Jazz for New Orleans

Både i Oslo og Sarpsborg arrangeres det lørdag 10. september solidaritetskonserter for orkanofrene i New Orleans. Oslo er først ute med gataparade med blant andre Kampen Janitsjar fra Stortorget. På kvelden blir det konsert i Gamle Logen på Grev Wedels plass, med Morten Gunnar Larsen, Big Chief Jazzband, Tord Gustavsen, Caledonia Jazzband og Dr. Bekken.

I Sarpsborg, på Glenghuset (i sentrum like ved Storbyen/bussterminalen) arrangerer Glengs Venner støttekonsert med musikere fra hele Østfold, hele seksti (!) i tallet. Dessuten markeres Undecided Jazzbands 15 årsjubileum.

Det viktigste i New Orleans nå er selvfølgelig å skaffe folk det primære, som mat, tørt husly og medisinsk hjelp. Men i tillegg er trolig en rekke kulturminnesmerker og -miljøer ødelagt eller skadet. En rekke norske jazzmusikere har hentet sin inspirasjon fra miljøet i New Orleans og mange har besøkt byen og spilt der en rekke ganger. Det er derfor ganske naturlig at mange jazzmusikere vil gi bort en spillejobb for New Orleans.

Selv skal jeg selvfølgelig til Glenghuset lørdag. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hørt Undecided Jazzband, ledet av Egil Aarum, de aller fleste under Sildajazz i Haugesund på 1990-tallet, men også i Fredrikstad. Bandet har samarbeidet med den danskfødte vokalisten Majken Christensen og med chilenskfødte Monica Pilar, og begge stiller opp lørdag. Dessuten kommer trompetisten Espen Christoffersen fra Fredrikstad Storband. Nevnes bør også den nesten legendariske norske jazzgitaristen Leif Simensen. Men aller mest ser jeg kanskje frem til å høre sangerinnen Hege Saugstad, som jeg har spesielt sansen for.

Her er et par linker:
Fredriksstad Blad
Dagbladet


Publisert

i

,

av

Stikkord: