Bokomslag

Et helt halvt år

«Gjør deg selv en tjeneste og les dette mesterverket, det vil forbli hos deg til evig tid.» – Trine Hagen Fredriksen, bokhandler «Da jeg var ferdig med denne romanen ønsket jeg ikke å anmelde den, jeg ønsket å lese den på nytt» – Lies Shillinger, anmelder i New York Times «Dette er den fineste, tristeste og mest lærerike boken om mennesker jeg noensinne har lest.» – Katrine Valvåg, bokhandler.

Min kommentar: Vi møter Louisa Clark som lever et trygt, emkelt liv i en doven, liten engelsk by. Hun har akkurat fått sparken fra jobben sin på den lokale kafeen. I en alder av 26 bor hun fortsatt hjemme med sin søte og noe snåle familie, som består av en mer vellykket lillesøster, hennes lille sønn, bestefar og foreldrene til Lou.

Så får hun et tilbud om en jobb som assistent for en Will Traynor, en ung mann som har fått livet sitt forandret fra arbeid og eventyr, til et liv som funksjonshemmet, etter en motorsykkelulykke. Livet blir etterhvert, mildt sagt, helt annerledes for Lou etter at hun begynner i den nye jobben.

En både svært morsom og trist kjærlighetshistorie, et alvorlig tema til tross. Rørende og uendelig vakkert beskrevet – om en svært intens, men relativt kort menneskelig relasjon og hva man kan lære av virelig å møte et annet menneske på et slikt plan.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg inn en kommentar