Autoping Norway

Plugin Autoping Bloggarkivet/Bloggrevyen kan nå lastes ned herfra (beta). Det vil nå faktisk pinge, ikke bare til debug (slik som alfaversjonen fra i går). Prøv ut, og meld tilbake.

Jeg har blant annet “oversatt” det tilbake til norsk. Språkfiler medfølger. Jeg anbefaler det nå sammen med WordPress på norsk.

Straks jeg får noen tilbakemeldinger og kan kalle den stabil legger jeg det ut på WordPress.org Subversion slik at det listes og kan oppgraderes fra WordPress.org slik som andre plugins.

Hvis det er interesse for det kan jeg forsøke inkludere Blogglisten også. Som du vil se er det nå allerede et oppsett for det innebygget, men foreløpig uten virkning.

Kanskje er det også en ide å legge til øvrige (kategoriløse) pingetjenester, som Twingly, Technorati og Google Blogsearch, om disse ikke er lagt inn fra før. Dessuten aktivere “pingback” fra lenker, om det ikke alt er aktivert. Dermed har man ett sted å administrere alle pings fra. Prøver tenker på nye/uerfarne norske WordPress.org-bloggere, og hvordan gjøre ting mer oversiktlig for dem. En god eller dårlig ide?

Ny, fast plugin-side etablert her. Referer like gjerne til den som til den kommende engelskspråklige WordPress.org-siden for denne plugin, da min side vil ha både norsk og engelsk tekst, og være litt mer elementær i sin beskrivelse enn den `readme.txt` jeg lager.

Og dette innlegget er selvfølgelig pinget med «Autoping Norway»!

Oppdatering: Det hender at en av eller begge URL-ene blir hengende igjen i feltet “Send tilbakesporinger til:”. For det første bruker WordPress “Cron” til pingingen, og den kan bruk litt tid. Sjekker man igjen senere er den/de gjerne borte. Om ikke, så er enten pingingen feilet, eller WordPress mistenker at den har feilet, f.eks på grunn av lang responstid fra pinge-serverne. Uansett kan man gjerne oppdatere det publiserte innlegget, og WordPress vil prøve igjen for de URLer den ikke fikk bekreftet ble pinget ved første forsøk. Som regel er det timeout-problemer med responsen og altså egentlig alt i orden og ikke noe å bry seg om. Man får heller sjekke med Bloggrevyen og Bloggarkivet om man er i tvil om det fungerer.

Dessuten: Måten pingingen foregår på dette innstikket sikrer forresten at ingen av tjenestene blir pinget flere ganger for samme innlegg, ikke om bekreftelsen ble mottatt og registrert av WordPress “trackback”-funksjon. Og gamle innlegg (>1 døgn) pinges slett ikke om du oppdaterer dem.

Og for ordens skyld: Man kan selvfølgelig også legge til manuelle tilbakesporinger (“trackbacks”) i feltet “Send tilbakesporinger til:”, alene eller sammen med adresser som innstikket har lagt inn. Innstikket holder styr på det, og bevarer alt du legger inn manuelt. Husk bare det nødvendige mellomrommet.

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat. Jeg har også plassert min blogg i Torpbloggportalen Bloggurat!


Publisert

i

av

Kommentarer

3 kommentarer til “Autoping Norway”

  1. Joachim Hansen avatar

    Laster det ned nå, men har ikke tid til å teste ennå om det faktisk fungerer.

  2. Knut Sparhell avatar

    Jeg er utålmodig og har lagt ut versjon 2.0 på WordPress.org sitt “repository”. Det vil si at du finner finner denne plugin her

  3. Paal Leveraas avatar

    Dette er en genial liten plugginn, Knut. Takk for at du har laget den. Har lagt den inn på http://www.leveraas.no, og er spent på å se hvordan det fungerer.