WordPress 3.3 sluppet

WordPress 3.3 ble sluppet i går kveld kl 23:45. Den er klar for nedlasting og/eller automatisk oppgradering. Norsk versjon vil trolig bli tilgjengelig om et døgn eller to. WordPress brukes for tiden av mer enn 50 millioner nettsteder og er verdens mest brukte innholdsadministrative system for web (CMS).

Fra den nye skjermbildet Velkommen til WordPress 3.3 siteres:


Enklere opplasting

Filtypedetektering

Vi har strømlinjeformet mye. I stedet for å ha flere ikoner for måter å laste opp filer på, har vi samlet dem til ett enkelt ikon. Etter at filene er lastet opp, vil de bli sortert etter hva slags filtyper det er.

Dra og slipp mediaopplaster

Å legge til fotografier eller andre filtyper til innlegg og sider er blitt mye enklere. Dra filene fra der du har dem på maskinen og slipp dem i opplastingsvinduet. Legg til så mange du vil på en gang.

Flere filformater

Vi har lagt til rar- og 7z-filformater i listen av tillatte filtyper i opplasteren.

Kontrollpanelets utseende

Sprettopp-menyer

Forenklet navigering i kontrollpanelet og redusert antall museklikk med de nye utsprettende undermenyene. Undermenyene dukker opp når du beveger musepekeren over menyelementene i kontrollpanelet. De tar deg til ethvert skjermbilde med bare ett klikk.

Sidetopp + Adminlinje = Verktøylinje

For å øke størrelsen på arbeidsområdet og å forenkle menyene, har vi slått ammen administrasjonslinjen og det gamle kontrollpanelet til en enkeltstående verktøylinje. Ved å bevege musa over menyelementer får du hurtig adgang til tilgjengelige undermenyer.

Responsiv design

Noen skjermbilder er blitt endret, slik at de ser bedre ut med forskjellige størrelser – inkludert bedre støtte for iPad/nettbrett.

Hjelp-faner

Hjelp-menyene har fått en ansiktsløftning, og er plassert under fanen øverst til høyre (under navnet ditt) i skjermbildet. Hjelp-menyen er delt opp i mindre, forklarende seksjoner. Her finner du også lenker til relevant dokumentasjon og brukerstøttefora.

Nye funksjoner

Pekere til nye funksjoner

Når vi tilbyr nye funksjoner, endrer navigasjon, eller gjør andre ting med kontrollpanelet som du ikke er kjent med tidligere, så vil vi gjøre deg oppmerksom på dem gjennom forklarende pekere etter hver oppdatering.

Dette er nytt

Det vil si dette skjermbildet! Fra nå av vil du få opp dette skjermbildet etter oppdateringer. Det er tilgjengelig når som helst under W-logoen i venstre hjørne av Verktøylinjen, og gir deg en oversikt hva som er nytt/endret siden forrige versjon.

Velkommen til kontrollpanelet

Kontrollpanelet vil ha en velkomstmelding når du åpner en WordPress-installasjon for første gang. Her blir du bedt om å fullføre noen oppgaver. Etter dette vil denne velkomstmeldingen alltid være tilgjengelig under skjerminnstillingene for hovedsiden til kontrollpanelet.

Innholdsverktøy

Bedre fellesredigering

Har du noen gang begynt å redigere et innlegg etter at noen andre har gjort seg ferdig med det, og så blitt varslet om at den andre fortsatt redigerer det? Fra nå av blir du kun varslet om noen andre fortsatt er inne og redigerer artikkelen. Ingen mer forsinkelse.

Importere fra Tumblr

Ønsker du å importere innlegg fra Tumblr til WordPress? Ikke noe problem! Gå til Verktøy → Importer for å installere den nye Tumblr Importer, som vil importere innleggene fra din Tumblog til WordPress-innlegg med tilsvarende innleggsformater. Tips: Velg et tema som viser ulike innleggsformater for å best utnytte fordelen ved å importere.

Widget-forbedringer

Bytte av tema vil ofte kreve omrokering av widgetene dine, ut fra antallet og plasseringen av sidekolonnene. Heretter gjelder at om du så endrer tilbake til forrige tema vil widgetene automatisk falle tilbake til den måten du hadde dem organisert på i det temaet. Merk: Hvis du har lagt til nye widgeter etter tema-byttet vil du måtte hente dem fra området for inaktive widgeter.

Under panseret

Fleksible permalenker

Du står friere til å velge av hvordan permalenkene skal se ut. Du kan utelate dato eller legge til et kategoriprefiks uten at det påvirker ytelsen.

Færre problemer med permalenker

Symboler i innleggstitler (for eksempel gåseøyne i en tekstbehandler) vil ikke lenger ende opp som rare permalenker.

jQuery og jQuery UI

WordPress inneholder nå hele jQuery UI og den siste versjonen av jQuery: 1.7.1.

is_main_query()

Denne enkle metoden vil fortelle deg om et WP_Query-objekt er en hovedspørring i WordPress eller tilhører en sekundær spørring.

WP_Screen API

WordPress har et brukervennlig nytt API (programmeringsgrensesnitt) for skjermbilder i kontrollpanelet. Du kan lage funksjonsrike skjermbilder, legge til hjelpetekster, tilpasse det til sammenhengen skjermbildet vises i, og mye mer.

Frisket opp API for tekstredigering

Den nye API-et for tekstbehandleren henter automatisk inn JS og CSS. Det støtter til og med ulike tekstredigerere på samme side.


WordPress 3.3 har i dette øyeblikk blitt lastet nedganger.

Om WordPress på norsk.


Publisert

i

,

av

Stikkord: