Ingen blindsone

Vi sliter med å se selv en mindre lastebil

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Det vil si at dette ikke er noen sak, egentlig. Loven er krystallklar. “Blindsone” er dilldall og en subjektiv konstruksjon. Hvis det finnes en blindsone er kjøringen ulovlig. Punktum. Finale.

Vi trenger overhode ingen “nasjonale regler” om blindsonekamera på verken det ene eller andre kjøretøy. Det finnes speil for å fange opp situasjonen rundt kjøretøyet, om sjåføren finner det ubekvemt å snu på hodet. Kamera, ryggekamera, sidekamera, javel, opp til enhver av rene bekvemmelighetshensyn. Hvis sjåføren ikke har oversikt i den retning han beveger kjøretøyet så får han parkere straks.

Himmel, det er ufattelig at slikt vissvass kommer ut i media når ansvarsforholdet til de grader er opplagt. Utstyret på en bil kjørt i yrke er en sak mellom han, hans forbund og bileieren, eventuelt dennes forbund. Vi andre er ikke interessert i annet enn at føreren faktisk overholder vegtrafikklovens grunnleggende bestemmelser, i det minste.

Tillegger:
Jeg blir i grunn vettskremt av at det finnes slike holdninger blant profesjonelle sjåfører. Så det er liksom greit da, å presse meg av veien eller direkte kjøre over meg i min bil, om jeg lå i hans “blindsone”? Herregud, hvordan skal vi forsvare oss mot denslags mordere på veien? Bevæpne oss? Klart ikke hensiktsmessig. Men om jeg møter en sjåfør som snakker om “blindsone” så vet jeg ikke helt hvordan jeg kommer til å reagere. Det burde være forbud mot ytre det ordet, nærmest.


Publisert

i

av

Stikkord: