Sicilia – verdens flotteste øy

kolymbetra
Bildet er fra den flotte hagen Kolymbetra i Templenes Dal, like nedenfor den gamle greske byen og parken.

Sicilia er enda litt mer italiensk enn Italia. Som apropos til siste artikkel hos Reisetips minner jeg mine lesere om mine Sicilia-artikler Så blir det endelig Sicilia fra 2008 og en oppfølger Giardini di Kolymbetra fra 2011.

Bare Etna er verdt et besøk til Sicilia i seg selv. Du kan enkelt komme nesten til toppen, opp i månelandskapet av størknet, knust lava, se sporene etter lavastrømmenes herjinger nedover fjellsiden og se den fantastiske utsikten over Middelhavet. Eller ta deg ut til en odde, eller ut i båt, syd for Catania og se byen med en vulkan på 3300 meters høyde bak seg. Det er vilt ekstatisk bare å se.

Man må klart til Templenes Dal ved Agrigento for å se antikk gresk arkitektur (verdensarv). Hele sydvestkysten er dessuten helt ubeskrivelig nydelig og spennende å utforske.

På Sicilia lager de hetvinen Marsala, et nydelig alternativ til portvin og sherry, som dessert- og kveldsvin. Marsala finner du helt ytterst vest, altså nordvest på sydvestkysten, like syd for byen Trapani, som har autostradaforbindelse med Palermo.

På Sicilia finner du alle de sjarmerende småbyene på toppen av fjellene, f.eks Salemi. Man får straks lyst til å flytte dit for å leve resten av livet i ro og kun nyte av livets herligheter. Det er hundrevis av dem, den ene mer sjarmerende enn den andre, noe som gjør det litt vanskelig å velge den beste.

På Sicilia kan man ha badeferie også. Det er ikke strender overalt, men mer enn mange nok rundt hele, også på nordsiden.

I det indre ligger tilmed “skumle” Corleone, men der er det så idyllisk, og folk så hyggelige, at alt snakk om mafia blir helt pussig. Er man Gudfaren-frelst skal man heller til Savoca, som ligger like syd for Messina, helt øst på øya.

Det er så mye, og så mye jeg fikk med meg i 2008, at jeg henviser til denne artikkelen, som inspirerte meg til enda et Sicilia-innlegg.

Skal du det er leiebil helt ideelt. Du når det meste av øya med dagsturer, uansett hvor du bor. Se lenke til min tur ovenfor.


Publisert

i

,

av

Stikkord: