ha skreket til henne at hun ikke en gang kunne kjøpe riktige billetter? Var det forresten hennes oppgave?

: Altså, her hadde vi dritvondt i ryggen og greier, og hatt et lengre rekonvalesensopphold etter at vi uforskyldt falt på en skitur, og så klarer mennesket å bestille vindusplass til oss. Vindusplass! Herregud, hvor dum går det an å bli?

Siden vi følte hun ikke alltid gjorde en god jobb med den hun var satt til, så ga vi henne heller denne enkle bestillingsoppgaven, men greide hun den? Neida!

Du skal ha drøftet og instruert i sentrale saker for hennes avdeling med hennes nestleder, slik at hun måtte legge om sine arbeidsoppgaver etter beskjed fra nestlederen sin?

: Og så? Det var en del av opplæringen. Hun hadde bare hatt en masse innvendinger, heller villet gjøre det slik og slik, enda vi hadde klare føringer på akkurat hvordan dette burde løses. Det var mye lettere heller å snakke til nestlederen på kontoret ved siden av, så kunne hun få en lærepenge på den måten. Vi gidder ikke drive og diskutere når alt er klappet og klart.

Hvorfor ansatte du henne når hun var så udugelig? Du kjente henne jo meget godt, både sterke og svake sider.

: Vi ansatte henne fordi hun var best til den jobben, men straks hun hadde begynt ble hun helt elendig. Klart skulle hun få mer ansvar utad, men vi måtte jo teste henne ut litt, som å gi henne en bunke papirer å gjennomgå for intern utredning et års tid. På den måten ser man jo om folk er lojale. Dessuten var det ikke meg som mest ville ansette henne.

Hun fikk ikke delta i styrer, utvalg og slikt som naturlig fulgte med jobben, altså?

: Nemlig. Ferskinger kan jo ikke få komme he og komme her, preke kjedeligheter og tro de skal gjøre ting annerledes. Her i foreningen har vi gjort ting på samme måten mange år, og det skal vi fortsette med, i alle fall så lenge vi – eh- jeg styr.. er leder.

Hun skulle ha blitt lovet betalt videreutdannelse når hun sa fra at hun ikke lenger trivdes i jobben?

: Bare tull. Skulle hun liksom bare får det, sånn ute videre, bare fordi tidligere udugelige har fått? Det har ikke samsvar med virkeligheten, så vi sa bare at det skulle sikkert ordnes når vi bare fikk vedtatt det. Så vi lot bare være å svare på den teite søknaden.

Var det en regelrett konflikt?

: Jeg har ikke hørt om noen konflikt! Det var forresten aldeles ikke noen konflikt i det hele tatt! Vi har ikke konflikter i foreningen. Hvordan skulle det ellers gått?

Anser du deg for en tøff leder?

: Vi er i alle fall ingen pusekatt, om det er det du tror. Foreningen har en viktig oppgave i samfunnet, for arbeidsfolk. Folkets revolusjonære ledere må være tøffe. Tror du Sovjetunionen hadde blitt kvitt Trotsky og alle svikerne og deretter vunnet krigen om de hadde en pyseleder, kanskje?

Er du en despot? Og er det virkelig slik at alle i foreningen støtter ditt syn på denne saken?

: Her trenges ingen despot lenger. Alle er hundre prosent enige. Hvem i helvete har du snakket med? Jeg forlanger!

Tjener denne saken egentlig foreningen? Er du den rette å spørre?

: Foreningen, det er meg. Altså oss. Hva var spørsmålet?


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Foreningen lysende sol går fra seier til seier”

  1. jokke avatar

    Au au… naa maa du ikke gi saa mye juling….

%d bloggere liker dette: