Autoping Norge

Nedlagt!

Bloggarkivet finnes ikke lenger. Blopp er endret til en annen type tjeneste. Dette innstikket er dermed overflødig og under avvikling. Versjon 2.6.3 har bare «andre tjenester».


Opprinnelig tekst:

Automatisk ping til Blopp og andre tjenester

English: Plugin «Autoping Norway»

Dette er et såkalt innstikk («plugin») til WordPress som sørger for at Blopp og Bloggarkivet pinges hver gang du publiserer et innlegg. Det sparer deg for arbeid, hindrer forglemmelse og gir deg enkelt flere lesere til bloggen din. Effektiv bloggpromotering, med andre ord.

Skjermdump av kategori-innstillingene
Skjermdump av kategori-innstillingene
Skjermdump av registreringssiden
Skjermdump av registreringssiden

 

Skjermdump av redigeringssiden
Skjermdump av redigeringssiden

 

Du kan da altså få flere lesere, flere kommentarer og slipper i alle fall bruke manuell pinging på de respektive skjemasidene til Blopp og Bloggarkivet.

Når du skriver et innlegg kan du enten velge en spesifikk Blopp-kategori og en spesifikk Bloggarkivet-kategori, du kan bruke automatisk valg du har satt opp, eller du kan bestemme ikke å pinge innlegget.

De pingetjenestene du kan sette opp under Innstillinger – Skriving kan ikke brukes for Blopp og Bloggarkivet. Dette er fordi disse bruker en annen metode for dette en den som er forutsatt for slike tjenester.

Da har du muligheten til å legge inn såkalt tilbakesporing («trackback») i form av en URL, avhengig av kategori du vil bruke, for hvert innlegg. Dette innstikket automatiserer arbeidet med å finne, kopiere og lime inn disse URL-ene.

Dette innstikket er en videreutvikling av Sporing til Bloggarkivet og Bloggrevyen versjon 1.6 og dette innstikket startet da med versjon 2.0. Siste utgitte versjon er 2.6.2. Du finner innstikket på WordPress.org sin liste, din egen WordPress vil varsle deg om nye versjoner av det, og du vil kunne oppgradere det automatisk ved ett enkelt klikk.

Last ned fra WordPress > Extend > Plugins > Autoping Norway.

Når du har lastet det ned derfra kan du så laste det opp til din WordPress.org-blogg (ikke WordPress.com-blogg!), enten med FTP til wp-content/plugins eller ved hjelp av WordPress egen opplastingsfunksjon for innstikk.

Aller enklest får du innstikket ved å bruke WordPress egen installasjonsside for nye innstikk. Søk da etter «Autoping Norway», og velg så «Installer». Etter installasjon må det aktiveres.

Innstikket har norsk språkdrakt for de som har norsk bokmål innstilt i WordPress (wp-config.php). Ellers blir det på engelsk. Det er svært enkelt i bruk. Nytt er likevel at man må registere seg på Blopp for å kunne pinge Blopp automatisk. Dette gjøres med ditt brukernavn og passord derfra, og ett klikk, fra en egen side for oppsett mot Blopp.

Du kan få enkel brukerstøtte ved å poste et innlegg på WordPress.org Support Forum eller skrive en kommentar på denne siden.

This is a Wordress 2.7+ plugin to ping the Norwegian blogging services «Blopp» and «Bloggarkivet» (listings of recent and/or popular blog posts). They accept «trackbacks» only, and have no XML-RPC interface and will therefore not accept traditional «pingbacks», as may be automated by WordPress itself. This plugin will let you either select the categories for the ping service on a per post basis, or selected automatcally according to your preferences. This is a better alternative than both to copy and paste trackback URIs and to use the manual ping forms at the service sites. Never forget to ping, no hazzle. Of course, you may select not to ping the services, per post or for a whole post category.

Download

Versjon 2.5, juni 2009

Kommer nå med mulighet til å administrere hvilke øvrige standard pingetjenester man vil bruke, f.eks Twingly, Bloggoversikten og Technorati. Det er slike som bruker «RPC-ping»-protokollen og ikke har kategorier. De finner dine eller ditt siste innlegg ved å hente din RSS/atom-innmating.

Versjon 2.6, juli 2009

Mulighet til å ha en registrering på Blopp for hver bruker. Mulighet for å vise en stemmeknapp for Blopp under hvert innlegg.

Kommentarer

25 kommentarer til “Autoping Norge”

 1. baron avatar

  hi. Thanks for plugin

  perfect.

  Regards

 2. Knut Sparhell avatar

  Kommentarene her har vært avslått en periode på grunn av 100% spam.

  Versjon 2.1:

  Oversettelsen av innstikket har tydeligvis ikke virket skikkelig når det ble lastet ned fra WordPress Plugins. Det er rettet, håper jeg.

  Fikset kategoriversikten når det er underkategorier til underkategorier (nå hierarkisk korrekt).

  Justert til til WordPress 2.8 sin nye layout på plugin-siden.

  Fikk til å legge et ikon på menyvalget for automatiske kategorier.

  Annet småtteri.

 3. Knut Sparhell avatar

  Bloggrevyen skal legges ned fra 1. juli. Innstikket vil støtte en annen tjeneste innen den tid.

 4. Knut Sparhell avatar

  Da er ny versjon sluppet. Ut med Bloggrevyen og inn med Blopp. Vær så god, bruk og nyt!

 5. Knut Sparhell avatar

  Det kan hende enkelte blogger viser PHP Warning på siden Autoping Blopp. Du kan rette dette på tre måter:

  1. Last ned på nytt, der er varslene fjernet.
  2. Endre linje 424 i autoping.php fra
   $ok = $doc->loadHTML($snoopy->results);
   til
   $ok = @$doc->loadHTML($snoopy->results); //ekstra @ satt inn.
  3. Skru av feilmeldinger fra PHP
 6. Knut Sparhell avatar

  Skulle du oppleve at siden for Blopp-registrering mangler skjemaet med brukernavn og passord, så skyldes dette en opplastingsblemme. Beste måten er da å slette Autoping Norway og installere den på nytt. Det løser det problemet.

 7. Anne-Sophie avatar

  Da har jeg klart det! Med litt hjelp fra Asle hos Min Host.
  Takk for at du lager slikt og deler det med alle!

 8. Knut Sparhell avatar

  Pinging av Blopp fra blogger med flere forfattere fungerer ikke tilfredsstillende. Det er nå bare en Blopp-bruker som registreres pr blogg. I neste versjon må denne informasjonen legges inn i brukerprofilen.

 9. Knut Sparhell avatar

  Versjon 2.6 er sluppet. Multi-user Blopp-registreing og stemmeknapp for Blopp.

  1. Knut Sparhell avatar

   En rettelse til 2.6, utgitt som 2.6.1, har kommet. Skal nå ikke være nødvendig å ha lagt inn Blopp-registrering pr. bruker, om man har en for uregistrerte.

   1. Petter avatar

    Å, så bra at du fant ut av dette. Takker for ny versjon.

 10. Mats avatar

  vil du implementere autoping for blogglisten også?

  1. Knut Sparhell avatar

   Det kan hende, men først er det en del som må avklares. Se forøvrig http://wordpress.org/extend/plugins/autoping-norway/faq/

 11. Knut Sparhell avatar

  Versjon 2.6.2 retter to feil. Den ene kunne føre til at kategoriene til Bloggarkivet og Blopp ikke ble vist på kategorisiden. Den andre førte til at stemmeknappen for Blopp ikke ble vist med Internet Explorer.

 12. Anne-Sophie avatar

  Takker for ny versjon!

 13. Øyvind avatar

  Hei, jeg har tospråklig blog og sliter med at norske tjenester leser min engelske del istedet for den norske når jeg autopinger. Har du noen tips til hvordan jeg kan løse det?

  1. Knut Sparhell avatar

   Hvordan skilles de to delene fra hverandre? Finnes hvert innlegg i to språkversjoner?

   1. Øyvind avatar

    Jeg bruker xlanguage plugin (wordpress), et javascript som skiller språkene i en post ved hjelp av tags. Jeg begynner med lang_en engelsk post /lang_en og lang_nb-no norsk post /lang-nb-no. Javascriptet leser språk-instillingene på browser, det er sikkert derfor alle norske ping-motorer får engelsk.

    Men jeg kan skille språkene selv, om jeg pinger manuelt minurl/lang/en/archives/9999 så får jeg engelsk, minurl/lang/nb-no/archives/9999 gir norsk. Når jeg pinger feks blogglisten.no så skriver jeg inn minurl/lang/nb-no/archives/9999.

    Jeg skulle kanskje laget en plugin som pinger med forskjellig url mot de gitte serverne.

    Håper dette var brukbart forklart. 🙂

    1. Knut Sparhell avatar

     Når du oppretter den norske versjonen lages en slags kopi hvor du oversetter innholdet og angir en annen språkkode? I så fall må «Send trackback to»-URLene også kopieres, så vil begge pinges. Eller du skriver den norske først.

     Denne plugin legger bare inn trackback-URLene til tjenestene. Resten tar WordPress seg av. Jeg tror det er lite jeg kan gjøre med det, uten å lage spesielle rutiner for å håndtere manglene ved en annen plugin.

     WordPress vil pinge det som ligger i feltet trackbacks når et innlegg publiseres. Det bør skje også med din andre plugin. Så hvordan få dem også dit? Ved at alt unntatt innholdet og tittel kopieres, vil jeg si.

     Jeg har ikke studert xlanguage så jeg bare antar her.

     1. Øyvind avatar

      Nå har jeg styrt på med .htaccess og endret permalink oppsettet i wordpress. Jeg tror jeg har fått til en løsning slik at det blir lettere å legge inn autoping..

      Tusen takk for alle tips.

 14. Bjørn avatar

  Hei!

  Jeg har WP 2.8.4 og får følgende feilmelding ved forsøk på aktivering:

  Parse error: syntax error, unexpected T_OBJECT_OPERATOR in /hsphere/local/home/hypnotic/flstudio.no/wp/wp-content/plugins/autoping-norway/autoping.php on line 458

  Er dette noe som er enkelt å fikse..?

  1. Bjørn avatar

   Beklager… Lette og fant…

   Men, atte du… I svarfirkanten her jeg skriver, så står det ‘Avbryk svar’.

   Jeg finner feil uansett, jeg 🙂

   1. Knut Sparhell avatar

    Takk. Rettet til «Avbryt».