Om mitt gamle WP-innstikk


Ping Bloggarkivet og Bloggrevyen automatisk

Innstikk til WordPress. Få flere lesere til dine blogginnlegg uten å måtte bruke de respektive “pinge manuelt”-sidene.

Dette er en gammel side. Se denne siden for nyeste versjon

Beskrivelse:
Lar deg sette opp WordPress slik at Bloggarkivet og/eller Bloggrevyen pinges på korrekt måte når du publiserer innlegg. Dette skjer uten at du må oppgi tilbakesporing (trackback) til disse for hvert innlegg du skriver. I stedet kan du sette opp dette generelt. WordPress har et oppsett for automatisk pinging av de fleste oppdateringstjenester, og dette fungerer f.eks for Google Bloggsøk, Ping-o-Matic!, Technorati og en rekke andre, men ikke for Bloggarkivet og Bloggrevyen!
Siste nytt:
* Ny versjon for nye Bloggarkivet. WP 2.8-testet.
* Ny URL for nedlasting, forfatter og til denne siden. WP 2.5-testet.
* Støtter også WordPress 2.5
Språk (adm. grensesnitt):
* Nesten 100% norsk, men delvis lokalisert for de som har engelsk språk (din WP-språkinnstilling påvirker noen få begreper, men er for det meste uten betydning, det blir likevel mest norsk)
Kategori ved ping:
* Alle (til enhver tid) tilgjengelige hos Bloggrevyen og Bloggarkivet.
Forfatter:
* Knut Sparhell <knut@sparhell.no>
Utviklet på Windows Server.
Siste versjon:
* 1.6.1
* 2.0 er klar
Systemkrav for server:
* PHP 5.0+ med implisitt DOM-modul og virker best når utvidelsen cURL er lastet
* WordPress 2.0+
Skjermdump (“screenshot”) slik det ser ut i WP 2.7:
* Administrasjon – Innstillinger
Last ned:
* tb-arkivet-revyen.zip (1.6.1)
Antall nedlastinger hittil:
* 169
Installasjon og aktivering:
 1. Pakk ut filene med respekt for inkluderte mapper (én rotmappe=tb-arkivet-revyen)
 2. Last opp denne mappen med innhold til wp-content/plugins (og undermappen ‘tb-arkivet-revyen’ opprettes eller oppdateres med innhold)
 3. Logg inn på din WordPress
 4. Fra WordPress-administrasjon, velg Innstikk (Plugins) og aktiver dette innstikket
 5. Gå så til Innstillinger (Options), fane Bloggarkivet/revyen og gjør dine personlige valg

Oppgradering:
* Følg instruksjonen i punkt 1 – 2 ovenfor. Det er alt.

Avinstallering:
 1. Slett innstillingene (under Innstillinger – Bloggarkivet/revyen)
 2. Deaktiver fra Innstikk
 3. Slett eventuelt også mappen tb-arkivet-revyen på serveren

Referanser:


Oppdatering:

Versjon 2 er ferdig. Les mer her.

Kommentarer

87 kommentarer til “Om mitt gamle WP-innstikk”

 1. Torbjørn avatar

  Har akkurat installert innstikket ditt, men lurer bare på: hva skjer når du legger artikkelen din inn i flere kategorier i WordPress? Forsøker plugin’en da å poste artikkelen flere ganger, eller velges det ut én kategori (hvis mine kategorier mapper til flere kategorier i bloggrevyen)?

 2. Knut Sparhell avatar

  Det velger å se bare på første kategori (som regel det laveste kategorinummer). Eventuelle øvrige kategorier ignoreres. Dette er en kjent svakhet.

  Bloggrevyen godtar ikke å pinge samme innlegg flere ganger, uansett ulike kategorier.

 3. Torbjørn avatar

  Ok, jeg er spent på å se hva som skjer neste gang jeg poster 🙂

 4. Knut Sparhell avatar

  Etter at Bloggarkivet flyttet kan det ha forekommet at enkelte servere ikke har fått riktig IP-adresse av DNS. I fall vil da Bloggarkivet ikke ha blitt oppdatert. Jeg forventer at dette problemet nå er over.

  OPPDATERING:

  Ny versjon 1.1 sluppet.

  Viktigste nytt er at den nå automatisk sjekker om ny versjon er tilgjengelig. Ønsker du ikke dette så kan det skrus av. Se instruksjoner i readme.txt og config.xml angående dette.

  Dernest er navnet nå i utgangspunitet ‘Trackbacks til Bloggarkivet og Bloggrevyen’, men som f.eks med norsk språkpakke blir til ‘Tilbakesporinger til Bloggarkivet og Bloggrevyen’. På plugin-siden står det litt forkortet ‘Sporing til Bloggarkivet og Bloggrevyen’ hos alle.

 5. Monica Lie avatar

  Får diverre feilmelding eg, når eg prøver å gå inn for å gjera innstillingar etter aktiveringa. For alt eg veit kan det ha noko med oppsettet til Dreamhost å gjera? Om nokre har erfaring med det…

  Men feilmeldinga er denne:
  Warning: DOMDocument::load() [function.load]: I/O warning : failed to load external entity “[lang sti]/wp-admin/config.xml” in [lang sti]/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 245

  Warning: DOMXPath::query() [function.query]: Invalid or inclomplete context in [lang sti]/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 248

  Fatal error: Call to a member function item() on a non-object in [lang sti]/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 248

 6. Knut Sparhell avatar

  Monica:

  Du har lastet opp config.xml og verifisert at filen ligger der sammen med de andre?

  Dreamhost kjører med PHP 5.0 eller nyere?

  Feilmeldingen (den første er relevant) sier at programmet ikke klarer å laste inn filen som forutsatt. Det kan da være at den ikke finnes eller er skadet, eventuelt at PHP-oppsettet forhindrer at funksjonen utføres, eventuelt at prosessen ikke har leserettigheter (dog lite trolig).

  De to siste feilmeldingen er bare en følge av den første.

  For å sjekke php-versjon kan du lage en fil slik, laste den opp og be om den i browseren din:

  <?php
  echo ‘Current PHP version: ‘ . phpversion();
  ?>

 7. Monica Lie avatar

  Ja, eg kjører med PHP 5.1.2
  Prøvde å lasta opp filene på nytt, og då fekk eg ei anna feilmeldig som tyder på at det ER oppsettet til Dreamhost som ligg bak:

  Warning: DOMDocument::load() [function.load]: URL file-access is disabled in the server configuration in /[…]/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 245

  Warning: DOMDocument::load(http://sparhell.no/knut/blogg/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/config.xml) [function.load]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /[…]/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 245

  Warning: DOMDocument::load() [function.load]: I/O warning : failed to load external entity “http://sparhell.no/knut/blogg/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/config.xml” in /[…]/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 245

  Warning: DOMXPath::query() [function.query]: Invalid or inclomplete context in /[…]/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 248

  Fatal error: Call to a member function item() on a non-object in /[…]/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 248

  Det er jo bra hjelp i wikien tilDreamhost, men diverre kan eg alt for lite PHP til at eg forstår kva eg skal gjera med det, for å gå rundt problemet 🙁
  Ventar ikkje at du heller skal sjå på dette, men om det er fleire på Dreamhost her og som har funne ei løysing, kunne det vera hyggeleg å få veta det.

 8. Knut Sparhell avatar

  Aha. Det er kanskje bare “remote” filer som ikke får leses. Prøv da å fjerne testing for ny versjon i config.xml slik:

  under <plugin> endre attributt

  check-version=”yes”

  til

  check-version=”no”

  eller bruk versjon 1.0 så lenge. Lenke til nedlasting ovenfor.

 9. Monica Lie avatar

  Det ser jammen ut til at det gjekk – tusen takk! 😀

 10. Knut Sparhell avatar

  Versjon 1.2 skal ha eliminert feilen Monica rapporterte.

  Versjon 1.2 vil nå være selvoppdaterende også for kategorier og språk. Nyttig dersom Bloggarkivet eller Bloggrevyen endrer eller utvider disse. Legg merke til at kvasi-språket “Foto” har forsvunnet fra Bloggarkivet. Skulle det komme noe nytt så tilpasser altså denne plugin seg straks til dette nådu åpner Innstillinger og din webserver får kontakt med tjenestene.

 11. Gunnar Andreassen avatar

  Vet jammen ikke om jeg tør bruke dette… alt funker nå, sikker på det ikke bare går å legge inn en linje til på den automatiske pinge-siden?

 12. Knut Sparhell avatar

  Du må gjerne forsøke å sette opp ping, men det var det jeg gjorde og som aldri virket til Bloggrevyen og Bloggarkivet. En slik ping er basert på XML-RPC og kalles ganske korrekt ping. Det er bare en “her-er-jeg” og “jeg er oppdatert”-melding. Ikke noen annen informasjon sendes. Det er beregnet mest på de som allerede er abonnent på RSS eller som bør bruke RSS ti å sjekke hva som faktisk er nytt eller oppdatert.

  Det Bloggrevyen og Bloggarkivet forventer er egentlig en kommentar-“trackback”. Den er slike som sendes når du kommenterer annet stoff i din egen blogg og oppgir trackack-adressen. Da sendes bare en bestemt formattert POST med parametre med (deler av) innlegget, ikke XML-ping. Det er altså sammenlikne med en fjernkommentar, og Bloggrevyen og Bloggarkivet er teknisk sett lister over andres “kommentarer” til seg selv, sendt via trackbacks.

  Du kan i WordPress manuelt legge igjen “trackback” til både Bloggarkivet og Bloggrevyen for hvert innlegg du skriver, og det virker helt fint.

  Poenget med denne plugin er å unngå det, samt sørge for riktig kategori mer eller mindre automatisk.

  Denne plugin gjør med andre ord ikke noe annet enn det du likevel kan få til fra WordPress, ja den bruker sågar WordPress’ egen rutine for å utføre trackback-en.

  Leveres som den er, men med tilbud om brukerspørsmål her. Virker den ikke er det bare å deaktivere den, eventuelt slette mappen. Det har ikke vært rapportert noen alvorlige feil etter korrekt installasjon, men sjekk PHP-versjon først.

 13. Gunnar Andreassen avatar

  Takker for feedback – men jeg er for fersk på WordPress til å begynne med noe så “avansert” som dette ennå. Leter fremdelse etter et bedre “theme” til bloggen min. Er alt for kjedelig, skulle hatt noe sånt som din, den var stilig.

 14. Gunnar Andreassen avatar

  Wups! Fikk denne når jeg trykte aktiver:
  Parse error: syntax error, unexpected T_OBJECT_OPERATOR in /home/gunnaran/www/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 148

  Hva er feilen?

 15. Knut Sparhell avatar

  Det er ingen feil på den linjen hvis scriptet kjører under PHP 5.0 eller nyere. Rapporter alltid feil med hvilket miljø det kjøres.

  Du kan erstatte linjen med

  $debug = false;

  men trolig kommer da en feil lenger ned.

  For å sjekke php-versjon kan du lage en fil slik, laste den opp og be om den i browseren din:

  <?php
  echo ‘Current PHP version: ‘ . phpversion();
  ?>

 16. Trykkern avatar

  Én liten detalj. Standardinnstallasjonene av både Fedora Core og CentOS er uten DOM. Løsningen er å installere php-xml.rpm (noe som tok meg altfor lang tid – en halv kopp kaffe – å finne ut på egenhånd, så det kan like gjerne stå her).

 17. Knut Sparhell avatar

  Takk og akk, Trykkern. I neste versjon skal jeg da legge inn en sjekk på de moduler som trengs og gi varsel om at de mangler. Det er heldigvis enkelt i PHP.

  Info: “Fedora Core” og “CentOs” er Linux-distribusjoner.

  Slik sjekker du dine moduler:

  1. Lag en fil modinfo.php med følgende innhold:
   <?php phpinfo(); ?>
  2. Last den opp og kjør i browser.
  3. Det er et avsnitt under kapittel “PHP Credits” for hver modul som er lastet. Finn “dom”.
 18. Leif avatar

  Hei, jeg har installert og aktivert innstikket ditt. Problemet kommer når jeg skal inn på innstillinger og for å gjøre endringer på innstikket. Når jeg klikker på alternativet Bloggarkivet/revyen under Innstillinger får jeg nemlig bare opp en blank side. Hva kan problemet være tror du?

 19. Leif avatar

  Jeg bruker WordPress 2.1, hvis det er til hjelp. Jeg har nå installert versjon 1.1 istedet for 1.2 av innstikket ditt og det fungerte fint.

 20. Knut Sparhell avatar

  Versjon 1.3 lagt ut.

  Denne har kraftig forbedret håndtering av feil og mangler ved det miljøet innstikket aktiveres eller administreres.

  Dette skulle da gi Leif feilmelding i klartekst på admin-siden, og det skal håndtere det som Trykkern har påpekt, slik at du som bruker det får se at installasjonen av PHP er mangelfull i forhold til kravene her, og det som er en standard PHP5-installasjon.

  Jeg kommer ikke til å støtte PHP4, og egentlig kan jeg ikke begripe at det er mulig å ha PHP5 uten ‘DOM’, da dette ikke er noen utvidelse, men ligger i kjernen.

  Takk for tilbakemeldinger. Og nå har jeg jobbet 10 timer for å gjøre dette innstikket enda bedre og robust, så tar jeg også i mot takk fra dere. 🙂

  Leif: Fint om du vil prøve denne versjonen nå.

 21. Trykkern avatar

  omg, limt-in-code. fungerte bra dårlig. prøver igjen.

  Hva er nå dette på linje 484 i v1.3??:

  a href=”http:templates.php?file=wp-content/plugins/tb-(..)

  http:templates.php?

  En annen detalj er at scriptet ditt ligger under /mu-plugins/ og ikke /plugins/ (av en eller annen grunn har jeg ikke klart å finne en variabel for plugins-mappen og de fleste script ser ut til å sette den med $scriptpath= på begynnelsen av scriptet)-

  Men viktigere: Hvorfor rapportere altfor mye informasjon? Linje 209:

  WordPress/”.$wp_version.” PHP/”.phpversion().” cURL/”.$curl_ver[‘version’]?

  Med “expose_php = Off” nettopp for å unngå å fortelle hele verden nøyaktig hvilken PHP-utgave jeg bruker synes jeg faktisk det holder å fortelle at $http_agent = “WordPress”. Hvilken .$version. av scriptet ditt som brukes virker også unødvendig, men det er forsåvidt greit at .$home_url. synes. F.eks forteller bloggen din meg nederst på siden at jada, du bruker en PHP utgave som lett lekker informasjon i substr_compare uttrykk, etc. Nå tviler jeg på at bloggrevyen er “motstanderen” og at de vil se “oi, se, den serveren der borte bruker en utgave av PHP som er åpen for den og den typen angrep”, men likevel: Mindre informasjon er gir Mer sikkerhet.

  Ellers takk for et fint script. Det fungerer tydeligvis helt knall for å p1mpe innlegg opp på toppen av http://www.bloggrevyen.com/popular (som tydeligvis gir et titall ekstra hits). Det fungerer sikkert bra mot Bloggarkivet også, og kanskje gir det noen hits derfra også om de noengang redesigner det helt bak mål bør-styggeavgift-belegges designet sitt og får noen besøkende.. 😉

 22. Trykkern avatar

  omg, limt-in-code. fungerte bra dårlig. prøver igjen.

  Hva er nå dette på linje 484 i v1.3??:

  http:templates.php?file=wp-content/plugins/tb-(..) ?

  http:templates.php?

  En annen detalj er at scriptet ditt ligger under /mu-plugins/ og ikke /plugins/ (av en eller annen grunn har jeg ikke klart å finne en variabel for plugins-mappen og de fleste script ser ut til å sette den med $scriptpath= på begynnelsen av scriptet)-

  Men viktigere: Hvorfor rapportere altfor mye informasjon? Linje 209:

  WordPress/”.$wp_version.” PHP/”.phpversion().” cURL/”.$curl_ver[‘version’]?

  Med “expose_php = Off” nettopp for å unngå å fortelle hele verden nøyaktig hvilken PHP-utgave jeg bruker synes jeg faktisk det holder å fortelle at $http_agent = “WordPress”. Hvilken .$version. av scriptet ditt som brukes virker også unødvendig, men det er forsåvidt greit at .$home_url. synes. F.eks forteller bloggen din meg nederst på siden at jada, du bruker en PHP utgave som lett lekker informasjon i substr_compare uttrykk, etc. Nå tviler jeg på at bloggrevyen er “motstanderen” og at de vil se “oi, se, den serveren der borte bruker en utgave av PHP som er åpen for den og den typen angrep”, men likevel: Mindre informasjon er gir Mer sikkerhet.

  Ellers takk for et fint script. Det fungerer tydeligvis helt knall for å p1mpe innlegg opp på toppen av http://www.bloggrevyen.com/popular (som tydeligvis gir et titall ekstra hits). Det fungerer sikkert bra mot Bloggarkivet også, og kanskje gir det noen hits derfra også om de noengang redesigner det helt bak mål bør-styggeavgift-belegges designet sitt og får noen besøkende.. 😉

 23. Trykkern avatar

  DAYS_AGE_LIMIT noe du .. planla og glemte? Den er ikke brukt til annet enn i en tekststreng? Fant ut at http:template fungerer, aldri sett http brukt uten :// før – men det fungerer tydeligvis.. ellers ser v1.3 til å fungere helt fett.

  Takk.

 24. Knut Sparhell avatar

  Takk for innspill, Trykkern. Meget nyttig.

  http:templates.php er relativ lenke til fileditoren og det fungerer med eller uten http: foran.

  Jeg har ikke funnet en variabel til mappen der aktuell plugin faktisk ligger, men får lage en til neste versjon.

  Den omfattende “agent” var i sin tid eksperimentelt, og skulle vært fjernet. Men jeg har sett det som vesentlig å fortelle hvor den forespørselen kommer fra, og hvorfor, og kanskje ville plugin-versjonen kunne være nyttig om noe skulle oppstå.

  Redusert til WordPress/WP-versjon og plugin-URL etter mønster av robotene.

  DAYS_AGE_LIMIT fikset.

  Versjon 1.3.1 lagt ut.

 25. Knut Sparhell avatar

  Laget en funksjon for å finne plugin-undermappe, så nå slipper Trykkern å redigere dette i koden.

  Enda flere og bedre feilmeldinger.

  Kan skru av oppdatering av språk og kategorier (rediger XML).

  Individuell timeout for tjenestene (rediger XML).

  Lenke til redigering av språkfil og kategorifil (XML).

  Annet småfikst.

  Versjon 1.3.4 lagt ut.

 26. Knut Sparhell avatar

  Det har kommet en kommentar angående bruken av dette innstikket under WordPress MultiUser (WP-MU). Jeg kjenner ikke MU, og er usikker på hvordan “plugins” fungerer der (installasjon, aktivering, vanlig opsjonsredigering, eventuell filredigering).

  Enn så lenge er dette innstikket beregnet på vanlig “single install” WordPress, men jeg er åpen for innspill som kan gjøre det brukbart både for administratorer av WP-MU og menige brukere av WP-MU.

  Og for all del: Kildekode(PHP)-redigering eller XML-filredigering er overhode ikke noe som er nødvendig for å bruke dette, selv om det nå er mulig og gjort så enkelt som mulig for de som MÅ eller vil eksperimentere.

  Opsjoner kan endres og lagres fra siden under Innstillinger, og det er alt som kreves etter aktivering.

 27. Knut Sparhell avatar

  Feilmelding nå på Innstillinger: “Advarsel: Oppdatert språkliste kunne ikke hentes på grunn av mottatt ugyldig xml.”

  Dett er fordi Bloggarkivet for øyeblikket er nede og utilgjengelig. Siden innstikket har “graceful degradation” så brukes da sist lagrede opsjoner angående språk. Dvs. at du likevel kan endre språk, om du vil. Men selvsagt vil innstikket ikke klare å “pinge” Bloggarkivet i denne situasjonen.

  Når Bloggarkivet igjen blir tilgjegengelig kan du lagre innlegget på nytt, men pass bare på at datostempelet ikke er mer enn ett døgn gammelt, eller forny det (om du vil, ellers må du sende egen “trackback” eller bruke Bloggarkivets “pinge manuelt”-side).

 28. Leif avatar

  Hei, ville bare nevne, ettersom du etterlyste en utprøvning av siste versjon av innstikket ditt, at dette nå er installert og fungerer bra. Det eneste er at innstikket etterlyser cURL (i forbindelse med språklisten), noe jeg ikke er helt inneforstått med. Kan du utdype dette litt? Det ser imidlertid ut til å fungere helt fint.

  Takker for oppdateringen!

 29. Knut Sparhell avatar

  Hvis ikke cURL er lastet som en del av PHP vil du ikke få oppdatering av språk eller kategorier, og ikke beskjed om nye versjoner herfra. Ellers skulle det virke ok med det som er standard oppsett. Godt å høre at det da virker fint, men at cURL mangler hos noen er en skuffelse.

 30. Jacob avatar

  bloggrevyen.xml mangler i arkivet? Og skaper dermed en del feilmeldinger…

 31. Jacob avatar

  Neida, det gjør den jo slett ikke. My bad… flott plugin! 😀

 32. Trykkern avatar

  Ping Bloggarkivet og Bloggrevyen innstikket trenger en $current_blog->public == ‘1’ && $post_status == ‘publish’ sjekk, kanskje noe mer/mindre/annet for å begrense hva som pinges.

  Prøv selv (jeg går ut ifra at du bruker det selv..), skriv et passordbeskyttet innlegg – poenget med passordbeskyttelse forsvinner straks innholdet sendes gudoghvermann pr. ping. Og hvis bloggen er privat – noe annet enn $current_blog->public == ‘1’ – så bør man heller ikke pinge (WP har 0 for tillat besøkende, men ikke søkemotorer, i tillegg er det mange som bruker -1 for privat blogg).

 33. Knut Sparhell avatar

  Det sender kun trackback når innlegg publiseres (ikke når bare lagres eller gjøres privat). Bør kanskje teste om det er passordbeskyttet. Det som går på hele bloggen er kanskje ikke relevant for vanlig WP (som da ikke bør aktiverer denne plugin), men kanskje for WP-MU.

  Jeg skal se på dette til neste versjon, sammen med dine andre forslag. Om et par uker.

 34. radiohode avatar

  Fungerer denne pluginen fortsatt, selv om Bloggrevyen har gjort endringer nylig? Sist gang jeg prøvde så det ikke ut til å virke?

 35. Petter avatar

  Jeg har også hatt problemer med å pinge bloggrevyen automatisk med dette innstikket siden de gjorde endringer der. Jeg har også oppgradert WP til 2.2.1, så det kan også være en kilde til feil.

 36. radiohode avatar

  Jeg er fortsatt på versjon 2.1.3.

 37. Knut Sparhell avatar

  Virker for tiden ikke mot Bloggrevyen, ser jeg. Akkurat kommet fra ferie. Skal fikse snarest.

 38. radiohode avatar

  Har vært i kontakt med Blogsoft også. De skal se på hva som er gjort av endringer som kan ha betydning for innstikket ditt, Knut.

  Setter veldig pris på at du ser på dette, for det innstikket er “gull verdt”.

  😀

 39. Knut Sparhell avatar

  Det er lite jeg kan gjøre med dette foreløpig. Fra min trackback.log:

  Request:

  POST /ping/003 HTTP/1.0
  Host: bloggrevyen.no
  Content-Type: application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8
  Content-Length: 405
  User-Agent: WordPress/2.0.10

  title=Ny+motorveistrekning&url=http……..

  Response:

  HTTP/1.1 404 Not Found
  Date: Thu, 12 Jul 2007 02:23:41 GMT
  Server: Apache/2.0.59 (CentOS)
  Content-Length: 286
  Connection: close
  Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1


  Innstikket mitt bruker WordPress’ egen trackback. Det vil si at dette kan debugges ved å legge inn URL-en under Skriv/rediger innlegg, felt for tilbakesporing. Dernest skru på logging i functions.php – Trackback.

  Forsøk på å hente http://bloggrevyen.no/ping/003 i browser feiler tilsvarende. Samme for http://www.bloggrevyen.com for den saks skyld.

  Det ser for meg ut som om Blogsoft har tabbet seg ut her. Jeg avventer da svar derfra til deg.

 40. radiohode avatar

  Skal holde deg oppdatert, men om det ikke kommer noe i dag eller i morgen så tar det en stund, da jeg reiser på ferie fra helgen.

 41. Petter avatar

  Nå virket det! Mitt siste innlegg ble pinget inn på bloggrevyen helt automagisk. Med versjon 1.3.4 av innstikket til Knut.

  Denne beskjeden stod å lese på toppen i bloggrevyen:
  Det har vært trøblete å pinge forskjellige kategorier på bloggrevyen, dette er nå fikset.

 42. Knut Sparhell avatar

  Nå virker pinge-adressene i hvert fall.

  Et et par dager kommer en revidert versjon herfra, blant annet med ny URL til Bloggrevyen (bloggrevyen.no) i config.xml.

 43. Knut Sparhell avatar

  Revidert utgave lagt ut, uten at den er nødvendig for at Bloggrevyen skal virke nå.

  • Katagoriene med tilhørende pingeadresser vil igjen bli hentet fra websiden deres og lagres som xml-fil lokalt.
  • bloggrevyen.no satt opp som adresse i config.xml
 44. Øyvind Sæther avatar

  v1.4’s historie akkuratt nå er “Advarsel: Oppdatert kategoriliste kunne ikke hentes på grunn av endret HTML-side. Kontakt Knut Sparhell om dette.” (når man går inn på ?page=tb-arkivet-revyen.php).

 45. Knut Sparhell avatar

  Øyvind: Takk skal du ha. Det skal jeg sjekke straks. Det er ikke alvorlig, og den primære funksjonaliteten er intakt.

 46. Knut Sparhell avatar

  Ny oppdatering lagt ut. Retter advarsel ang. Bloggarkivet og endret HTML der.

  Teknisk: For å takle fremtidige html-endringer raskere så er søkeuttrykket parameterisert og lagt inn i config.xml. Nå er ingen variable data kodet i PHP, kun i XML.

  Siden det faktisk ikke er endringer på kategoriene så er denne versjonen kun til for å fjerne advarsel og for å håndtere eventuelle fremtidige kategori-endringer hos Bloggrevyen, og kun til bruk på administrasjons-siden. Disse kategoriene er imidlertid forbausende stabile, og endringer av html-stukturen på siden deres skjer tydeligvis mye oftere enn endringer av faktiske kategorier de tilbyr.

  En fersk kategoriliste for Bloggrevyen følger uansett med i pakken som lastes ned, og det er det som er betyr noe for brukerne. Så denne oppdateringen er derfor nesten for ren kosmetikk å regne, altså for en tiltenkt automatikk ingen ennå har rukket å ha glede av.

 47. Knut Sparhell avatar

  Til BlogSoft:

  Hvis dere (er smarte og) legger ut en XML-fil med kategorier og URL-er for nedlasting, så slipper jeg parse HTML-sider. Bruk gjerne (helst!) den strukturen som allerede brukes i dette innstikket, slik det fremgår av filen bloggrevyen.xml.

  Dette altså med tanke på den dagen dere vil endre på kategoriene dere tilbyr å pinge til, muligheten for øyeblikkelig og automatisk håndtering av det; både for brukeren av dette innstikket, for eventuelle andre systemer og for meg som forsøker holde det ajour.

 48. Knut Sparhell avatar

  En del får feilmelding om at cURL ikke er lastet inn. Det er en modul til PHP som dette innstikket bruker for å sjekke om det er endringer i kategoriene på Bloggrevyen, samt sjekke om denne plugin foreligger i ny versjon.

  Uten cURL vil innstikket virke som det skal funksjonelt, men det blir noe mer statisk. Du må hente en ny versjon, eventuelt redigere bloggrevyen.xml for å få inn ny kategori, eventuelt fjerne noen. I praksis neppe et problem.

  Du kan derfor ignorere “cURL”-meldingen.

 49. Knut Sparhell avatar

  Nå som jeg har studert klassen Snoopy så nøye, og tilmed debugget den, så vurderer jeg å kutte ut cURL i neste versjon, eventuelt gjøre det til en opsjon som velges automatisk bare om modulen cURL er lastet inn i systemet.

  I så fall vil du slippe slik feilmelding, og få enda bedre funksjonalitet.

  Følg med på neste versjon, trolig i november.

 50. radiohode avatar

  Tror det er lurt om du forteller hvilke rettigheter de to *.xml-filene må settes opp med. Enten her eller i feilmeldingen som dukker opp hvis de har feil rettigheter.

 51. radiohode avatar

  Den nye versjonen fungerer for øvrig ikke hos meg, men det er noe tull med installasjonen: http://radiohode.org/2007/10/05/hadde-na-bare/

 52. Knut Sparhell avatar

  radiohode: Ja, det bør jeg ha med. Skal se på det. Mappen plugins bør være enten være skrivbar, eller begge bloggrevyen.xml og bloggarkivet.xml. Disse oppdateres hvis mulig. Planen er likevel å kutte ut disse, kun lagre data i databasen.

 53. radiohode avatar

  Nå fungerer innstikket. (I tilfelle du er interessert…)

 54. radiohode avatar

  Men nå ser jeg at den kategorien jeg har satt i oppsettet er en annen en den som dukker opp i Bloggrevyen…

 55. radiohode avatar

  Får følgende feilmeldinger, men jeg lurer på om jeg har php 4.x (er ikke helt sikker på hvordan jeg finner ut hav jeg har):
  Warning: Wrong parameter count for method_exists() in /home/radioho/public_html/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 237

  Warning: Wrong parameter count for method_exists() in /home/radioho/public_html/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 237

  Warning: DOMDocument::loadXML() [function.DOMDocument-loadXML]: Empty string supplied as input in /home/radioho/public_html/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 311

 56. Knut Sparhell avatar

  radiohode: Takk. Det var en klar programmeringsfeil. Det er ikke alltid man får se “warnings” uten å be om det.

  Du har nok PHP 5, ellers hadde det overhode ikke virket. Du kan se alt om PHP enten fra et panel hos din webhost, eller med følgende linje:

  <?php
  echo "Current PHP version: " . phpversion();
  ?>

 57. radiohode avatar

  Nå har jeg lastet opp versjon 1.5.5, og får følgende feilmelding:
  Warning: DOMDocument::loadXML() [function.DOMDocument-loadXML]: Empty string supplied as input in /home/radioho/public_html/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 314

 58. Knut Sparhell avatar

  Bloggarkivet er nede igjen. Det skal komme normal melding på siden om at oppdatert språkliste ikke kan hentes.

  Du bør skru av warning i PHP under driftsforhold, ja faktisk sette “display_errors” til FALSE. Hvis din leverandør har det PÅ så er det ikke bra, og mange PHP-applikasjoner vil gi WARNING på diverse ting i ny og ne. Der er derimot nyttig under utvikling, da WARNING antyder at det programmereren hadde ment ikke skjer.

  Derfor var den forrrige WARNING du rapporterte nyttig, men denne har jeg ikke tenkt til å fjerne. Det kommer bare under spesielle forhold.

  Du kan endre linjen
  //ini_set(“display_errors”,”stdout”);

  til
  ini_set(“display_errors”,””);

  for å gjøre det selv, det som burde vært standardinnstillingen.

 59. radiohode avatar

  Ok. 🙂

  Jeg ser ikke forskjell jeg, vet du. Siden den forrige var nyttig, så trodde jeg denne også var det. Beklager spammingen. (Så får jeg heller finne ut på egen hånd hvorfor det pinges til feil kategori i Bloggrevyen.)

 60. Knut Sparhell avatar

  Warningene du observerte skyldes altså bare kombinasjonen av at Bloggarkiven er nede og noen at har skrudd på disse utskriftene hos deg.

  Men feil kategori, er noe virkelig feil. Har du multiple kategorier på postingen det gjelder? Konkret, hvilken kategori hadde du forventet og hvilken ble pinget?

 61. Petter avatar

  Er det noen som vet hva som skjer med bloggarkivet? “Account suspended” 🙁 Jeg la igjen en beskjed på bloggen til Andreas også.

 62. Magnus avatar
  Magnus

  Serveren hvor jeg har min blogg på kjører tydeligvis php versjon 4.4.4, og jeg får dermed følgende feilmelding:

  Parse error: syntax error, unexpected T_OBJECT_OPERATOR in wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 170

  har du et tips til hvordan jeg kan fikse dette?

 63. Knut Sparhell avatar

  Magnus: Nei.

  Om du lager en erstatning for en ting vil en ny dukke opp.

  Skulle jeg laget det i dag ville jeg nok gjort det med kun den basis WordPress har.

  Når Bloggarkivet har stabilisert seg så lager jeg nok en versjon 2, helt fra blanke ark, men den vil kun kjøre under WP 2.5 og kanskje WP-MU.

 64. Knut Sparhell avatar

  Som man kan se kjører jeg nå WordPress 2.5. Innstikket er testet og ser ut til å fungere. Du trenger ikke laste ned siste versjon, da endringene er minimale.

 65. Frank avatar

  La plutselig merke til at postene mine ikke ble pinget automatisk. Når jeg nå går inn på Innstillinger for innstikket får jeg opp følgende feilmeldinger:
  “Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 437 in /wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 355
  Warning: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 2 in /wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 489”
  Kan ikke huske å ha endret noe som burde ha ført til dette. Har oppgradert til WP2.5.1, men ser du kjører det selv.

 66. Knut Sparhell avatar
  • Et viktig poeng er at slike advarsler (ikke FEIL) som du får under innstillinger IKKE skal føre til at innleggene ikke pinges, så sant konfigurasjonen i sin tid ble lagret.

  • Advarsler under innstillinger betyr i regelen at innstikket ikke kan hente NYE språk eller kategorier. Dette forsøkes hentet online hver gang man går inn på den siden, men ikke ved pinging av innlegg.

  • Jeg får ingen feilmelding under innstillinger her. Jeg får anta det er lokale eller temporære problemer som har ført til dette.

  • Ditt problem er at innlegg ikke pinges. Det burde altså virke om du ikke har forsøkt lagre innstillinger med feil i. Jeg må undersøke dette, og teste. Akkurat nå har jeg ikke anledning.

  • Som regel skyldes problemer med pinging at SERVEREN, som din WordPress kjører på, er (midlertidig) feilkonfigurert eller fusker med hensyn på DNS-oppslag. Selv om du kan finne bloggrevyen fra deg er det ikke sikkert den kan, og dette er server-skript. Ofte retter det seg av “seg selv” etter en stund. Det er lite man kan gjøre annet enn å kontakte administrator der. Forklar at programvaren ikke når frem til f.eks bloggrevyen. Be henne teste utgående browsing fra server.

 67. Frank avatar

  Takker for svar! Regnet nesten ikke med at jeg skulle få så raskt svar i sommer- og ferietider.

  Skal undersøke litt til, men håper det går over igjen. Som sagt så mener jeg det plutselig bare dukket opp, så håper det er noe DNS-krøll som snart er over igjen.

 68. Petter avatar

  Hei Knut.

  Jeg lurer på om det kan være noe med WordPress 2.6, dette innstikket og/eller ting hos meg. Det dukker ikke opp i listen med innstikk. Versjon 1.5.4 fikk jeg til å både dukke opp og virke.

  Litt teknisk info: php v5.2.6, ingen cURL.

 69. Knut Sparhell avatar

  En plugin skal dukke opp når en .php-fil med spesifikk “plugin header” befinner seg i mappen plugins eller en undermappe. Du kan åpne en plugin-fil, se og kopiere “haderen”, og eventuelt lage en egen testplugin uten øvrig innhold, for å se at den detekteres.

  Du bør også sjekke mappestrukturen under plugins. tb-arkivet-revyen skal være en mappe, og i den skal tb-arkivet-revyen.php ligge. Ingen undermapper.

  I alle fall synes den hos meg, under Innstkk /Plugins, hvor jeg kan aktivere og deaktivere. I alle fall med Internet Explorer. Jeg har fatale problemer med Firefox og WP 2.6, da admin-sidene ikke vises i det hele tatt. Antar dette ikke har noe med denne plugin å gjøre, og jeg må bare finne ut av det.

 70. PoPSiCLe avatar

  Plutselig sluttet Pluginen å virke – dvs. den drepte hele WordPress. Skjønner ikke helt dette – jeg disablet alle Plugins, og aktiverte en og en – da jeg aktiverte din plugin, så fungerer ikke Admin-panelet lenger – det viser bare en blank side.

  Jeg regner med at det KAN ha sammenheng med andre plugins, uten at jeg har undersøkt så mye – bare lurer på om du har oppdatert pluginen, eller på andre måter har endret noe? Eller om du vet om WordPress har endret noe?

 71. Knut Sparhell avatar

  PoPSiCLe: Nei, det der kan jeg ikke forklare på annen måte enn at noe er endret hos din web-vert. Det skjer en feil, men det tillates ikke at feilmelding vises (php.ini). Derfor er det vanskelig å finne ut av det. Eventuelt kan du legge inn instruksjon for visning av feil og håpe det kan overstyre.

  Men om Admin-panelet ikke vises, så virker trolig pingingen likevel. Det er Admin-panelet som bruker de meste avanserte funksjonene. Pinging bruker kun WordPress egne rutiner, basert på hva som er lagret fra Admin-panelet.

 72. PoPSiCLe avatar

  Ja, jeg regnet egentlig med det – syntes selv det var merkelig. Nå fungerer det igjen da – jeg deaktiverte pluginen via FTP, og testet nå med å aktivere den igjen, og det gikk helt fint.

  Responsen fra support hos webhost var “ingenting galt her, du kan jo forsøke å reinstallere WordPress” samt “slå på full PHP feilmeldinger i advanced i kontrollpanelet” <- jada, de står nå på de…

  Tipper noen fikk seg en liten “ooops” når jeg fortalte om problemet, og fikset det igjen jeg, siden det fungerer nå…

 73. Yngve Thoresen avatar

  Etter at jeg oppdaterte til versjon 2.7 av WP har jeg fått følgende feilmelding på feed’en min: “line 1, column 1: Blank line before XML declaration”. Jeg har (etter lang tid med isolering) funnet ut at dette forsvinner når jeg deaktiverer denne pluginen, men det ønsker jeg selvsagt ikke.

  Feilen kommer av den blanke linjen mellom “?>” og “<?php” helt i starten av koden. Når jeg fjernet denne fungerer det fint igjen.

  Lurer også på om du har planer om å legge den ut på WordPress.org, slik at vi får med eventuelle oppdateringer automagisk?

 74. Knut Sparhell avatar
  Knut Sparhell

  Yngve Thoresen:

  Dette må oppklares. Jeg kan ikke reprodusere dette. Koden i tb-arkivet-revyen.php inneholder overhode ikke noen ?> før i siste linje. På hvilket konkret linjenummer har du fjernet dette? Versjon?

  Ellers har jeg planer om en helt ny versjon, som skal ut på wordperss.org, ja.

 75. Yngve Thoresen avatar

  Merkelig. Jeg har versjon 1.5.7. Det ekstra linjeskiftet var på linje 107, hvor det var følgende:

  ?>

  <?php

  Når jeg fjernet linjeskiftet var alt fint. Jeg ser ikke dette i koden som ligger ute her nå, så jeg er litt usikker på hvor dette har kommet fra. Alt ser ihvertfall riktig ut nå. 🙂

  Ser frem til å se deg på WordPress.org da. Morsomt å følge med på statistikk der og. For fire dager siden var jeg 496. plass over mest nedlastede plugins der. 🙂

 76. Yngve Thoresen avatar

  Det var som…. Nå fikk jeg problemer med siden min igjen. Og nok en gang er det denne pluginen som har skylden. Vel, det er ikke helt riktig. Det er bloggarkivet som har skylden. Eller kanskje det ikke er riktig heller. De er nede med følgende feilmelding “Can’t connect to MySQL server on ‘mysql.lindrupsen.dreamhosters.com’ (4)”. hmm. Jeg har også Dreamhost på en annen blogg…

  Anyways, innstikket stopper opp når den ikke får kontakt kan det virke som. Dermed ender jeg opp med en blank side når jeg poster eller redigerer, istedet for en bekreftelse på at posten er publisert/redigert. Kanskje dette skulle vært fanget opp av innstikket i tilfelle bloggarkivet er nede iblant?

  Denne gangen lastet jeg ned innstikket på ny, i tilfelle det var noe tull med den versjonen jeg hadde…

 77. Petter avatar

  Hei Knut. Tusen takk for et må ha innstikk. Nå er bloggarkivet pusset opp og innstikket ditt diskuteres. Håper dere finner ut av det.

 78. Ståle avatar

  Aldri brukt noe sånt før, men dette var helt genialt. Tusen takk!

 79. Raymond avatar
  Raymond

  Den feiler hos meg

  Parse error: syntax error, unexpected T_OBJECT_OPERATOR in /nfs/c04/h01/mnt/59208/domains/www.makewebsolutions.no/html/wp-content/plugins/tb-arkivet-revyen/tb-arkivet-revyen.php on line 172

  Bruker mediateple som hosting leverandør

 80. Knut Sparhell avatar

  @Raymond:

  PHP versjon? Sjekk din phpinfo. Se mitt svar av 4. mars 2007 for hvordan du kan få ut informasjonen.