Valla går

LOs informasjonsavdeling vil i dag meddele at Gerd-Liv Valla, etter å ha konferert med LOs representantskap, går av som LO-leder med øyeblikkelig virkning. Valla vil begrunne avgjørelsen med at medias hardkjør og ensidige håndtering av Yssens oppsigelse har gjort det umulig for henne å fortsette som leder, og at hun derfor går av av hensyn til LO. Valla vil dessuten uttrykke at hun er svært sliten etter mediakjøret og nå vil trekke seg tilbake for en stund. Valla vil ikke være tilgjengelig for kommentarer og henviser til pressemeldingen. LO på sin side beklager Vallas avgang sterkt, men tar Vallas begrunnelse til følge. LOs nestleder Geir Mosti vil konstitueres som LO-leder, foreløpig frem til neste LO-kongress. Det vil være en viss lettelse å spore blant LOs forbundsledere. Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke ha noen kommentar, men vil virke å ha kommet til hektene. Øvrige politiske ledere vil si at det ikke var noe alternativ til hennes avgang, og at Valla falt for eget grep.

Dette er ikke faktum i skrivende stund, men vil bli det i løpet av dagen. Valla er ferdig. Under hvilke omstendigheter skal en toppleder ellers gå av?


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Valla går”

  1. Red. avatar

    Tja. Det virker på meg som om Valla mer er i reparasjonsmodus. Hun har nå (blitt tvunget til) å beklage om hun har såret Yssen. Det gjør hun ikk med glede, men det begynte vel å bli vel varmt rundt henne. Men jeg stoler ikke helt på dine kilder (hehe) når du sier hun kommer til å gå av.

%d bloggere liker dette: