Kenguru

Nettavisen skriver:

Svært mange bremser kraftig når de oppdager en fotoboks langs veien. Slik bremsing er både til irritasjon for andre bilister, og skaper ofte farlige situasjoner.


Det kan jeg underskrive på! Jeg nærer en grenseløs forakt overfor alle som bremser når de ser en fotoboks. Her min tale deg, din kenguru:

* Se til **enten** å holde fartsgrensen sånn noenlunde eller drit i den og hold den fart du synes er forsvarlig
* Legg merke til at alle ATK-strekninger er *skiltet*. Følg med, slik du plikter, slik at om du er litt hard på gassen generelt, så holde deg da på matta når du *vet* blir overvåket, din jævla sløving. Det er **mye farligere** ikke å *følge med* enn å kjøre litt fort. Du som ikke følger med er **farlig**, du dreper.
* Hvis du er så ignorant at du driter fullstendig i fartsgrenser, så *stå inne for det* og *kjør på*, din feige stakkar. Det er jo ikke slik at alle fotobokser er aktive til alle tider. De er aktive *når det er mest på sin plass* og noen har prioritert å skifte film. Så hvis du tar sjansen på at UP ikke oppdager deg med laser der du kjører som et svin ellers, så kan du vel også satse på at fotoboksen ikke er aktiv, ikke sant? Eller tør du ikke det?
* Så du har ikke *råd* til bøter, synes du, nei. Men du tillater deg, spanderer på deg sjansen det er, altså likevel både å kjøre for fort *og* ikke å følge med slik at du kan holde en **jevn fart** der jevn fart er naturlig. Megafjols!

Bremsing foran fotoboks anser jeg som lovbrudd, og det bør i seg selv straffes. Vegtrafikkloven gir ingen rett til å foreta panikkartede handlinger uten at det er motivert av trafikale forhold, *for* sikkerheten. Å bremse foran fotoboks har *null* trafikal hensikt, og er **forvirrende** og **farlig**.

Kom ikke her med at den bak deg skal holde avstand. Vi *holder* avstand. Det er du som *ugrunnet* redusererer den, helt plutselig.

*DØD OVER KENGURUER I TRAFIKKEN FØR DE «DØDER» NOEN ANDRE**

Vegvesenet får enten:

* Sørge for at alle fotobokser er usynlige
* Sørge for at det kun foretas gjennomsnittsmåling. Den dagen det er teknisk umulig for urette vedkommende, herunder myndigheter, å avlese foto tatt av uskyldige, så har ikke Datatilsynet lenger noen sak. Dett er et teknisk spørsmål, der bilder må inn i en FIFO-ring som ikke kan brytes inn på. Bomstasjonene har samme system. I prinsippet blir alle fotografert, men bilder uten relevans slettes internt i systemet øyeblikkelig, straks brikke er avlest. Samme opplegg må lages for snittmålinger. Bildet slettes ubønnhørlig når neste fotostasjon passeres, og når det ikke er lovbrudd. Dermed er det ikke noen personvernsak lenger. Vegvesenet vet dette, men orker ikke sørge for at systemet er nettopp slik og vil heller krangle.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Kenguru”

  1. Øyvind Sæther avatar

    Hvordan vet du at du har krysset grensen når du kjører fra Sverige til Norge?

    Jo, plutselig står det fotobokser langs veien.

    I Sverige forsøker de å senke mengden trafikkulykker ved å bygge bedre veier. I Norge gjør de det ved å sette opp fotobokser. Det går helt fint å ikke ha fotobokser, mange land har ikke fotobokser og de landene klarer seg helt fint.

  2. Knut Sparhell avatar

    Det der stemmer ikke. E6 i Bohuslän har opptil flere fotobokser. Og flere skal det bli.