WordPress 3.4 er ute

Offisielt utvalgt fra endringsloggen (siden Om WordPress):

Forhåndsvis temaer «Live»

Prøv nye temaer

Nå er de dagene tilbakelagt da du måttte skynde deg og oppdatere sidetopp, bakgrunn og slikt så snart du hadde aktivert et nytt tema. Heretter tilpasser du disse innstillingene før du aktiverer et nytt tema. Merk: Dette er bare tilgjengelig for installerte temaer.

Tilpass ditt nåværende tema

Tilfredstill din nysgjerrighet og prøv et nytt strøk med maling — du kan til og med bruke forhåndsvisningen til å tilpasse det nåværende temaet. Se etter lenken «Tilpass» i skjermbildet for Temaer.

Tilpassede sidetopper

Fleksible størrelser

Du kan bestemme hvor bred eller høy ditt tilpassede sidetoppbilde skal være. Fra nå av tilbyr temaer en anbefalt bildestørrelse i stedet for en bestemt størrelsen. NB! Denne funksjonen krever temastøtte.Velg fra mediebibliotek

Lei av å laste opp det samme sidetoppbildet hver eneste gang du har prøvekjørt et nytt tema? Nå kan du velge sidetoppbilder fra ditt mediebibliotek for enklere tilpasning.

Twitter-innbygging


Del tvitringer med stil

Du kan nå bygge individuelle Twitter-meldinger inn i innlegg. Det inkluderer handlingslenker som tillater lesere å svare på, retvitre og favorittmerke tvitringen uten å forlate ditt nettsted, Bare lim inn adressen (URL) til Twitter-meldingen på en linje for seg selv.

Dette virker med URLer fra noen andre nettsteder også. For mer informasjon, se Codex-artikkelen om Embeds.

Forbedrede bildetekster


HTML-støtte

Grunnleggende HTML-støtte er lagt til bildetekstfeltet i mediaopplastingen. Dette lar deg legge til lenker — topp for detaljer om opphavsrett og bildebruk — og grunnleggende formatering, slik som fet og kursivert tekst.

Under panseret

Raskere WP_Query

Innleggsspørringer har blitt optimalisert for å forbedre ytelsen, spesielt for nettsteder med store databaser.

Hurtigere oversettelser

Antallet innlastede tekststrenger på fronten ble drastisk redusert, noe som resulterte i raskere lasting av sider på lokaltilpassede installasjoner. Dessuten bedre støtte for øst-asiatiske språk, språk som skrives fra høyre til venstre, temaoversettelser og mer.

Tema-API

WP_Theme, wp_get_themes(), wp_get_theme(). Raskere, opptar mindre minne, tilbyr en mer vedvarende hurtigbufring.

API for tilpasset sidetopp og bakgrunn

API for tilpasset sidetopp og bakgrunn ble flyttet inn i API-en for behandling av temaer.

XML-RPC-API

Et nytt WordPress API som støtter tilpassede innholdstyper og taksonomier, og dessuten en mengde feilrettinger og forbedringer.

Eksterne programbibliotek

jQuery, jQuery UI, TinyMCE, Plupload, PHPMailer, SimplePie, og andre biblioteker oppdatert. jQuery UI Touch Punch er nytt.


Eksempel på inebygget Twitter-melding:


Publisert

i

av

Stikkord: