Fredrikstad knust?

Dette skriver NRK. Knusingen skal attpåtil ha skjedd i selve plankebyen. Fredrikstad fotballklubbs førstelag har tapt en hjemmekamp i eliteserien (Tippeligaen). Det er alt. FFK tapte for et klart bedre lag denne gangen. FFK klarte seg godt i først omgang, og truet reellt Brann (sterkt), men falt sammen i andre omgang (svakt).

FFK har i år gått fra å være et lag som har slitt fra seriestart og helt til de siste kampene, hvor det så var om å gjøre å unngå nedrykk, til å bli et soleklart eliteserielag. FFK har satt seg i respekt og hvist hvor klubben hører hjemme, spesielt etter å ha slått Stabekk borte.


Det primære poenget med å ha et lag i en by, og Fredrikstad er stor nok til å burde kunne ha et eliteserielag, er annenhver uke å møte en av de beste, ikke bare en av de nestbeste. Det gir fokus i media og stolthet når det blir seier.

Det geniale underholdningskonseptet med idrett er at det verken er fiction eller blodig alvor. Man kan kjempe en kamp, der både intelligens og fysikk spiller stor rolle, men selvfølgelig spiller økonomi en stor rolle bakenfor, og gjennom den skape glimrende underholding, men også samhørighet. Selv om man ser en fotballkamp på TV så skjer den faktisk. Man spiller, men ikke skuespill, selv om sistnevnte forekommer, da uten aksept i reglene. De fleste idretter er lette å forstå. Det betyr at alle kan ha en mening, “synse” og “være ekspert” til krampa tar dem.

Jeg ser det som en “lakmustest” på et godt, sunt samfunn at det kan arrangeres fredelig kappestrid, for å bruke et gammelt uttrykk. Fotball er en fin ting, for dem som liker fotball først og fremst, og uten å trenge plage dem som ikke liker den.

FFK har tapt en enkelt kamp, men byen blomstrer, Glomma flyter og brua står. Alt er som før, bortsett fra at fotballfolket nå har beina litt solidere plantet på bakken. Vi må bare innse at FFK ennå ikke er gode for medalje. Men hva så? Det er mer morsomt med kamp når utfallet er helt uvisst og man ikke har forventninger om å “knuse” motstanderen. Da blir det oftere skuffelser, da ingen lag over tid er suverene (kanskje med unntak av 1990-tallets Rosenborg, en suverenitet som varte i hele 11 år). Å ligge midt i eliteserien er etter min mening perfekt, sett fra et underholdningsmessig synspunkt. Da skal vi ta noen tap, helst for de beste, og seire over lag som de fleste andre også beseirer. Da er vi gode.

Takk til Brann og FFK for god kamp og god underholdning søndag.


Publisert

i

av

Stikkord: