Plugin oppdatert for nye WordPress: Ping Bloggarkivet og Bloggrevyen

Jeg har nå holdt på med WordPress-innstikket mitt i drøyt ett år. Det har vært omtrent hundre nedlastinger, enten førstegangs eller oppgraderinger. Sporadisk kommer tilbakemeldinger fra fornøyde brukere om at det virker som det skal. Det er trolig 10-20 bloggere som bruker det.

I dag har jeg installert WordPress 2.3 og min plugin spyttet straks ut feilmeldinger. Det betydde jobb å gjøre. Versjoner av denne plugin **eldre enn 1.5**, som jeg laget ferdig i dag, virker altså ikke med nyeste WordPress-utgave. Hvis du derimot oppgraderer min plugin nå så virker det, forhåpentligvis feilfritt, også i WordPress 2.3. Det er bare å laste ned og skrive over filene i mappen. Selv om ikke har oppgradert din WordPress ennå så kan du og bør du likevel oppgradere denne plugin. Den er bakoverkomaptibel med WordPress tilbake til 2.0. Går noe galt ligger det forrige (og alle eldre) versjon(er) tilgjengelig.

WordPress har gjort om på måten kategorier defineres og kobles til innleggene, blant annet med støtte for “tags”. Heldigvis har WordPress et glimrende oppgraderingsverktøy som ordner alt dette på et par sekunder, men enhver bør deaktivere alle sine plugins for installering, i alle fall de som ikke er verifisert komaptible i den versjonen du har, og så søke oppdateringer til dem etterpå, før reaktivering. Så også med min plugin.

Eksisterende brukere av min plugin vil i dag dessuten få beskjed på innstillings-siden om at det finnes en nyere versjon tilgjengelig.

Les mer på PLUGIN-SIDEN her.

For nye lesere:

Når du har satt det opp gjør det følgende:

1. Ved publisering av innlegg sendes en tilbakesporing til Bloggarkivet og/eller Bloggrevyen. Selv om du kan få til dette også uten innstikket, ved å legge riktig URL (etter språk eller kategori) i “trackbacks”-feltet, så er jo dette tungvint og lett å glemme.

Det er alt. Pingingen gjentas når du har redigert et nylig publisert innlegg, men dette blir behørig ignorert av mottakeren. Republisering av gamle innlegg fører derimot ikke til ny ping.

Det har aldri nyttet å skrive adressene til Bloggarkivet og Bloggrevyen inn i feltet for pingetjenester i WordPress. Slike som Ping-o-matic, Google og Technorati bruker en annen protokoll. Bloggarkivet og Bloggrevyen vil ha sendt “trackback”, teknisk sett.

Innstikket har en egen side for oppsett og alternativer under administrajonssidene i WP. Her kan du:

1. For hver kategori du har i din egen WP velge tilsvarende kategori hos Bloggrevyen, eller ikke pinge i det hele tatt
2. For hver kategori du har i din egen WP bestemme om Bloggarkivet skal pinges eller ikke
3. Angi hvilket språk du skriver i, og pinge med riktig språk til Bloggarkivet.

Når du går innpå siden med alternativer vil innstikket selv sjekke Bloggrevyen for nye kategorier eller endringer. Disse blir så lagret lokalt slik det siden ikke er avhengig av å få kontakt med Bloggrevyen. Tilsvarende for Bloggarkivets språk.

Det er også kontroll av om du har siste tilgjengelige versjon installert.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

10 kommentarer til “Plugin oppdatert for nye WordPress: Ping Bloggarkivet og Bloggrevyen”

 1. Sissel avatar

  Flott, takk.
  Det fungerer utmerket bortsett fra noen feilmeldinger om at en cURL ikke er lastet inn, men det kan jeg ikke klandre deg for 🙂

 2. Knut Sparhell avatar

  Jo, men jeg det er nyttig tilbakemelding. Takk skal du ha.

  Jeg har valgt å bruke det ideellt riktige verktøyet cURL til litt “fancy stuff” uten å sørge for stille tilbakefall til enklere, innebygde løsninger. Jeg ser på saken, men det er også viktig å presisere at med cURL ikke er vesentlig for funksjonaliteten. Det skulle liksom bli litt elegant ved å sjekke eksterne ressurser direkte på administrasjonssiden.

 3. XmasB avatar

  Flott. Jeg skal ta en titt på denne så snart jeg oppgraderer til versjon 2.3 ikveld.

 4. Sissel avatar

  Den gamle plugin’ fungerte bra. Jeg lastet ned den nye – det fungerte bra. Så oppgraderte jeg til 2.3 og da sluttet det å fungere.

  Dette står under optiens:
  Advarsel: Oppdatert språkliste kunne ikke hentes fordi PHP-utvidelsen cURL ikke er lastet inn. Kontakt systemadministrator..
  Advarsel: Oppdatert kategoriliste kunne ikke hentes fordi PHP-utvidelsen cURL ikke er lastet inn. Kontakt systemadministrator..
  Advarsel: Kunne ikke foreta versjonskontroll fordi PHP-utvidelsen cURL ikke er lastet inn. Kontakt systemadministrator..

  men det sto også før jeg oppgraderte wordpress, og da funket det.
  Noen teorier Knut?

 5. Knut Sparhell avatar

  Du hadde vel feilmeldinger om cURL også tidligere (se over)?

  Uansett, de feilmeldingene du får er ikke fatale. Hensikten vil fungere, bare med unntak av det som er nevnt.

  Det er leit at enkelte leverandører har både en gammel Apache websever og gammel, eller kun minimal, trolig eldre, PHP-versjon installert.

  Skal du bli kvitte cURL-problemet må du enten bytte leverandør eller vente til jeg har fått “degradert” det hele til ikke å bruke cURL (som er suverent bra og anvendelig i forhold til alternativet Snoopy).

  Råd: Ignorer disse meldingene så lenge. Sjekk at det virker.

 6. Sissel avatar

  Jeg er ikke presis nok.

  Da jeg oppgraderte wordpress sluttet Bloggrevy-plugin å fungere (jeg har den nyeste versjonen), men det kan vel ikke være curl som er problemet for de feilmeldingene hadde jeg jo før oppgraderingen – og da funket det.

 7. Knut Sparhell avatar

  Du kan teste at oppsettet er ok ved å se på kildekoden til
  http://vedal.net/blogg/wp-admin/options-general.php?page=tb-arkivet-revyen.php
  eventuelt sende den til meg. (Det er mange select options som skal ha verdi som pinge-URL til Bloggrevyen/Bloggarkivet).

  Viser det at alt er ok får vi forsøke en debug:

  På siden
  http://vedal.net/blogg/wp-admin/options-general.php?page=tb-arkivet-revyen.php
  finner du manell redigering: Konfigurasjon

  Endre <debug active=”no”
  til <debug active=”yes”
  Og lagre. Sjekk at det er lagret.

  Ved neste innlegg, eventuelt et testinnlegg, sendes ping-meldingen til en server hos meg, så skal jeg se om noe kommer og hva. Hvis du senere vil pinge Blogagrkivet/revyen er det bare å fjerne debug og lagre innlegget igjen, innen ett døgn.

 8. Terje Alte avatar
  Terje Alte

  Etter å ha oppgradert til 1.5, og oppgradert wp fra 2.2.3 til 2.3 så måtte jeg endre linje 180 i tb-arkivet-revyen-php fra:

  $cats = $wpdb->get_col(“SELECT term_taxonomy_id FROM wp_term_relationships WHERE wp_term_relationships.object_id = ‘$post_id’”);

  til:

  $cats = $wpdb->get_col(“SELECT term_taxonomy_id FROM “.$wpdb->prefix.”term_relationships WHERE “.$wpdb->prefix.”term_relationships.object_id = ‘$post_id’”);

 9. Knut Sparhell avatar

  Takk for den! Det er en virkelig bug (tabbe) som slår ut for alle som ikke har “wp_” som table-prefix slik jeg helt håpløst hadde fått hardkodet her. Løsningen du foreslår virker som den skal, men fikset litt på den slik at objektet $wpdb benyttes fullt ut, ikke bare til prefix. Her er den query jeg har lagt inn:

  $cats = $wpdb->get_col(“SELECT term_taxonomy_id FROM $wpdb->term_relationships WHERE $wpdb->term_relationships.object_id = ‘$post_id’”);

  $wpdb->term_relationships returnerer nemlig riktig tabell, inklusive prefiks. Dermed slipper jeg også å konkatenere strenger med “.”, og nå ser queryen ut som de som brukes ellers i WP.

  Kjempebra at jeg nå fikk fikset det raskt. Siste versjon er da 1.5.1

 10. Frank avatar

  Takker for oppgraderingen!

  Kjører foreløpig “gammel” wp, men holder på å oppdatere plugins og wp for tiden, men den strekker jo som kjent ikke til.

%d bloggere liker dette: