Idiotene

Hegnar Online skriver:

Det viser seg at man finner representanter som står oppført med aksjer i T5PC i kommunene, Narvik, Rana, Hattfjelldal og Hemnes.

Bror-Martin Hanssen (Ap) fra Narvik sier:

– Nei, dette har ingenting med intelligens å gjøre. Selvfølgelig er det trist å gå på limpinnen. Men av og til når man kjøper varer er selgeren bedre enn produktet. Det kan man aldri gardere seg mot. Pengene jeg brukte på T5PC var ren gambling, penger jeg visste at jeg hadde råd til å tape. Pengene vi satset gjennom Terra skulle være en trygg investering. Der ble vi lurt trill rundt, sier Bror-Martin Hanssen til dn.no.


Ta så en titt på denne artikkelen om T5PC og legg spesielt merke til halen:

NB!! -Vi lar denne artikkelen stå som en advarsel, ikke tro alt som blir sagt. Denne artikkelen er utdatert, men vil ligge i arkivet for referansemessige grunner.

Joda, det er en alvorlig svikt i intelligensen å investere i T5PC eller i den type amerikanske hedgefond som nordlandskommunene har gjort. Det er nettopp idioti det er.

At man har funnet igjen mange av T5PC-investorene som kommunestyremedlemmer er selvsagt ikke overraskende. Det er trolig minst 100 000 komplette økonomiske idioter i Norge. Det er ikke folk som ikke har greie på økonomi. Det er folk som aldri vil lære at det ikke finnes snarveier til å bli rik, spesielt ikke for dem som ikke virkelig er smart. Deres idioti går ikke på mangel på intelligens eller kunnskap, den går på deres overdrevne tro på egen intelligens, at de er smartere enn andre.

Bror-Martin Hanssens uttalelser som referert ovenfor, det investeringstabber bli forklart med at selgeren var bedre enn produktet, forteller nettopp at Hanssen er en idiot. Produktet er ikke det som skal vurderes, altså objektet. Selgeren gir sin vurdering, kjøperen gjør sin, begge subjekter. Produktet var trolig smart som bare pokker. Det kunne gått med et klekkelig overskudd om forventningene hadde slått til, selvsagt mot en betydelig risiko. Selgeren var trolig heller ikke spesielt smart, bare erfaren i å handle med tullinger.

Det er også påfallende hvordan disse T5PC-investorene systematisk bagatelliserer sin egne rolle og sin egen investering. Investeringene de gjorde var trolig ti ganger så høy som de har oppgitt. Jeg tror ikke det spor på at de regnet med å kunne tape.

Virkelige idioter er intelligente nok. De bare eier ikke evne til å se sin begrensning og ingen evne til å lære. De vil gang på gang gå på limpinnen.

Slike bør man ikke velge inn som tillitsvalgt, verken i en forening, en kommune eller til Stortinget. Vi klarer oss godt uten de hundre tusen idiotene til å styre og stelle, skalte og valte med andres penger. De får holde seg til sine private midler og til å bløffe sine venner, først med hvor fantastisk investeringen er, dernest til å bortforklare sine tap.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

6 kommentarer til “Idiotene”

 1. Carl Christian avatar

  hehe… pinget likt på bloggrevyen. Skulle tror jeg skrev kortversjonen av ditt innlegg…

 2. Vox populi avatar

  Jeg er tilbøyelig til å være enig med Bror-Martin Hansen. Det har ikke noe med intelligens å gjøre. Fordi beslutningen om både TP5C og Terrainvesteringen sannsynligvis ikke har passert i nærheten av der vanlige mennesker har sin intelligenss.

  Jeg har i noen tilfeller vært leverandør til noen av disse gullforgylte investeringsobjektene (les pyramideselskaper) og har etter en kort vurdering av selskapet, forlangt levering mot cash. Det har fungert. Men siden ledelsen er gjengangere i denne type virksomhet, så finner de nye leverandører som ikke er så nøye.

  Verden vil bedras og det blir den. Deler av den ihvert fall.

 3. Carl Christian avatar

  hovedpoenget er vel at når Bror-Martin Hanssen på en slik måte avslører at han unnlater å vurdere produktet dersom selgeren er dyktig (mulig det er sjarm eller annet som BMH oppfatter som dyktighet…), så innrømmer han etter min mening at han er mindre intelligent enn hva en bør forvente av ham i kjøps- og investeringssituasjoner.

 4. Gunnar Andreassen avatar

  Skjemmes nesten av å være nordlenning nå…

 5. Vox populi avatar

  Nå synes jeg nok at Joker Nord-gutta har fått vel mye pepper. Det finnes noen i sør også. Denne sentrale FrP-representanten i Oslo som er leder for Helse og sosialkomiteen i landets største kommune var på eventyrreise i 2000. Hvilken dømmekraft!

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=6614427