Eidsvåg på Hvaler

Lørdag var Kirsti og jeg igjen på konsert, og igjen var det på Hvaler det foregikk. Det nydelige stedet Hvaler Gjestgiveri hadde stilt hagen og plenen sin til disposisjon for utekonsert med Bjørn Eidsvåg med band. Jeg hadde som vanlig med stol og paraply, uten at det ble behov for sistnevnte.

Og for en Eidsvåg for for et band! Eidsvåg gjennomførte med stor ro, munterhet og stødighet, helt uten nykker. Folk ble begeistret både over mannen og musikken, og han holdt en fin tone også mellom musikknumrene. Men vi ble også veldig imponert over bandet hans. Det var utrolig samspilt, stødig og dessuten på gitaristen Børge Petersen-Øverleir nevnes. Det er en musiker av klasse, og selvfølgelig fikk han boltre seg med et par solopartier.

Enkelte av låtene til Eidsvåg er jo særdeles vakre, og der ute i den flotte Hvaler-naturen klarte han å skape stor stemning, tross lett sommerregn.

Hele Hvaler er jo forresten et evetyraktig landskap, noe man ser allerede i det man forlater Kjøkøy på Hvalerveien. Lanskapet åpner seg plutselig mot havet, og det er eventyrlig å kjøre bare en meter over vannflaten, mellom de lave holmene. Etter konserten tok vi en liten rundtur i Skjærhalden i skumringen og livet på en lørdagskveld sommerstid. I grunn fant vi ut at vi skal ta enda en tur ut nå i sommer, kanskje allerede i helga, da på dagtid og med sol, og helst badetemperatur. Storesand ligger jo like ved.

På hjemveien ville Kirsti ha softis, men jeg sukket det bort for alle softisutsalg jeg kunne komme på var stengt, kl 23. Men hun ga seg og sannelig var det åpent likevel. Det er noe eget med sommernatt-softis.

Og vi misunner dem som bor på Hvaler eller har sommerhus der i alle fall. Å komme fra Hvaler til Fredrikstad er som å komme fra en annen verden, en sommer-drømmeverden.


Publisert

i

,

av

Stikkord: