Ny regjering 2009

.

: * Kjernekraftverk i Norge – ja, takk – en av løsningene på CO2-utslipp og klima
* Mer forsking på thorium, med tanke på ny type kjernekraft – ja, takk, av samme grunn
* Gasskraftverk – ja, takk – en avløsning for import av kullkraft, eller eksport, gjerne med CO2-rensing etterhvert
* Nye veier og bedre vedlikehold av de vi har, for økt trafikksikkerhet og mobilitet – ja, takk
* Færre lover og mer håndhevelse av de viktigste – ja, takk
* Hoderulling for ledere i staten med Ap-partiboka i orden – endelig
* Omlegging av bistanden til utviklingslandene, mer om infrastruktur og friere handel

Jeg har mye mer å si om norsk politikk, men dette var gledelige toner. Fra Fremskrittspartiet denne gang. En allianse med et noe mer økonomisk edruelig Høyre, og et Høyre som har en nor mer robust utenrikspolitikk, vil sikkert bli prima. Jeg tror fra nå det blir resultatet. FrP har endelig begynt å tenke regjeringsmakt, og det betyr å ville forhandle for å oppnå drømmen. Om KrF ikke blir med synes jeg vil være av det gode. Venstre får sitte der, på sidelinja si.

Høyre skjønte det på sitt landsmøte, at FrP må tas alvorlig og er en mulig partner også rikspolitisk. Nå har Frp vist at de også tar seg selv alvorlig. Det er bra for Norge, og for alle som er lei av vedtatte sannheter. Jeg er absolutt ikke enig med FrP i alt, står pragmatisk for Høyres syn i omkring 70% av saker, 10% Venstre-saker, 10% av Ap-saker og 10% Frp-saker, men FrP er modigere der Høyre er litt for forsiktig. Sammen blir de trolig helt topp og vinner stort i 2009.

Jeg gratulerer både Høyre og Fremskrittspartiet med avholdet landsmøter og klargjøring av politikken. De var sjeldent positive toner.


Publisert

i

av

Stikkord: