Elektronisk kokk i lomma

Aftenposten skriver:

Cooking Guide gir deg detaljerte tips om hvordan du skal tilberede maten mens du står ved komfyren …

Og da kunne jeg ikke dy meg:

Du trenger bare en helt alminnelig mobiltelefon som er korrekt satt opp for bruk av Internett. Naviger til kokeboka.net og velg så oppskrift etter type og basis. Et nytt knappetrykk og du har ingredienser, f.eks for bruk i butikken, og ett til så har du fremgangsmåte, for bruk på kjøkkenet. Du trenger ikke kjøpe en egen “dings” til slikt, ei heller et spesialprogram til et spillkonsoll, her Nintendo.

Siden dette er WAP, ikke HTML, og det ikke er grafikk, så er det helt minimalt med datatrafikk. Det betyr at det ikke koster mer enn noen øre å hente en oppskrift. Hvor lang tid du bruker koster ikke, siden man bruker GPRS (mange er ikke klar over at man kunbetaler for benyttet datatrafikk, ikke tid online). Dessuten kommer det stadig nye oppskrifter inn. Vi er online i dag, vel?

Link for web (HTML): Kokeboka på nett

Utsnitt fra Kokeboka for mobiltelefon
Utsnitt fra Kokeboka for mobiltelefon


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

3 kommentarer til “Elektronisk kokk i lomma”

 1. Gunnar Andreassen avatar

  I alle dager? Ikke hørt om denne siden/tjenesten før… Skal sjekkes!

 2. Andre avatar

  Noen som har testet dette? Er det såpass mange oppskrifter der at det er verdt å bruke den?

 3. Knut Sparhell avatar

  Kokeboka på WAP har vært på nett i fire år nå.

  Som det går frem av http://kokeboka.net/ så er det for tiden 723 oppskrifter i den.

  Noen mobiltelefoner støtter ikke WAP, i alle fall forteller de ikke serveren at de gjør det, f.eks iPhone m.fl, og da får de servert vanlig HTML på samme adresse.

  Får du ikke til å, eller kan ikke, sette opp Internett på mobilen, kanskje det er en svært gammel en, så kan man alternativt sende Kokeboka en SMS og få tilsendt videre instruksjoner for å bla gjennom oppskrifter hierarkisk, eller søke. Det er en snerten demo/simulator for dette på http://kokeboka.net/websms.asp

  Man trenger trolig litt øvelse for å bla gjennom effektivt via SMS. Som man vil se er kodeordet “IT” og nummeret er +447624802831

%d bloggere liker dette: