Funky romjul i Fredrikstad

Båthusteatret heter Fredrikstads nyeste helårs, store konsertlokale. Den tidligere motorfabrikken ligger tvers overfor Fredrikstads berømte bryggepromenade. Fredrikstad sentrum, med sine mange kulturscener og sitt uteliv, er for alvor i ferd med å etablere seg på sydsiden av Vestervelva, nå noen år etter at gangbrua ble åpnet.


Båthusteatret er hjemmescenen til revygruppa «Fredrikstadguttane». Det har også vært arrangert vorspiel til FFK-kamper der. Nærheten til både brygga og nye Fredrikstad Stadion er et stort pluss.

Sent juledags kveld var imidlertid det duket for romjulskonsert med Odd René Andersen og hans soulfunk-band, bestående av blant andre Knut Riisnes (tenorsax), Jørgen Gjerde (trombone), Jens Fossum (bass), svenske Max Schultz (gitar), Erlend Gjerde (keyboards, arrangør).

De åpnet med Marvin Gayes «Heard It Throuh The Grapevine», fortsatte med alternerende med klassiske Simon & Garfunkel-låter og låter som Stevie Wonders «Superstition», helt til avslutning med James Browns «It’s A Mans World».

Jazzgitarist Max Schultz fra Stockholm er en stor Coltrane-entusiast og har utgitt et album med sine Coltrane-tolkninger.

Saxofonist Knut Riisnæs, Oslo, er jo en av våre mest habile jazzmusikere gjennom over førti år og burde ikke kreve nærmere presentasjon. Men for undertegnede konsertgjenger og tidvise festivaldeltaker er det alltid en stor glede og behag i å høre hans glimrende saksofonspill.

«Stemmen fra Fredrikstad» Odd René Andersen ga sedvanlig sitt ytterste, og uttrykte stadig sin begeistring over det nye lokalet, meget rustikt og uformelt som det er, samt overfor initiativtakerne bak.

Stemningen var sånn passe høy, det ble servert rikelig med drikke, og folk tok seg villig en svingom spesielt til de mange Simon & Garfunkel-låtene.

Fredrikstad befester stillingen som Norges beste og mest allsidige kulturby syd for Oslo.

Foto: Knut Riisnæs/Ann Iren Ødeby/ballade.no

Også publisert på iNorden

Publisert

i

, ,

av

Stikkord: