Høyre og datalagringsdirektivet (kampanjer fordummer)

Jeg bryr meg ikke om kampanjer, spesielt ikke bloggkampanjer der bloggere oppfordres til å skrive nærmest likelydende innlegg om samme sak.

Les resten av innlegget mitt på Politisk Kvarter.

Les dessuten bloggeren George Gooding.

Les dessuten bloggeren Vampus..


Publisert

i

av

Kommentarer

Ett kommentar til “Høyre og datalagringsdirektivet (kampanjer fordummer)”

 1. Mike Andersen avatar

  Det er endelig godt å lese et innlegg som er fritt for ekstremiteter. Burde vært flere slike (fra begge sider) slik at det ble enklere å forstå både ulempene og fordelene (for de eksisterer) med direktivet.

  Direktivet kan brukes for å få til et bedre regelverk omkring hva som logges og hvordan logger kan brukes. Pr i dag logges ganske mye data rundt omkring i de forskjellige bedriftene, og bruken av disse dataene er veldig lite regulert.

  Politi, etterforskning og overvåkning er også ting som trekkes inn i debatten, så glemmer man alle andre bruksområde. Det som logges er nyttig data for å oppdage og spore kompromittering i eget nett. Hvem som har gjort hva er sjelden interessant i slike tilfeller, men hva har skjedd og hvordan er ting man fokuserer mer på. «Hvem» er som oftest kun interessant når man ønsker å spore opp mulig infiserte klienter.

  Mitt standpunkt er JA, men med forbehold: Vi trenger samtidig et felles regelverk som omhandler alle som logger data, samt at dette regelverket regulerer bruk.

  Min vinkling kan også leses her: http://bit.ly/1Lba2f og http://bit.ly/45Z6Mn