Matvås

Matforsker angriper “Svinesundlogikken”.

Dette er vanvidd for meg. Jeg er enslig, men har aldri problemer med for store porsjonspakninger. Det finnes ikke virkelig store pakninger i norske butikker. Det er på Svinesund de har det, heldigvis.

Er ferdigmat ala Fjordland bra eller ikke bra? Jeg skjønner ikke. Bugge sier:

– Folk vil se på forbruket fra et etisk perspektiv, og være mer bevisst på det.

Det tror jeg slett ikke. Hvordan skal man vite hva som er “etisk” mat? Kan Bugge forklare det? Folk kjøper mat de liker spise, punktum. Forresten, fra frittgående høner koker jeg tre egg og spiser tre egg. Fra burhøns koker jeg fem og spiser to, resten går i søpla fordi jeg oppdaget at datoen var utløpt.

Hvilket problem skaper denne kastingen av mat, egentlig? Blir det mer til en sultende et sted fordi om jeg tilbereder mindre? Er ikke problemet snarere manglende sortering av avfall?

Til tross for at hermetikk er bedre egnet for gjenbruk og dermed miljøet, når det ikke opp til det ferskhet- og sunnhetsidealet, som forbrukerne higer etter.

og

– Urbane mennesker med høy utdannelse ser på ferdigmat som lavstatus. Disse matkulturelle trendsetterne foretrekker mer avanserte matløsninger.

Så det er hermetikk som er miljøriktig nå? Her har vi fått vite i årtier at hermetikk er mindreverdig, at frisk og fersk mat er å foretrekke, og så dette? “Avanserte matløsninger”? Hva er det? Er det revne gulrøtter hun vil til livs?

Annechen Bugge er “kritisk til all maten i butikkhyllene”. I matbutikken! Skulle de ha stilt ut steinprodukter og håpet folk glemte at de kom for å kjøpe mat?

Nei, folk har det for godt her i landet. Nok mat, og nok av det meste. Bare elendigheten. Det var mye bedre under krigen, tenker jeg. Da siste folk opp etter seg, drakk kaffeerstaning og drev ikke og forventet et utvalg i butikkene.

Denne artikkelen trigget alle mine “bullshit”-detektorer. Det må være en helnorsk matforsker som har klart uttale seg så tåpelig, eller i beste fall upresist. Får skylde på journalisten, igjen.


Publisert

i

av

Stikkord: