NTB-filter har eliminert klimatrusselen!

– Vil påby klimafilter på dieselbil

Dette er intet mindre enn revolusjonerende! Dette må være århundrets nyhet, om vi ikke innen 2100 får kontakt med intelligent liv i rommet.

– Vil påby klimafilter på dieselbil

– Alle må være forberedt på at det kan bli påbud i nær framtid om å investere i partikkelfilter på dieselbiler. Det gjøres i EU og det kommer til å gjøres i Norge også, sa finansminister Kristin Halvorsen på SVs årsmøte i dag.

Et slikt filter vil ifølge NAF koste mellom 7.000 og 10.000 kroner å installere, melder TV 2.

Mange nye dieselbiler vil imidlertid selges med filteret ferdig installert fra fabrikken. Tidligere har regjeringen senket avgiften på dieselbiler fordi de ikke slipper ut CO2. Et påbud om klimafilter vil spare miljøet for CO2 og svevestøv, mener Halvorsen.
(NTB)

Et «klimafilter» er funnet i løpet av lørdagskvelden, enten i NAFs testehall, på Kristin Halvorsens kontor, i NTBs redaksjon eller mest trolig i et SV-medlems garasje i Nittedal. Det er i god stand, klart til bruk, skal trolig i første omgang masseproduseres og installeres på nye dieselbiler, og det allerede fra neste år.

Jeg regner med at man ikke stanser der, men påbyr filteret på alle biler og gasskraftverk snarest. Filteret vil også måtte bli en verdenssensasjon. Alle kullkraftverk bør kunne ha råd til å anskaffe et slikt, siden det er såpass billig. Jeg regner da med at også Kina og India får råd til å anskaffe et par milliarder eksemplarer, eventuelt med støtte fra Norge, og vips så er hele klimatrusselen borte og vi kan fortsette festen.

Filteret må ha vært holdt hemmelig i lang tid. Trolig får vi aldri vite hvordan filteret ble funnet, slik vi heller aldri fikk vite hvordan Munchs «Skrik» og «Madonna» kom til rette. Kanskje har noen visst om klimafilteret lenge, men holdt det skjult, og først nå har vært villig til å si hvor det var, trolig mot en klekkelig finnerlønn. Jeg er sikker på at mediadekningen omkring dette kan overgå Valla-saken og Nokas-saken til sammen. Merk at NTB var først ute, dernest NRK. Dette vil bli husket!

Av yrhet og glede spanderer jeg herved neste runde dieselpåfyll til alle her borte på Statoilen. Møt opp med bilen og tom tank i samme øyeblikk det revolusjonerende filteret er bekreftet på vitenskapelig hold, trolig i løpet av natten. Alt vitenskapelig personell er allerede vekket, formodentlig.

Det er bare en ting jeg lurer litt på i meldingen fra NTB, men det er sikkert bare en ubehjelpelig tyrkkleif:

«Tidligere har regjeringen senket avgiften på dieselbiler fordi de ikke slipper ut CO2.»

Det skal selvfølgelig stå H2O, men pytt sann. Vi vet jo fra før at det er partikler, ikke CO2 som utgjør klimatrusselen.


Publisert

i

, ,

av

Stikkord: