Plugin: Automatisk ping av Bloggarkiven og Bloggrevyen for WordPress

Jeg har nå holdt på med dette WordPress-innstikket (PHP) i snart et år. Takk til alle som har hjulpet til ved å melde tilbake om suksess, feil og mangler. Det er ennå ikke til veis ende og jeg vil holde det i form ennå lenge.

Når du har satt det opp gjør det følgende:


1. Ved publisering av innlegg sendes en tilbakesporing til Bloggarkivet og/eller Bloggrevyen. Selv om du kan få til dette også uten innstikket, ved å legge riktig URL (etter språk eller kategori) i «trackbacks»-feltet, så er jo dette tungvint og lett å glemme.

Det er alt. Pingingen gjentas når du har redigert et nylig publisert innlegg, men dette blir behørig ignorert av mottakeren. Republisering av gamle innlegg fører derimot *ikke* til ny ping.

Det har aldri nyttet å skrive adressene til Bloggarkivet og Bloggrevyen inn i feltet for pingetjenester i WordPress. Slike som Ping-o-matic, Google og Technorati bruker en annen protokoll. Bloggarkivet og Bloggrevyen vil ha sendt «trackback», teknisk sett.

Innstikket har en egen side for oppsett og alternativer under administrajonssidene i WP. Her kan du:

1. For hver kategori du har i din egen WP velge tilsvarende kategori hos Bloggrevyen, eller ikke pinge i det hele tatt
2. For hver kategori du har i din egen WP bestemme om Bloggarkivet skal pinges eller ikke
3. Angi hvilket språk du skriver i, og pinge med riktig språk til Bloggarkivet.

Når du går innpå siden med alternativer vil innstikket selv sjekke Bloggrevyen for nye kategorier eller endringer. Disse blir så lagret lokalt slik det siden ikke er avhengig av å få kontakt med Bloggrevyen. Tilsvarende for Bloggarkivets språk.

Det er også kontroll av om du har siste tilgjengelige versjon installert.

Har vært en feil hos Bloggrevyen

I en periode etter noe omlegging der i gården virket ikke automatisk ping. Dette har de nå rettet opp. Nytt domene der er bloggrevyen.no (tidligere www.bloggrevyen.com).

Det har vært problemer med noen PHP-installasjoner/web-tilbydere

De siste versjonen av innstikket har kunnet gi en fatal feilmelding ved aktivering, noe om at [DOM] ikke var lastet. Saken er nok at dette ikke burde ha forhindret aktivering. Når dette nå er rettet vil innstikket trolig virke fint hos mange flere.

Last ned nå. Det er også litt support å få der også.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Plugin: Automatisk ping av Bloggarkiven og Bloggrevyen for WordPress”

  1. Frank avatar

    Vil bare takke for et ypperlig produkt.

    Hadde litt problemer i starten, men det var ikke pga. deg, men feil php-versjon hos min host. Nå funker det gull, og bloggrevyen/bloggarkivet blir pinget med stødig hånd.