Bloggpause – god sommer

Nå synes jeg det i og for seg er unødvendig å poste at jeg ikke blogger, men så blir det til det likevel.

Det er nok ikke, som Hege spør om i siste kommentar at det er fordi jeg har forsovet meg. 🙂

Muligens er dette min siste meddelelse til almenheten via nettet, muligens ikke. Det er ikke det at jeg ikke har noe som kan meddeles, men jeg har problemer med å skjønne hvorfor jeg skulle gidde formulere det, slite på tastene og poste det. For når jeg ikke selv gidder lese blogger mer, så kan jeg i alle fall ikke skjønne at noen skulle gidde lese min. Og aldri har jeg egentlig skjønt det heller. Og verden går uansett sin skjeve gang. Så bloggingen har måttet være for min egen del. Når jeg så ikke føler behov for å skrive noe særlig, så er poenget borte.

Og når man slutter å blogge så blir det mer viktig å bruke tid på hyggeligere og nyttigere ting. Akkurat nå er det sommer, bra vær, blide mennesker overalt og tusen positive ting å finne på utendørs, langt fra alle PC-skjermer. Trolig vil mange ha godt av en pause. Gå en tur, kjøre en tur, dra ut på svaberget, overvære en konsert, se en utstilling, treffe venner, ta en picknick, spise jordbær eller ta en øl. Selvfølgelig kan man gjøre det, og blogge, tilmed blogge om nettopp det. Men for meg er i alle fall det å blogge om at man har et liv, at man nyter det, eller innimellom sliter litt med det, osv. temmelig tåpelig.

Jeg kan blogge om politikk og samfunn, selvfølgelig. Avisene skriver bare om dill for tiden, f.eks at Siv Jensen har sammenliknet Martin Kolberg med Robert Mugabe. Eller at det ikke ble noe nytt barneombud likevel. Kan man mene noe om denslags, såpass at det er verdt slitasjen på tastaturet?

Men Jan Arild Snoen har skrevet en glitrende pamflett. Kanskje tar jeg den opp, del for del, til høsten. Det var noe av det mest politisk interessante jeg har lest på svært lenge.

Og opplever jeg noe som er verdt nevne, slik at andre kan ta del i det, så blir det kanskje en posting. Og kanskje den norske politiske verden starter igjen til høsten?

Enn så lenge ønsker jeg alle, eller mine få, og eventuelle lesere en riktig god sommer.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

7 kommentarer til “Bloggpause – god sommer”

 1. Jarle Petterson avatar

  En glitrende sommer til deg også, Knut. Jeg tror nok inntil flere — meg selv inkludert — kunne hatt godt av å følge eksempelet.

  Det som i alle fall er sikkert, er at det ikke fins det bøss moro lenger når bloggingen nærmest blir et pliktløp. Tar jeg ikke mye feil, tror jeg noen hver kunne hatt godt av en bloggferie. Jeg håper din blir god — og at du dukker opp igjen. Når du har lyst.

 2. Knut Sparhell avatar

  Takk for hilsen, Jarle. Så har jeg ennå et par lesere, trolig pr. feed. Det er nok fare for at jeg dukker opp igjen, i alle fall her.

  Det er en del jeg gjerne hadde sett aldri hadde skjedd, ting aldri skrevet, holdninger aldri hatt, men sett forbi og vært større enn. Men la meg nå bare hilse tilbake, og føler svært godt ved at du var den første til å kommentere dette. Riktig god sommer, og lykke til med ditt, Jarle.

 3. Sissel avatar

  Det er godt. Poengløs blogging er ikke no vits.
  Nyt sommeren, Knut – månedene går så fort når ting er så fint som nå.

 4. Knut Sparhell avatar

  Takk for hilsen her, Sissel. Tar heller en prat med kaffe eller en øl på brygga, og med en klem for den du er, enn å lese eller kommentere på bloggen din. Men jeg vil oppdatere meg litt, for det finnes neppe noen mer lesverdig blogg.

 5. Hege avatar

  Hvis du ikke ser poenget i å blogge lenger, så lar du selvfølgelig være å gjøre nettopp det. Verre er det ikke. Det vil jeg også gjøre når/hvis jeg ikke gidder mer. De fleste av oss ser vel ikke for oss at bloggen skal bli eldre enn oss selv.

  Men hva som gir få eller mange poeng er ganske individuelt. Jeg tror mange som blogger om sitt hverdagsliv også har faste mottakere i sikte, foreldre, barn og venner for eksempel. Alle de andre som leser med blir en bonus. Det blir som å skrive dagbok, men for flere enn en. Dabokskriving har for meg stått som det mest poengløse man kan foreta seg, – men historien viser meg altså at veldig mange mennesker har bedrevet denslags med stor iver opp gjennom historien.

  Ha en riktig god sommer, Knut. Håper du får skrivekløe til høsten igjen, når jordbærsesongen er over.

 6. Åse avatar
  Åse

  Hei Knut,
  Ikke at jeg har fulgt dine blogger, men et søk etter noe helt anna førte meg til din sommerhilsen så da kan jeg ikke la være å ønske deg også en riktig GOD SOMMER…måtte du få dine pils, dine konserter og solfylte dager og så en riktig god klem for hyggelige gamle dager 🙂

 7. Esther avatar

  Önskar dig en god sommar, Knut! Ibland är det inte mer än ett längre andrum som behövs för att få inspirationen att spira igen! Så njut av ledigheten för allt var du är värd, och så får vi se vad det landar i när det gäller ett ev fortsatt skrivande! Varma hälsningar från Afrika

%d bloggere liker dette: