Tilståelse — pletter på mitt rulleblad

Jeg er snart 50 år og har begått følgende forbrytelser:

* Ca 1977: Bruk av narkotisk stoff, ved å ha tatt to drag av en sigarett med hasj. Ikke oppdaget, nå foreldet over alle hauger.
* Ca 2002: Ført motorvogn (egen bil, alene om natten) påvirket av alkohol (to øl på styrten), nærmere bestemt 0,52 promille, tilstått straks. Dømt og straffet med kr 10 000 i bot og inndratt førerrett for 12 måneder, samt full ny førerprøve, betinget fengsel i 14 dager med to års prøvetid (overholdt, utløpt). Bot betalt umiddelbart, ny førerrett ervervet etter ny oppkjøring etter ca 13 mnd. Lært en saftig lekse, og skammet meg lenge, helt til i dag.

Bør jeg for all tid holde kjeft om politikk, spesielt lov og rett, ruspolitikk og veitrafikk, og eventuelt trekke meg eller avholde meg fra ethvert tillitsverv, politisk eller annet? Er jeg moralsk utilregnelig, kanskje fordervet, for resten av dette liv? Vil jeg en gang kunne bli ordfører og få sitte tiden ut, om enn usannsynlig?

Enn om jeg som 14-åring hadde visse tendenser til kikke på jenter på omkring de 15 (tidlig pedofili?) eller at jeg i forfjor trolig unndro 130 kroner i moms på noe jeg kjøpte fra utlandet.

Ikke nå, gjesp. Men om jeg neste år blir ordfører eller en annen slags kjendis vil du derimot skrive et harmdirrende innlegg. For noen gjelder livstid for slikt, i alle fall når det gjelder tap av tillit. Det er forresten deilig å fremstå som plettfri, ikke sant? Nei, ikke plettfri, bare litt andre regler for meg enn for deg.


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

6 kommentarer til “Tilståelse — pletter på mitt rulleblad”

 1. VamPus avatar

  Du er åpenbart uskikket til å bli politiker. Nei. Jeg ville sagt at du er uskikket til å bestemme over ditt eget liv, og derfor bør avstå fra politikk – og stemme Ap. Eller SV. Eller noe sånt 🙂

 2. Knut Sparhell avatar

  Ja, SV og KrF trolig vil ha mye å tilføre meg og mitt utsvevende liv. Takk for tipset, nå går jeg for å stemme. 🙂

 3. Carl Christian avatar

  også at en slik utilregnelig mann som deg blogger. Tør ikke å tenke tanke på om sarte og søkende sjeler finner din blogg og lar seg inspirere. Legg ned bloggen og fortsette livet som under «Pizza og Politiskolen 7»!
  😉

  Men du har helt rett. det er jo omtrent sånn stemningen er om dagen. Rart at slikt stort sett kommer fra de som vanligvis er mest skeptiske til innflytelse fra USA…..

 4. Alf Ivar Tronsmo avatar

  Det triste er at årets valgkamp har vært en av de dårligste jeg kan huske. Hovedfokus har vært å rakke ned på andre partier i stedet for å fortelle hva man selv står for. AP mener at FrP er uansvarlige, FrP mener at AP er mot alt som smaker av marked. SV mener FrP er farlige, FrP mener at SV er et tulleparti. Skal du ha fått noe nyttig informasjon om de enkelte partier, så har du hatt to valg:

  1. Oppsøk dem på stand (Fortrinnsvis uten mikrofon) og spør dem direkte om det du lurer på.
  2. Les partiprogram.

  For det er ingen som har bestrebet å fortelle deg det direkte.

 5. Stein Ove avatar
  Stein Ove

  Med den fortiden ville jeg aldri latt deg overta selv det minste verv. Du er åpenbart farlig 🙂 Ja, akkurat som Jens Stoltenberg. Han har betalt en dagmamma svart. Nå er han Statsminister, og du ser nå hvordan det går.

 6. Sissel avatar

  For å ta tanken litt videre.
  En person har tilhørt Vigrid i sin ungdomstid. 10-15 år siden. Han jobber nå i ambulansetjenesten (det var jo en sånn sak for ikke så lenge siden forresten) men sier at han er ute av miljøet og har ingen slike sympatier lengre.

  Kan vi tro han? Kan vi tro at det er mulig å legge dårlige holdninger og verdier bak seg, og erstatte disse noen som er nye og bedre? Ikke bare når det kommer til fyllekjøring, men også til nazi-sympatier?

  Jeg spør fordi det kan se ut som at noen ting er vi tilbøyelig å se gjennom fingrene med (og det er nå helt greit), men når det kommer til andre ting folk har lagt bak seg, men som også KAN ses på som ungdomssynder, så har vi vanskelige for å tro på folk kan ha gått gjennom en endring, men trekker hele tiden fortiden frem.

  Jaja, nei … det var nå bare tanker.

  (2 drag hasj? oooo – slemme mannen 🙂 )