En seriemorders bekjennelser

Sture Bergwall:

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

 • Jeg vil at oppmerksomheten skal rettes mot den [svenske] rettspsykiatriske omsorgen
 • og hva som kan foregå bak disse murene, i terapisammenheng og så videre
 • Jeg vil at mine søsken skal få oppreisning
 • Jeg vil at de påståtte drapsofrenes pårørende også skal få oppreisning
 • Jeg vil at mennesker skal skjønne at at vi faktisk ikke lever i et så rettsikkert samfunn
 • Jeg vil at mennesker skal oppdage at domstoler manipuleres av politiet og påtalemyndigheten, samt av rettspsykiatrien

Og så vil jeg for min egen freds skyld si det som det er: Jeg har ikke begått noen av de drapene jeg er dømt for, og jeg har heller ikke begått et eneste av alle de andre drapene jeg har tilstått.

Det er sånn det er.

Sture Bergwall “Thomas Quick” ble dømt ut fra absolutt ingen substansielle bevis. Ingen overhode, i samtlige 8 tilfeller. Men han løy beviselig et 30-tall andre “tilståelser” av drap. Likevel ble han betraktet som troverdig i disse tilfellene han ble dømt.

Sture Bergwall “Thomas Quick” ble dømt på grunnlag av indisier som tilsa at han visste detaljer som bare drapsmannen kunne ha visst. Dette har vist seg feil og fremlagt etter manipulasjon av fakta. “Thomas Quick” ble drevet fra skanse til skanse i totalt feil opplysninger, spesielt i “Therese-saken” fra Fjell i Drammen. Han endret stadig sin forklaring ettersom han fikk mer kunnskap om det enkelte tilfellet av forsvinning. Den siste forklaringen ble fremlagt i retten som hans innledende politiforklaring, hvilket var løgn og bedrag. retten ble lurt av et overbevist og ensidig aktorat som tilbakehold vesentlige opplysninger angående avhørene, samt “Thomas Quick”s
andre absurde, beviselig gale, tilståelser.

Hvis ikke dette tilsier gjenopptakelse av samtlige 8 saker så vet ikke jeg som skal til. I desember ble han innvilget gjenopptakelse av én av drapssakene.

Personlig skulle jeg gjerne holde meg nøytral i forhold til skyld her. Han KAN ha drept noen, kanskje den første han er dømt for. Men så er han åpenbart, totalt og absolutt uskyldig i resten. Og 99% sikkert har han aldri drept noen. Det er TVIL, ikke bare rimelig tvil, men gnagende tvil i de fleste av sakene. Og niårige Therese Johannessen fra Fjell i Drammen har han absolutt ikke hatt noe med å gjøre.

Mannen er i dag ganske åpenbart frisk. Han er innesperret på livstid. Han har ikke store motiver for å sette i gang enda en løgnkampanje, nå, etter sju års taushet. Men klart var hans troverdighet helt ødelagt for ti – femten år siden. Absolutt null, og totalt neddopet, en narkoman på psykofarmaka. Men nettopp derfor bør man lytte til ham i dag, meget edru og bevisst som han i dag er om det som skjedde og hvorfor. Og hans kritikk mot psykiatrien og rettsapparatet i Sverige er dessuten drepende.

Hvis Sture Bergwall skulle bli ansett ha rett og blir frikjent for samtlige 8 drap, så betyr det en skandale av hittil ukjente omfang for Sverige og en rekke mennesker som på 1990-tallet gjorde stor karriere og vant masse prestisje på “tilfellet Thomas Quick”.

Jeg frykter at Sture Bergwall, Säters sjukhus, plutselig en morgen påtreffes død, lenge før sakene hans er gjenopptatt og det hele kunne blitt et mareritt for en rekke svenske samfunnstopper av idag. Jeg er absolutt ingen konspirasjonist, men saken “Thomas Quick” er så betent at jeg må frykte det verste.

Men det er stor mulighet er at det hele kommer for en dag, om noen år. Våre hjemlige avsløringer av inkompetente “kjønnsforskere” i programmet “Hjernevask” blir rene barnematen. Psykiatri og rett, blandet med useriøs forskning og moteriktige ideer, kan bli farlig sammensurium når det er et sånt sammensurium, både i Sverige og Norge.

Se dokumentaren fra Sveriges Television her. Vær så snlll, før du gjør deg opp en mening. Og det er et partsinnlegg, soleklart.


Publisert

i

av

Kommentarer

4 kommentarer til “En seriemorders bekjennelser”

 1. Anonym avatar

  Politiet har ikke sjekket tips om pedofilmann med mulig tilknytning til Theresesaken.

  Sjekk http://www.twitter.com/theresesaken

 2. Marius avatar
  Marius

  Jeg kan garantere at de sykeste menneskene som finnes på Säters Sjukhus er de som jobber der. Det de holder på med på dette stedet har ingenting med psykiatri, omsorg eller annet som kan relateres til helse.

 3. Magnus avatar

  Du er på lista over Fredrikstad/Sarpsborgs ti beste bloggere!

  http://bit.ly/9pVHEO

%d bloggere liker dette: