Verdens undergang!

Verden går under fredag 13. februar 2009. Da blir jorden truffet av den største asteroiden som noensinne har hatt retning mot jorda, melder både NASA og ESA i dag. Den er 3,5 kilometer i diameter og kommer komme til å ha en sprengkraft på 17 milliarder atombomber av Hiroshima-klassen. 99% av alt liv på jorda vil dø, enten snart eller pines i hjel i løpet av et par måneder. Dette vil være den største katastrofen på jorda siden dinosaurene ble utryddet for 65 millioner år siden.

Saken holdes naturligvis hemmelig for ikke å skape panikk.

Men du kan redde deg ved å oppsøke en hule og bli der i en måned. Ikke opphold deg på jordoverflaten 13. februar, og ta dine forholdsregler! Ta med 20 liter vann og ti brød i en ryggsekk. Ikke mer, da det blir trangt der nede.

Send denne eposten videre til alle du kjenner. Du tar vel ikke sjansen på at de skal være uvitende og omkomme? Du har vel såpass samvittighet? Send straks, men bruk “blindkopi”.

Eller:

Send dette til dine kontakter umiddelbart.

Videresend dette mail til alle venner, familiemedlemmer og kontakter!

Åpne ikke noen budskap med en bilag med tittelen ‘postkort fra hallmark’ uavhengig av hvem som har
sendt det til deg. Det er ett virus som åpner ett postkortbilde, som deretter sletter hele harddisken C i din data. Dette viruset kommer til å tas imot av noen som kan ha din e-postadresse i sin kontaktliste.
Det er grunnen til at du må fortelle dette til alle dine kontakter. Det er bedre å få dette budskapet 25 ganger enn å ta imot viruset og åpne det.

Om du får en mail kalt POSTCARD, ‘selv om det er sendt fra en venn, ikke åpne den! Slå av dataen med en gang.

Dette er det verste virus som har blitt annonsert av CNN. Microsoft sier dette er noe av de verste virus noensinne. Dette viruset oppdaget McAfee igår, og det finns ingen reparasjon for denne type virus ennå. Dette viruset ødelegger harddisken, der vital informasjon oppbevares.

Send til alle, bedre å få flere av denne enn å få virus. Det gagner oss alle.

Nå har jeg mottatt et titall av denne. Jeg er vel i utgangspunktet ikke så irritert på å få slike, men jeg ville helst sluppet. La meg slå fast så bombastisk jeg bare kan:

Virusadvarsler pr epost er ALLTID NOE TULL, i alle fall med hensyn på innholdet. Det finnes ikke unntak, ikke «denne gang» er det sikkert alvorlig.

Det er som “nigeriabrev”, lett gjenkjennelige, disse med sine referanser til store og anerkjente selskaper, som er bekymret og aldri har sett noe verre.

Men om man tar et kjapt søk med Google eller stikker innom nettsidene til profesjonelle virusbekjempere så ser man straks at det bare er enda en “hoax” (en YAH – Yet Another Hoax), en bløff, en svindel, en epost-orm.

Å søren, du sendte den videre? Du sjekket ikke først, ikke bare et raskt lite søk engang? Vel, du er da en del av viruset. Lettere godtroene og lettere engstelig. Mer kreves ikke. Virus smitter helst mellom mennesker. Så det er riktig at det er et virus ute og går. Jeg har alt mottatt ti, så hermed er du “advart”.

Men jeg vil ikke ha virus, så send ikke til meg, uansett hvor alvorlig trusselen skal være. Ikke om så “alle data vil slettes” eller “verden vil gå under”. Jeg skal nok vite å passe meg.

Det triste og leie er at dette nesten får meg til å bli irritert på de gode og velmenende menneskene, ikke de man virkelig bør forakte, ikke kynikerne. Det kan tilmed hende at jeg blir kyniker selv, om jeg lar meg rive med i irritasjonen. Det er mitt ansvar. Men jeg ber likevel, ikke send meg advarsler. Vær så snill. Og jeg beklager om jeg er noe skarp i tonen tilbake om jeg får slikt. Tanken bak var god, det skal du ha, kjære venn.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

4 kommentarer til “Verdens undergang!”

 1. Tina og Terje avatar
  Tina og Terje

  Herregud så teit

 2. Anonym avatar
  Anonym

  dette er teit

 3. Erik avatar
  Erik

  Kopier denne kommentaren inn i alle blogger du vet om. Hvis ikke kommer datamaskinen din til å eksplodere, huset ditt til å brenne ned, alle du er glad i til å bli sinte på deg, en liten dum fe kommer IKKE til å gi deg ti millioner kroner og alle dine nærmeste venneinner vil få fistula og flytte inn i sengen din.

 4. IT-konsulent avatar
  IT-konsulent

  Veldig bra angrepsvinkel til hoax-problemet.
  Teit? Jeg tror ikke at folk forstår parodien her.

  Hvis man hadde mottatt den første meldingen, hadde man ikke sendt den videre, selv om den hadde kommet merket som intern informasjon fra politiet, NASA, Interpol eller Norsk Tipping. Når det gjelder data og virus, er vi mer inne i den åndelige verden, hvor mange er mer eller mindre overtroiske allerede, lett å skremmes til mindre fornuftige forhandlinger.

  Jeg forstår fortsatt ikke poenget med æå lage hoax, bortsett fra at søppelpostsendere får enda flere e-postadresser fra hele den historikken som følger med. Får du en slik advarsel, blir du sannsynligvis utsatt til enda mer søppelpost.

%d bloggere liker dette: