Ny telefon

Jeg har anskaffet en Nokia 6288. Det er tre grunner:

1. Jeg ønsket meg en telefon med UMTS i tillegg til vanlig GMS (“2G”). UMTS er tjenestene på såkalt “3G”. Dette skal gi meg enda mobil kjappere dataoverføring enn GSM med EDGE (EGPRS).

2. Jeg ville ha et bedre kamera enn det elendige jeg hadde i min Nokia 6020, eller overhode ikke kamera. Denne har to kamera, ett på 2 megapiksler for foto og ett såkalt VGA-kamera for videosamtaler.

3. Blåtann-kommunikasjon med bilens håndfri-system.

Så har jeg da fått mye rart på kjøpet, så som:

* Design som “skyvetelefon”. Tastaturet skyves ut fra undersiden.
* Videokamera
* Stereo FM-radio, i alle fall hvis jeg bruker det medfølgende hodesettet. Det kan jeg like. Skal jeg høre på noe mens jeg reiser eller skal “slå i hjel tid” så er det helst radio. Kanskje NRK P2.
* Forbedret “manager” med husklapper, memos, i tillegg til vanlig kalender med avtaler.
* En drøss med applikasjoner jeg trolig ikke vil bruke, herunder java-spill.
* Tastelås med passord. Siden jeg er litt opptatt av å gjøre livet surt for tyver, så har jeg aktivert den, samt generell sikkerhteskode for telefonen. Gjorde alle det gadd neppe noen stjele en mobiltelefon.
* MP3-spiller, og avspiller for ethvert tenkelig audio/video-format. Sikker kjekt å ha.
* Mulighet til å laste ned alt mulig dritt.

Mistet:

* Lommebok (passordbeskyttede data om bl.a kredittkort)

Det meste elegante var at jeg koplet begge til PCn, kopierte alle kontaktene fra den gamle og limte dem inn i den nye. Dette helt uten å synkronisere med Outlook eller denslags som jeg ikke har her.

Siden SIM-kortet er fra 1999 ble jeg rådet til å anskaffe et nytt og gjorde det.

Lekker sak. Men jeg føler meg litt som den som har installert Office fordi en trengte en tekstbehandler etter at skrivemaskinen ble pensjonert.

Nå har jeg sju dingser som alle kan hente eposten min.

Jeg tror at set var FM-radioen, en tekonlogi fra 50-tallet, samt at den var i stereo, en teknologi fra 70-tallet, som imponerte mest. På samme måte som at jeg, når ny TV skal kjøpes, er mest opptatt av at tekst-TV virker bra.

Nokia 6288


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Ny telefon”

  1. Gunnar Andreassen avatar

    Sverger til min Samsung SGH-Z500. Liten og enkel PLUSS at jeg slipper ha telefonen til hodet når jeg prater – da slipper jeg stråling. 🙂 Skeptisk til sånne skyve-telefoner.

%d bloggere liker dette: