Silverlight-problem

Silverlight kommer nå. NRK skal bruke det, og de andre store mediehusene. Forenklet sagt er det en plugin til web-browsere som skal gi multimediainnhold, omtrent som Flash, bare mer fleksibel og skriptbar. For Windows, Mac og visstnok Linux.

Problemet her er at den gamle PCn jeg bruker mest til web-browsing har en eldre AMD Athlon Thunderbird-prosessor. Den har ikke såkalte SSE-instruksjoner. SSE ble utviklet av Intel som etterfølger til MMX, avanserte prosessorinstruksjoner for grafikk. AMD fikk SSE-instruksjoner først med sin Athlon XP-serie, fra omkring 2001. Min ble også anskaffet i 2001, men var ikke XP-modellen.

Så Silverlight lar seg ikke installere. Det tok meg lang tid å finne ut hvorfor. Først ved å teste Silverlight 2.0-beta fikk jeg forklart at det var prosessoren som ikke var kompatibel.

Jeg vil gjerne har Silverlight, så spørsmålet til alle lesere er om du kan anbefale en billig løsning for denne gamle PCn. Den har 1.3 MHz og mye RAM, og fungerer ennå meget brukbart med Windows XP. Hovedkortet er MS-6330 (Micro Star) med Socket A (462), VIA KT133A chipset og VIA VT82C686 southbridge.

Kan noen peke på en prosessor jeg kan kjøpe og som kan settes rett i den socketen på det hovedkortet og fungere greit? Jeg burde nok spørre i et hardwareforum, men prøver her først.

I mellomtiden, se denne videoen (flash) hos Sissels trivialiteter i hverdagen, men det er ingen risiko for at jeg ikke vet hvor den sitter. 🙂


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Silverlight-problem”

 1. Tor avatar
  Tor

  Hoi, her snakker vi gammel kunnskap. Ta en titt på dette skjemaet:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_AMD_Processors

  Som du ser kom det ut ganske mange prosessorer til Socket A med SSE, men det startet rett etter Thunderbird-serien. Den beste prosessortypen som ble lansert før de skiftet sokkel er Sempron, kodenavn Barton. Hadde selv en slik prosessor i forrige maskin (eller den før det).

  Det første treffet jeg fant som så aktuelt ut på Ebay var dette: http://cgi.ebay.com/AMD-ATHLON-XP-2500-1-8-GHz-BARTON-CPU-A-462-PROCESSOR_W0QQitemZ360036040647QQihZ023QQcategoryZ44935QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
  $1 for prosessoren, $10 for shipping, men du må betale med bankoverføring. Du kan sikkert finne en annen selger som tar PayPal fra international customers hvis du vil det. Fyren har også 5000 postitive salg bak seg, så dette er en bedrift som selger via Ebay, ikke noe tull.

  Hvis du ønsker å kjøpe fra noen andre på EBay (Tviler du finner så gamle prosessorer andre steder), men ikke har gjort det før: Opprett en PayPal-konto og få den “Verified” (Sett inn $5 elns og skriv inn en kode fra bankutskriften) og sørg for at du kjøper fra en selger som shipper international.

 2. Knut Sparhell avatar

  Takk. Jeg regnet med at du har god peiling på dette, Tor. Jeg skal se på eBay, men trenger kanskje mer hjelp.

%d bloggere liker dette: