WordPress 3.1

Her er de viktigste og mest synlige endringene:

Lenker til eget innhold

Fra teksteditoren, visuell modus, ved bruk av knappen for å legge inn lenke, nå også generere en lenke til innhold som alt finnes på bloggen:

lenke skjermdump

Det er foreløpig ingen slik funksjon når man bruker teksteditorens HTML-modus.

Verktøylinje for administrasjon

Det er nå mulig å ha en verktøylinje for administrasjon øverst på siden. Denne inneholder noen snarveier til ulike oppgaver.

Administrasjons-verktøylinje skjermdumpAdministrasjons-verktøylinje skjermdump

Du kan skru av eller på denne, henholdsvis på kontrollpanelet eller ved visning av nettstedet, fra din brukerprofil. Når du, eller en annen besøkende, ikke er innlogget vises ikke noen verktøylinje på nettstedet.

Adminlinje på brukerprofil, skjermdump

Enkelte metabokser i teksteditoren vises å ikke før du ber om det

Bruk Skjerminnstillinger til å vise eller skjule det boksene du trenger. Metabokser er data om og knyttet til innlegget ditt, så som kategorier osv. Den har vært der tidligere, men flere bokser er nå i utgangspunktet skjult for enkelhetens og oversiktens skyld, inntil du ønsker dem vis. Fortsatt fritt valg.

Skjerminnstillinger skjermdump

Standard innleggsformater (Format)

Det er en ny metaboks for Format. Dersom ditt installerte visuelle tema støtter formater vil det være en ny metaboks i teksteditoren. Ulike formater er ment å skulle gi litt ulik visuell stil på innleggene, avhengig av dette formatet. Hvis du ikke finner den, ei heller under Skjerminnstilinger så er nok grunnen at temaet du bruker ikke støtter den ennå. Det kan komme ved neste oppgradering av temaet, eller du skifter tema til et som allerede støtter Format.

Format metaboks, skjermdump

Blått administrasjonstema endret

Du har som bruker valget mellom et visuelt administrasjonstema basert å grått og ett basert på blått. Det blå temaet har fått en ansiktsløftning, og en lysere blåfarge brukes. Kanskje penere. Du bytter administrasjonstema fra brukerprofilen din.

Annet

Ellers er det lagt inn 820 små og store rettinger og forbedringer siden 3.0. En del av dette er vanlig feilretting, ikke alltid er det feil en typisk sluttbruker opplever, men ofte ting som de som programmerer opp mot WordPress, f.eks innstikk og temaer. Annet er for at WordPress skal gå raskere og rimeligere. WordPress er særdeles funksjonsrik, sett fra “innsiden”, men kun gjennom et tema som benytter dette, eller gjennom innstikk laget av tredjepart, vil sluttbrukeren ha glede av dette. Muligheten til å søke etter innlegg og andre innholdstyper gjennom et kombinert søk på “taksonomier” (kategorier, stikkord osv) er nå mulig. Et siste lite eksempel på forbedring, for blant andre synshemmede, er at automatisk genererte passord fra nå bare vil inneholde alfanumeriske tegn, ikke spesialtegn


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “WordPress 3.1”