Kakekasting, igjen

Igjen må jeg skrive om dette.

Kakekasteren har begått et lovbrudd i form av en legemsfornærmelse. Ingen skal måtte finne seg i å bli kastet kake på fordi man tenker annerledes. Javisst! Gi ham en bot, gjerne så det svir litt.

Men 30 dager i fengsel ut fra at han nærmest begikk statskupp er absurd selvhøytidelighet fra myndighetenes side. Det kan ikke være for annet enn at vi så sjelden er forbrytelser mot statsforfatningen og regjeringsmedlemmenes virke her i landet.

Kastingen, isolert sett var altså en forbrytelse. Men resten? Altså at Halvorsen ble latterliggjort var en **ytring** innbakt i denne ulovlige kastingen av kake. Ja, det var trolig hele poenget! **IKKE** å skade Halvorsen, noe han knapt gjorde heller. Det er da ikke forbudt å latterliggjøre en statsråd? Meg bekjent sier Grunnloven eksplisitt at ytringer om statsstyrelsen er enhver fritt. Ikke sånn at man kan fritt kan henge forbrytelser på ytringen og så gå fri, men det det skal da ikke føre til at man tar fram sære kriseparagrafer bare fordi det **også var en ytring** man fant lite passende der og da. Argumnetasjonen fra aktoratet kan virke som at latterliggjøring bør være skjerpende. Jeg vil si omvendt!

Men om domstolene nå har sagt sitt, så **benåd** denne mannen straks. Ellers blir bare alt til latter.

Samme tema her, 5. desember 2006


Publisert

i

av

Stikkord: