Plugin for WordPress oppdatert: Ping Bloggrevyen og NYE Bloggarkivet

Etter at jeg lørdag fik tips om av Petter om at tjenesten Bloggarkivet var relansert i forrige uke har jeg måttet lage en ny versjon.

 • * Ut med språkvalg for Bloggarkivet
 • * Inn med kategorier for Bloggarkivet, etter samme lest som for Bloggrevyen

Last ned herfra, eller direkte her.


Jeg har nå holdt på med dette innstikket i snart 2 og et halvt år. Jeg takker for alle inspirerende tilbakemeldinger.

Legg merke til at innstikket selv oppsøker både Bloggarkivet og Bloggrevyen for å sjekke hvilke kategorier som gjelder. Dette skjer når man går inn på Innstillinger. Dette blir så lagret lokalt. Selv om denne oppdateringen skulle svikte vil innstikket fungere.

Det er ikke spesielt smart av meg å lagre disse basale innstillingene som filer, men det vil jeg rette i versjon 2. Merk likevel at de aktuelle (bruker-lagrede) innstillingene ligger i databasen. For hver kategori man har på bloggen blir en egen ping-URL permanent lagret i databasen, for henholdsvis Bloggarkivet og Bloggrevyen. Man kan også velge ikke å pinge enkelte kategorier. Enn så lenge fungerer bare første bloggkategori for hvert innlegg, i tilfelle man har flere valgte kategorier.

Teknisk er også å legge merke til at Bloggarkivet og Bloggrevyen ikke er vanlige pingetjenester (med «weblog pingback»), slik som f.eks Technorati og Google Blogsearch. Bloggarkivet og Bloggrevyen mottar kun «trackbacks» (HTPP POST av HTML FORM-data slik en browser kan gjøre det). Hadde de mottatt egentlige «pingbacks» så hadde ikke dette innstikket vært nødvendig, siden WordPress i seg selv automatisk kan pinge slike tjenester.

Jeg håper ting virker som det skal med denne nye versjonen. Tilbakemeldinger mottas med takk. Bruk helst denne siden til det.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

16 kommentarer til “Plugin for WordPress oppdatert: Ping Bloggrevyen og NYE Bloggarkivet”

 1. Asle Ommundsen avatar

  Takk skal du ha, Knut! Jeg har lagt ut informasjon om innstikket ditt og lenket til det på «Hjelp»-siden hos Bloggarkivet. 🙂

 2. Anders Brenna avatar

  Takk!

  Vi prøver den ut i dag.

 3. Asle Ommundsen avatar

  Det ser ut til å være noe galt med nettsiden til innstikket (http://sparhell.no/knut/?page_id=193), jeg har i hele dag kun fått opp headerbildet og følgende kode «div id=”post-193″ class=”»

 4. Knut Sparhell avatar

  @Asle Ommundsen:

  Ja, det viste seg være et problem med temaet K2-RC7 (siste nightly build, som jeg var dum npk til å legge inn) og malen “Standard page w/comments” slik at WP krasjet.

  Det er helst http://sparhell.no/knut/?page_id=193 som bør ligge som adresse til innstikket, ikke dette innlegget.

  Skal du skifte til bloggarkivet.no? Jeg ser den videresender. Hvis du gjør det vil jeg anbefale at kun forsiden (fra bloggarkivet.net) vidersesendes til bloggarkivet.no), og ikke pingelenkene. De bør virke som før uten videresending, inntil videre (et års tid, kanskje).

  Annet: Programmet henter nå kategoriene fra sidestolpen med cURL, parser HTML med DOMXpath og finner katgorinavn (langt og kort), samt pinge-URL. Så skriver programmet det til bloggarkivet.xml som en sikkerhetskopi, i tilfelle du endrer på din HTML. Bedre da om du kunne generere bloggarkivet.xml hos deg, og så kan jeg kanskje få Bloggrevyen til å lage samme slags fil. Se bloggarkivet.xml i tb-arkivet-revyen.zip.

 5. Asle Ommundsen avatar

  Jeg har nå endret alle lenkene til innstikket hos Bloggarkivet til http://sparhell.no/knut/?page_id=193

  Jeg kommer ikke til å skifte til bloggarkivet.no, jeg kjøpte nylig dette domenet fra en medblogger, men kommer kun til å videresende fra .no til .net – så det blir ingen slike endringer. Bloggarkivet.net vil for alltid være domenet jeg kommer til å benytte. 🙂

  Angående å lage en bloggarkivet.xml hos meg, er det helt sikkert ikke noe problem (takk for at du tok opp dette med meg). Jeg skal se på det, og kommer tilbake til deg med et nytt svar her senere i ettermiddag/kveld.

  Tusen takk for et flott innstikk!

 6. Asle Ommundsen avatar

  Jeg har nå lagt ut bloggarkivet.xml fra innstikket ditt på følgende URL: http://bloggarkivet.net/ping/bloggarkivet.xml

  Slik jeg forstår deg, kan jeg i fremtiden enkelt legge til og fjerne kategorier fra bloggarkivet.xml når jeg gjør endringer i kategoriene, og det vil da bli oppdatert hos dem som bruker innstikket? Det er jo kjempeflott, og jeg skal sørge for å holde xml-fila oppdatert!

  Igjen, takk! 🙂

 7. Knut Sparhell avatar

  Ja, jeg har antatt at både Bloggrevyen og Bloggarkivet plutselig kunne finne på å endre sine språk/kategorier, eller i alle fall legge til nye. Tanken om å bruke en (helst automatisk generert) XML-fil til dette kom fra Kyrre, og den lå der faktisk (statisk, med språk) helt til du ryddet opp.

  Jeg kan nå bare endre i config-fila til innstikket, slik at det ikke skal hente html fra Bloggarkivet, men xml. Ingen endring i progtramkoden, faktisk.

  Husk da bare at du har denne fila, til den dagen du legger inn en ny kategori.

 8. Asle Ommundsen avatar

  Knut Sparhell: «Tanken om å bruke en (helst automatisk generert) XML-fil til dette kom fra Kyrre, og den lå der faktisk (statisk, med språk) helt til du ryddet opp.»

  Er det denne fila du sikter til?: http://bloggarkivet.net/langlist/index.php

  Den eneste grunnen til at jeg ikke har slettet den enda, er fordi jeg ønsket å undersøke nærmere hvilken funksjon den hadde hatt, men jeg så ikke noe som tydet på at jeg trengte den. Hvis det er denne fila du sikter til, gjør det meg enda tryggere på at jeg kan slette den. 🙂

  Jeg har ikke ønsket å mase på Kyrre om hjelp til å finne ut av ting, og har prøvd å sette meg inn i det hele selv, og det er årsaken til at jeg trenger litt tid på å få full oversikt (men det hjelper nå!).

  Knut Sparhell: «Husk da bare at du har denne fila, til den dagen du legger inn en ny kategori.»

  Det blir ikke noe problem, slikt er jeg svært nøye med. Jeg må også å få nevne at jeg synes det er veldig kjekt at jeg på denne måten slipper å bekymre meg for innstikket når jeg endrer eller oppretter nye kategorier – herlig!

 9. Raymond avatar

  Får den ikke til å fungere med wp 2.7.1

 10. Sissel avatar

  Man bruker å få melding i wp når nye oppdateringer på plugins er tilgjengelig slik at vi kan laste opp og installere via wp. Går ikke det med dette innstikket?

 11. Knut avatar

  Joda, det la jeg inn i en versjon for halvannet år siden. Det "ringer hjem" og spør, og gir beskjed. Men jeg skiftet URL til bloggen for en tid tilbake, og det kan ha satt det ut av funksjon, eller din versjon er for gammel.I versjon 2.0 vil jeg legge det på WordPress.org/Exted/Plugins og du kan da også oppgradere med ett tastetrykk.I WP 2.7 kan du laste opp en nedlastet zip-fil og få innstikket installert uten å gå via FTP.

 12. Knut avatar

  Joda, det la jeg inn i en versjon for halvannet år siden. Det "ringer hjem" og spør, og gir beskjed. Men jeg skiftet URL til bloggen for en tid tilbake, og det kan ha satt det ut av funksjon, eller din versjon er for gammel.I versjon 2.0 vil jeg legge det på WordPress.org/E​xted/Plugins og du kan da også oppgradere med ett tastetrykk.I WP 2.7 kan du laste opp en nedlastet zip-fil og få innstikket installert uten å gå via FTP.

 13. Knut Sparhell avatar

  @Raymond:

  “Ikke til å fungere” er temmelig uinteressant. Hvilken funksjon fungerer ikke (vise innstillinger, endre/lagre innstillinger eller pinging, mot hvilken tjeneste)? Hva vil du oppnå, hva eksakt gjør du, hva skjer da og hva hadde du forventet skulle skjedd? Det er interessant. Og har du satt opp kobling mot dine kategorier? Har det virket før, i versjon av innstikk/WordPress?

 14. Knut Sparhell avatar

  @Asle:

  Ja, det er den. Kyrre laget den for innstikk-brukere og utviklerer, dengang meg. Formatet er greit. Trenger et skjema eller en DTD, og så kan jeg forsøke få Bloggarkivet til å adoptere ideen. Det er jo sånn man skal gjøre ting, i alle fall når det ikke er noen standard som passer.

  Parsing av HTML-sider er et rått hack. På den annen side leverer jeg alltid med aktuelle kategorier med hver ny versjon. Og for det tredje har det aldri forekommet endringer før du endret fra språk til kategorier, noe som ikke akkurat lot seg forutse i innstikket.

  Om fila blir liggende vil det bety at de som ikke har oppgradert får en “språkliste” som inneholder disse kategoriene. Det er bedre enn ikke noe, da ping-URL-ene faktisk fungerer. Uten den vil eldre versjoner ikke innstille seg på nye URL-er, men forsøke de gamle.

  Man får imidlertid beskjed om at det finnes en ny versjon nå, siden det “ringer hjem” og spør.

 15. Asle Ommundsen avatar

  Takk for informasjonen! Jeg endret manuelt til kategorier i langlist/index.php da jeg overtok. Da tror jeg at jeg skal la fila ligge en stund, kanskje noen måneder, men før eller siden kommer jeg nok til å fjerne den. Nå har du jo bloggarkivet.xml Men foreløpig beholder jeg den altså, og holder den oppdatert ved endringer …

%d bloggere liker dette: