Kaptalistsvinet Arthur Buchardt

Fra Dagens Næringsliv TV

Tidligere kreftpasient og leder for Radiumhospitalets venner, Arthur Buchardt, står her frem som en skikkelig skurk. Nå skal han, eller storkapitalist Stordalen, tyne det norske helsevesen ved Helse Sørøst RHF for mange penger ved å putte stygg profitt i sine lommer. Ofrene vil bli norske kreftpasienter og deres pårørende som nektes å reise til byens øvrige hoteller når de har noe på Radiumhospitalet å gjøre.

De ansatte ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet skjønner heller ingen ting når de går inn for dette hotellet. Man må da skjønne at hoteller må drives av staten, i alle fall om pasienter og pårørende skal bo der! Annet vil være brudd på alle prinsipper for statlig styring på vegne av oss alle.

Selv har jeg talt varmt for ideen om pasienthotell siden 80-tallet, da jeg selv jobbet på sykehus. Den gangen var det tanken at fylkeskommunen skulle bevilge og bygge, noe som aldri ble noe av. Men dette her går ikke an. Nå er det plutselig penger involvert. At de vil bygge beviser jo at det er lønnsomt. Det kan gå med overskudd. Det betyr fortjenester i private lommer. Da får det heller være med hele greia. Intet får gå foran hensynet til for enhver pris ikke gi private aktører adgang til noe som lukter av helse. Selv ikke pasientene og pårørende. Man har da prinsipper.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

3 kommentarer til “Kaptalistsvinet Arthur Buchardt”

 1. Boggen avatar
  Boggen

  Hvorfor i all verden skal sykehus drive hotell. De skal konsentrere seg om sykehusdrift.Så kan de som er ekspert på hotell drive hotell.Har sykehuset bruk for hotellrom, kan de avtale leie der det lønner seg best og er best for pasientene Noen er jo livredde for at andre enn staten skal drive med virksomhet. Og så må du slutte å kalle folk stygge ting bare fordi de ikke er enige med deg! Det er barnslig og gir deg lite troverdighet!

 2. Knut Sparhell avatar

  Du mener det stygge “kapitalistsvinet”? Beklager om du ikke forsto poenget i denne postingen. Les gjerne forrige posting også.

  Er det noe de kan, de herrer Buchardt og Stordalen, så er det å drive hotell.

 3. Martin Mesicek avatar
  Martin Mesicek

  Hallo!!!
  På rikshospitalet driver allerede medirest (et selskap i Compass Group) hotell. Både sykehuset, pasientene og medirest tjener på denne ordningen. Hvorfor ikke også på DNR?
  Jeg antar du er ironisk.

%d bloggere liker dette: