Med ild skal ild bekjempes

Det har versert to saker i media de siste par ukene:

Yssen-saken:

: Ingunn Yssens oppsigelse med sterke anglager mot Gerd-Liv Valla. Ballen kunne vært lagt død med klok opptreden fra Valla.

Valla-saken:

: Dreier seg om Gerd-Liv Vallas katastrofalt håpløse reaksjon på Yssen-saken (se ovenfor). Videre om Vallas håpløse forsøk på å late som om hun ville si unnskyld. Til sist om Vallas bløff i Reiss-Andersen-saken, en sak som kom på grunn av Vallas opptreden og uttrykk” har ikke rot i virkeligheten”.

Hablog har en rekke glitrende kommentarer til Yssen- og Valla-saken, men dessuten klarte en anonym kommentar å få opp gapskratten her.

Solid journalistisk håndverk i Nettavisen

Journalist Hans Inge Langø i Nettavisen har lagt ut dagens morsomste historie:

“Da en kraftig fettbrann startet på komfyren til Gary Moore, reagerte han raskt.
32-åringen husket et råd han hadde fått fra sin debattklubb-trener på high school: “bekjemp ild med ild”.

Dermed tok han frem sin F-560 FireMaster flammekaster, som han oppbevarte under kjøkkenvasken, og fyrte løs på huset sitt i den amerikanske byen Joliet.

Å bekjempe ild med ild er visst bare et uttrykk, sa Moore til nettavisen The Giant Napkin, etter at han ga flammene en hjelpende hånd.”

Er det noen vits i å påpeke at The Giant Napkin er et sted som publiserer såkalte “fake news.”

“32-åringen husket et råd han hadde fått fra sin debattklubb-trener på high school: “bekjemp ild med ild”.”

Det er nok det samme rådet Valla har fått!

Balle H(øytrykksspyler) Klorin

Ellers er Dagbladet – Magasinets portrettintervju med Ingunn Yssen nå lagt ut. Nyttig lesning for dem som måtte ha rotet seg inn inn i konspirasjonsteorier.

Ellers er jeg, som Yssen, oppvokst på Manglerud på 60-tallet, vært “nøkkelbarn”, diskutert mye med min far, kranglet med søsken, hatt en en far som fikk både parkinsons og alzheimer, har en mor med alzheimer, opplevd trakassering på jobben og håndterer daglig “pusekatter” uten frykt og med stor kjærlighet. En kan jo bli sympatisk innstilt av mindre.

Valla er en vandrende tragedie for seg selv og LO. Det modige Yssen har gjort, det varmer, imponerer og gir meg stor respekt.

Tusen takk, Ingunn Yssen. Lykke til i ny jobb, hva den nå enn blir.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Med ild skal ild bekjempes”